رویکرد فناورانه برای مقابله با ریزگرد، فناوری های تغییر اقلیم شناسایی می شوند
به گزارش مجله سرگرمی، به منظور مقابله با چالش ریزگردها در کشور در مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری شبکه ای از متخصصان این حوزه تشکیل شده است و تا به امروز بیش از 40 فناوری در این زمینه شناسایی شدند و از این تعداد 2 فناوری برای توسعه انتخاب شده است.

رامین رحیمیان از محققان مرکز فناوری اقلیم مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به فعالیت مرکز فناوری های گرد و غبار، گفت: مرکز فناوری اقلیم از اواخر سال 1396 بعد از رخداد طوفان های گرد و غبار و تسری یافتن ریزگردها در اغلب استان های کشور، با رویکرد توسعه فناور برای مقابله با ریزگردها تاسیس شد.
وی با بیان اینکه بسیاری از شرکت های دانش بنیان طرح هایی برای مقابله با ریزگرد و گرد و غبار دارند، اظهار کرد: از این رو در مرکز فناوری های مقابله با گرد و غبار، شبکه ای با نام شبکه فناوری تغییر اقلیم راه اندازی شد تا از این طریق در قالب یک پلتفرم مجازی، تعاملی میان متخصصان این حوزه ایجاد شود تا بتوانیم در حوزه مقابله با ریزگردها در سطح داخل کشور و هم در سطح بین الملل فعال تر ظاهر شویم.
رحیمیان، با اشاره به راه اندازی شبکه ای از متخصصان این حوزه خاطر نشان کرد: شبکه فناوری اقلیم فرصت های مختلفی را در زمینه توسعه و انتقال فناوری های اقلیم فراهم می کند.
وی ایران را کشوری خشک و بیابانی توصیف کرد و اضافه کرد: 60 درصد از سرزمین ایران خشک و بیابانی است و ما در کمربند بیایان دنیا قرار داریم، از این رو با ایجاد تغییرات اقلیم، گرد و غبار و بیابان زایی تشدید می شود. بر این اساس ما در این شبکه همه بازیگران این عرصه را دعوت به همکاری کردیم و در کنار آن فناوری های روز دنیا در این زمینه را رصد کردیم.
این محقق مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری تاکید کرد: بر این اساس تا به امروز بیش از 40 فناوری در زمینه مقابله با ریزگرد و جلوگیری از بیابان زایی، شناسایی شده که از میان آنها توسعه دو فناوری در دستور کار قرار گرفته است.
وی یکی از این فناوری ها را راهکاری برای تبدیل شن و ماسه به خاک کشاورزی دانست و گفت: در این روش به منظور بیابان زدایی، شن و ماسه با ماده اضافه کردنی زیست محیطی و طی فرآیندی، تبدیل به خاک کشاورزی خواهد شد. این روش جزو فناوری های نوظهور است و ما برای توسعه آن به وزارت جهاد کشاورزی درخواستی ارسال کردیم.
رحیمیان با بیان اینکه این فناوری در چین پیشرفته و یک فناوری دیگر نزدیک به آن هم در نروژ با نام نانو کلی تولید شده است، ادامه داد: این فناوری در برخی کشورها از مرحله پژوهش به مرحله عمل رسیده، به گونه ای که در چین پایلوت 1300 هکتاری پیاده سازی شده و نتایج خوبی به دست آمده است.
وی اضافه کرد: با این روش در چین در زمینی به مساحت 1300 هکتار در بیابان کشاورزی شده است. ما در پی بررسی این فناوری و بعد انتقال آن به کشور هستیم.
وی در خصوص خاکپوش و مالچ های زیستی، توضیح داد: از سوی ستاد مقابله با گرد و غبار و محیط زیست فرآیندی برای تایید مالچ های زیستی تعریف شده است، ولی تا به امروز هیچ کدام از مالچ ها بر هر پایه ای چوت بایو، پلیمری، باکتریایی، زئولیت و غیره پیروز به اخذ مجوز نشدند و این در حالی است که در دنیا مالچ هایی عرضه شده که دارای مجوز هستند و ما هم باید به این سمت حرکت کنیم و در خصوص خاکپوش ها و مالچ های زیستی به یک جمع بندی برسیم.
رحیمیان، فناوری دیگر شناسایی شده در این زمینه را پارچه های نشاسته ای نام کرد و گفت: در خارج از کشور از این نوع پارچه ها به نام بادشکن استفاده می شود. این پارچه قابل بازیافت در محیط زیست است و مقاومت خوبی در برابر تغییرات اقلیم، تغییرات دمایی، اختلاف دمای شب و روز و خشکی هوا دارد.
منبع: خبرگزاری ایسناkarnikan.ir: مجله کارنیکان: وبلاگ خبری و تحلیلی