زوال بازیگری که مجبور است در هتل کار کند
به گزارش مجله سرگرمی، امید غفاری کارگردان نمایش زوال اسم کرد شرایط کرونا باعث شده که به اجرای این نمایش در فضای باز فکر کند و در نهایت هم اجرا به شیوه ای طراحی شده است که از لحاظ منطقی مناسب این فضا باشد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران، امید غفاری نویسنده و کارگردان نمایش زوال که این روز ها در فضای باز عمارت روبرو روی صحنه است درباره این اثر نمایشی گفت: این نمایش درباره بازیگر تئاتری است که در بخش خانه داری (نظافت) هتل کار می نماید و همزمان با اینکه ترفیع می گیرد و به بخش پذیرش منتقل می گردد نقشش را در تئاتری که بازی می نموده از دست داده و با توجه به اینکه دغدغه اصلی اش این است که بازیگری را ادامه دهد، اما به علت گذران زندگی مجبور است در هتل کار کند به مرور خاطراتش می پردازد تا به ریشه مسائلش برسد و علت این را که امروز در این صندلی واقع شده است، پیدا کند، اما همین مرور خاطرات او را به فروپاشی ذهنی می رساند و باعث می گردد دچار فراموشی گردد.
وی درباره شکل گیری ایده این اثر نمایشی شرح داد: سال 98 و قبل از شیوع کرونا تصمیم گرفتم که به سراغ نوشتن یک مونولوگ بروم تا بتوانم در این فضا هم تجربیات جدیدی داشته باشم. در همین حال هم داوود سبحانی بازیگر نمایش ایده ای را که در ذهنش داشت با من در میان گذاشت که تشابه و نزدیکی ایده هایمان باعث شد با یکدیگر آغاز به تمرین کنیم که این تمرین ها حالت کارگاهی هم داشت و متن اولیه در همین شرایط شکل گرفت، اما در بازنویسی ها به کرونا برخوردیم.
غفاری ادامه داد: در این شرایط یکی دو ماه کارمان تعطیل شد، اما تصمیم گرفتیم دوباره تمرین ها را از سر بگیریم و تمرین هایمان هم از پلاتو به خانه منتقل شد. در تمرین هایی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم بهتر است که ایده هایی را از شغل خودمان وارد کار کنیم و از موقعیتی که بازیگر نمایش در آن واقع شده است، استفاده کنیم. داوود سبحانی خودش شاغل است و در آن موقع به علت شرایط کرونا وقفه ای در کار بازیگری اش به وجود آمده بود و در پی این بود که بتواند تغییراتی در وضعیتش به وجود آورد.
این کارگردان درباره اجرای نمایش در فضای باز بیان نمود: در این فرصت زمانی که کرونا برایمان به وجود آورد به شکل اجرایی متفاوتی فکر کردیم و شرایط کرونا باعث شد به این مساله بیندیشیم که اگر نمایش از سالن تئاتر بیرون بیاید چه اتفاقی رخ می دهد. اجرا در فضای باز موقعیت ایمن تری را برای ما و تماشاگران به وجود می آورد و از طرف دیگر دغدغه پیدا کردن سالن هم که همواره جزو مسائل ما تئاتری ها است، کم رنگ تر می شد. البته باوجودی که در دوران کرونا اجرا رفتن راحت تر از گذشته شده است، اما اجرای بیرون از سالن را انتخاب کردیم که سختی ها و مسائل خودش را دارد. ما از همان ابتدا میزانسن و فضای اثر را به گونه ای طراحی کردیم که اجرای نمایش در فضای باز منطقی باشد.
غفاری در خاتمه یادآور شد: کوشش کردیم با کار کردن روی جزئیات و تاکید روی بدن و ژست بازیگر به ایده ای که مد نظرمان بود برسیم. در نهایت هم تصمیم گرفتیم که بازیگر در طول اجرا میزانسن ثابتی داشته باشد و تجربیات و مشاهدات شخصی خودمان را وارد کار کنیم. بعلاوه در طول این راستا با نگاه کردن به عکس ها و فیلم هایی که می شد ژست ها و فیگور هایی از آن برداشت کرد به این نتیجه رسیدیم که بدنی برای بازیگر طراحی گردد که خودش به آن رسیده باشد و مونولوگی طراحی کنیم که روی لحن و استایل، فوکوس داشته باشد.
عوامل این نمایش عبارتند از بازیگر: داوود سبحانی، بازیگر صدا: سارا رستم، انتخاب موسیقی و میکس و طراح گرافیک: سعید خانقشلاقی، کارگردان تصویر: شرزین حاجیلو، مهندسی تصویر: هومن نیکخواه، طراح نور: علیرضا زندیه، مشاور لباس: سمانه احمدی مطلق، خیاط: رکسانا دهری، نقاشی: زهرا خدابنده لو، دستیار کارگردان: محمد ملک نیا و علی شهدادی، مشاور پروژه: امیر حسین غفاری، مهندسی و طراحی سیستم صوتی: گروه مومنت.
منبع: خبرگزاری دانشجوgardeshia.ir: گردشیا: مجله سفر و گردشگری
picoro.ir: پیکورو: وبلاگ ماشین و خودرو