3 طرز تهیه رشته پلو مجلسی شب عید با مرغ زعفرانی، بدون گوشت یا ته انداز مرغ

به گزارش مجله سرگرمی، رشته پلو یکی از پلوهای سنتی و محبوب در ایران است که به عنوان غذای شب عید یا چهارشنبه سوری مصرف می شود. این پلو با انواع گوشت، از جمله مرغ، بوقلمون یا ماهی دودی پخته می شود و معمولاً همراه با افزودنی هایی مانند عدس، کشمش و زرشک سرو می گردد. در این دستور پخت، رشته پلو را با مرغ زعفرانی و کشمش یا زرشک تهیه می کنیم و مواد مغذی و خواص هر کدام از این اجزا را بررسی می کنیم.

3 طرز تهیه رشته پلو مجلسی شب عید با مرغ زعفرانی، بدون گوشت یا ته انداز مرغ

برای مطالعه بیشتر با shop98ia.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

رشته پلو از آن دسته پلوهای قدیمی و سنتی است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می زند. در بسیاری از شهرهای ایران رشته پلو را به عنوان شام شب عید یا شب چهارشنبه سوری درست می نمایند تا طبق یک روایت قدیمی رشته کار و زندگی دست شان بیایید. رشته پلو بسته به سلیقه افراد با مواد مختلف پخته و سرو می گردد. رشته پلو با مرغ زعفرانی، رشته پلو با گوشت قلقلی، گوشت بوقلمون یا ماهی دودی و در کنار این ها سرو رشته پلو با عدس، کشمش، زرشک و خرما یا بدون آن ها در نقاط مختلف ایران پخته می گردد. یکی از محبوب ترین انواع رشته پلو، رشته پلو مجلسی با مرغ زعفرانی و کشمش یا زرشک است.

مواد لازم رشته پلو مجلسی با مرغ زعفرانی و کشمش یا زرشک برای 6 نفر

  • برنج ایرانی: 500 گرم
  • رشته پلویی: 200 گرم
  • سینه مرغ: 400 گرم
  • زعفران دم شده: به مقدار دلخواه
  • کره: 100 گرم
  • پیازداغ: 3 قاشق غذاخوری
  • آب: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • دارچین: ½ قاشق چایخوری
  • کشمش پلویی: 1 پیمانه یا در صورت دلخواه کمی بیشتر
  • زرشک (در صورت دلخواه) برای تزیین: ½ پیمانه

طرز تهیه رشته پلو مجلسی با مرغ زعفرانی و زرشک یا کشمش

برای درست کردن رشته پلو مجلسی با مرغ زعفرانی و کشمش ابتدا باید مرغ را بپزید. برای این کار ابتدا پیاز داغ درست کنید. یک عدد پیاز را خلالی و نازک خرد کنید و با کمی روغن و کره تفت دهید. روغن را به کره اضافه می کنیم تا کره نسوزد و سیاه نگردد. دو قاشق غذاخوری از پیازهای کاراملی و سرخ شده را برای پختن مرغ کنار بگذارید. مرغ را با دو قاشق غذاخوری پیاز داغ، یک قاشق غذاخوری روغن مایع، کمی زردچوبه و فلفل سیاه و نمک کمی تفت دهید. وقتی که رنگ صورتی مرغ به سفید و کمی طلایی تبدیل شد یک لیوان آب به مرغ های تفت خورده اضافه کنید و اجازه بدهید بپزد.

وقتی که مرغ خوب پخته شد و تقریبا تمام آب آن کشیده شد (مقدار کمی آب مرغ ،حدود نیم سانت، کف قابلمه باقی بماند) آن را از قابلمه بیرون بیاورید و اجازه دهید کمی خنک گردد. حالا تکه های سینه مرغ را ریش ریش کنید. مرغ های ریش شده را با نصف کره و زعفران دم نموده (به مقدار دلخواه) در همان قابلمه ای که مرغ را پخته بودید بریزید و کمی تفت دهید. ½ قاشق چایخوری یا کمتر دارچین به مرغ های در حال تفت اضافه کنید. اجازه دهید مرغ و مخلفاتش تمام آب مرغ موجود در قابلمه را جذب کند و سپس شعله گاز را خاموش کنید. مرغ نباید خشک گردد و بهتر است که آب دار باشد.

بعد از درست کردن مرغ زعفرانی برای رشته پلو، باید مراحل پخت و آبکش کردن پلو را انجام دهید. بهتر است برنج و رشته ها را به صورت جداگانه در آب بپزید و آبکش کنید تا رشته پلو شفته یا خشک نگردد. رشته پلویی را مثل ماکارونی در آب جوش بپزید و آبکش کنید. در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و سپس مقداری نمک و روغن اضافه کنید. روغن باعث می گردد رشته ها به هم نچسبند. رشته های پلویی را مثل ماکارونی خرد و اضافه کنید و بعد از این که نرم شد آبکش کنید.

برنج را هم که از قبل خیس نموده بودید بپزید و به روش همیشگی خودتان آبکش کنید ولی این بار قبل از آبکش کردن برنج رشته های آبکش شده را هم در قابلمه ای که برنج در حال جوشیدن است بریزید و با هم مخلوط کنید و بلافاصله آبکش کنید. این کار باعث می گردد از میزان نرم شدن رشته های پلویی و آماده شدن برنج برای آبکش کردن مطمئن می شوید.

مقداری روغن مایع کف قابلمه بریزید و وقتی که داغ شد، چند ورق سیب زمینی یا چند تکه نان برای ته دیگ کف قابلمه بگذارید و سپس مخلوط برنج و رشته پلویی آبکش شده را به آن اضافه کنید. کمی کره روی برنج بگذارید و رشته پلو را دم کنید. برای این که رشته ها خشک نشوند علاوه بر کره، ½ فنجان هم آب روی رشته پلو بریزید و سپس آن را دم کنید. 45 دقیقه برای دم کشیدن رشته پلو روی شعله ملایم گاز کافی است. بهتر است ابتدا کمی شعله گاز را زیاد کنید تا برنج بخار کند و سپس بعد از 5 دقیقه شعله را کم کنید تا برنج دم بکشد.

در فاصله دم کشیدن رشته پلو، کشمش ها را آماده کنید. در یک ماهیتابه مناسب کمی کره بریزید و کشمش ها را در کره یا روغنی که داغ نیست کمی تفت دهید. به مقدار دلخواه پودر دارچین روی کشمش بپاشید و تفت دهید.

اگر طعم کشمش را در رشته پلو دوست ندارید از زرشک بهره ببرید. زرشک ها را آماده کنید. مثل روال همیشگی تفت دادن زرشک حدود 15 دقیقه زرشک ها را در مقداری آب بخیسانید. در یک ماهیتابه مناسب کمی کره بریزید و بعد از آب شدن کره، زرشک ها را اضافه کنید. زرشک ها را روی شعله ملایم گاز تفت دهید که نسوزند. اگر طعم ترش زرشک را زیاد دوست ندارید ½ قاشق چایخوری شکر به زرشک ها اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

بعد از 45 دقیقه رشته پلو مجلسی با مرغ زعفرانی و کشمش یا زرشک شما حاضر است. مقداری کره داغ کنید و روی رشته پلو بریزید. حتی می توانید به کره مقداری زردچوبه اضافه کنید. کافی است بعد از دم کشیدن رشته پلو آن را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با مرغ زعفرانی تفت داده شده و کشمش یا زرشک تزیین کنید. اگر مرغ ها سرد شده کمی آن ها را گرم کنید. مقداری از پلوی دم کشیده را کنار بگذارید و با کمی زعفران دم کشیده مخلوط کنید و روی رشته پلو مجلسی با مرغ زعفرانی و کشمش بریزید.

نکته

*برای تهیه رشته پلو مجلسی با مرغ زعفرانی می توانید به جای زرشک یا کشمش پلویی از خرما هم بهره ببرید. در این صورت خرمای بدون هسته را در کمی پیاز داغ تفت دهید و به آن پودر دارچین به مقدار دلخواه اضافه کنید. مقدار خرما و دارچین به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.

*شاید برایتان جالب باشد که بدانید ادویه اصلی پخت رشته پلو زردچوبه است. قدیمی ترها تنها ادویه ای که به رشته پلو اضافه می کردند زردچوبه بود. به همین خاطر وقتی که می خواهید مقداری کره داغ روی رشته پلو بریزید می توانید کمی زردچوبه هم به کره اضافه کنید. از برنج زعفرانی برای تزیین رشته پلو می توانید بهره ببرید.

*رشته پلو را به صورت ته انداز مرغ هم درست می نمایند. برای درست کردن رشته پلو به صورت ته انداز، ابتدا مرغ ها را با نمک، پیاز، فلفل و زعفران نیم پز کنید. سپس برنج و رشته پلویی را به همان ترتیب که گفتیم آبکش کنید. کف قابلمه مقداری کره و روغن و زعفران دم نموده بریزید. مرغ ها را کف قابلمه بچینید و برنج و رشته آبکش شده را روی مرغ ها بریزید و دم کنید. زمان پخت برای ته انداز مرغ 1 ساعت است تا مرغ ها خوب سرخ شوند.

10 نکته تکمیلی:

  1. برنج ایرانی: سرشار از کربوهیدرات و انرژی، همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر، آهن و ویتامین B است.
  2. رشته پلویی: غنی از کربوهیدرات، پروتئین و فیبر، کمک به هضم و تنظیم عملکرد دستگاه گوارش.
  3. سینه مرغ: بخش کم چرب مرغ، غنی از پروتئین با کیفیت بالا و ویتامین B6، کمک به تقویت سیستم ایمنی.
  4. زعفران: دارای خواص ضدالتهابی، آرام بخش و ضدافسردگی، تقویت کننده حافظه و عملکرد مغز.
  5. کره: حاوی ویتامین A و D، کمک به جذب کلسیم و تقویت استخوان ها.
  6. پیاز: غنی از ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گوگردی، دارای خواص ضدعفونی کننده و ضدالتهابی.
  7. زردچوبه: دارای خاصیت ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی، کمک به بهبود عملکرد کبد.
  8. دارچین: خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی، کمک به کاهش قند خون و تنظیم سطح کلسترول.
  9. کشمش: سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های گروه B، تقویت کننده عملکرد سیستم عصبی و قلب.
  10. زرشک: غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها، کمک به تقویت سیستم ایمنی، بهبود گردش خون و کاهش فشار خون.

سخن پایانی

رشته پلو مجلسی با مرغ زعفرانی و آجیل ترکیبی از مواد مغذی و خواص درمانی است که می تواند به عنوان یک غذای سالم و مقوی برای مناسبت های خاص مانند شب عید مصرف شود. بهره مندی از مزایای هر یک از این اجزا می تواند به تقویت سلامت و رفاه عمومی بدن کمک کند.

انتشار: 29 فروردین 1403 بروزرسانی: 29 فروردین 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 15220

به "3 طرز تهیه رشته پلو مجلسی شب عید با مرغ زعفرانی، بدون گوشت یا ته انداز مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 طرز تهیه رشته پلو مجلسی شب عید با مرغ زعفرانی، بدون گوشت یا ته انداز مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید