ساخت 60 سد جدید در دستور کار، برداشت آب از 50درصد دشت ها ممنوع است

به گزارش مجله سرگرمی، به گزارش خبرنگاران، محمد حاج رسولی ها با اشاره به اینکه بی توجهی به اقتصاد آب باعث شده از بسیاری کشورهای دنیا سوم در این زمینه عقب تر باشیم گفت: میانگین مصرف آب در بخش کشاورزی 92 درصد است و نگاه کالای رایگان به آب، موجب افزایش مصرف آن در بخش کشاورزی شده است.

ساخت 60 سد جدید در دستور کار، برداشت آب از 50درصد دشت ها ممنوع است

مشاور وزیر نیرو اضافه نمود: میزان مصرف آب در بخش کشاورزی در کشورهای اروپایی نزدیک به 75 درصد است و چون ما ارزش مالی برای آب قائل نیستیم، بهره وری آب در بخش کشاورزی ایران حدود 30 تا 35 درصد است.

حاج رسولی ها اظهار داشت: به طور متوسط 50 درصد از دشت های کشور ممنوعه هستند و توسعه بهره برداری در آنها ممکن نیست. همچنین از 150 سد در حال ساخت در سال 90، تعداد 60 سد که از پیشرفت قابل قبولی برخودار بودند برای سرعت بخشیدن به ساخت و اتمام آنها در قالب طرح های مهرماندگار قرار گرفتند که سدهای سرابی و کلان و پروژه آبرسانی از سد تالوار به همدان، نیز از جمله این طرح ها بودند.

وی اضافه نمود: در قالب طرح های مهرماندگار، 30 سد به بهره برداری رسیده و تا خاتمه سال جاری سدهای سرابی تویسرکان، تالوار بیجار و یک سد نیز در استان سیستان و بلوچستان به بهره برداری می رسند.

مشاور وزیر نیرو تاکید نمود: هم اکنون ذخیره آب سد تالوار با آبگیری اخیر 5 میلیون متر مکعب است که انشاءالله با بارش های پیش رو و سیلابی شدن رودخانه های منطقه، این میزان آب به 15 میلیون متر مکعب هم می رسد.

مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اضافه نمود: با توجه به کاهش 40 درصدی رواناب ها و منابع آب، اجرای طرح های آبرسانی در اولویت وزارت نیرو واقع شده است. به این نتیجه رسیدیم که 10 درصد از اعتبارات مربوط به پروژه های سد در لایحه بودجه سال 93 کاهش یافته و به طرح های آبرسانی تعلق گیرد که طرح های آبرسانی از سدهای کلان به ملایر و از تالوار به همدان، از جمله این پروژه ها هستند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 70990

به "ساخت 60 سد جدید در دستور کار، برداشت آب از 50درصد دشت ها ممنوع است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت 60 سد جدید در دستور کار، برداشت آب از 50درصد دشت ها ممنوع است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید