راه چاره های فوق العاده غذایی برای کاهش سردرد روزه داران
به گزارش مجله سرگرمی، یک متخصص طب سنتی گفت: ممکن است افراد روزه دار به دلایل گوناگونی دچار سردرد شوند که با مصرف بعضی مواد غذایی می توان به بهبود آن یاری کرد.

محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار درباره سردرد های ناشی از روزه داری گفت: سردرد یکی از مسائل شایعی که ممکن است در روزه داران بروز نموده و مسائلی را برای افراد به وجود آورد.
او با بیان اینکه بعضی از روزه داران سابقه سردرد به خصوص سردرد های میگرنی را دارند، اعلام کرد: سردرد های میگرنی ممکن است در ماه مبارک رمضان تشدید شوند. افرادی هم وجود دارند که تنها در روزهای روزه داری دچار سردرد می شوند.
حاجی حیدری درباره دلایل بروز سردرد در روزه داران عنوان نمود: برای سردرد در روزه داری علت های مختلفی بیان شده که از مهم ترین آن ها می توان به عادت به مصرف کافئین، قرار دریافت در هوای گرم و نورخورشید، بد خوابی و یا بی خوابی، مصرف بعضی مواد غذایی به خصوص در افرادی که به میگرن مبتلا هستند، گرسنگی طولانی با عدم مصرف وعده سحری، داشتن سابقه مسائل گوارشی و کاهش قند خون، خستگی مفرط و کم آبی بدن اشاره نمود. سردردهای روزه داران باید براساس علت بروز آن درمان شوند.
این متخصص طب سنتی با اشاره به عوامل پیشگیری نماینده از سردرد اظهار کرد: برای پیشگیری از سردرد، روزه داران باید روزه خود را با مقداری آب ولرم و یا ترکیب آب ولرم و عسل یا شکر افطار نمایند. مصرف مایعات و نوشیدنی های سرد هنگام افطار ممکن باعث آغاز سردرد گردد.
حاجی حیدری درباره تاثیر مصرف میوه، گفت: بهتر است افراد در فاصله افطار تا سحر برای پیشگیری از ابتلا به سردرد از میوه هایی مانند: هندوانه و سیب استفاده نمایند. همچنین مصرف مرکبات، آب هویج ، آب سیب و چای کمرنگ در این فاصله زمانی توصیه می گردد.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه خواب کافی تاثیر زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن روزه داران دارد، تاکید نمود: خواب کافی و مناسب در فاصله افطار تا سحر می تواند باعث تمدید قوای جسمی و فکری گردد. توصیه می گردد افراد از خوابیدن حداقل تا یک ساعت پس از مصرف وعده سحری اجتناب نموده و در طول روز خواب کافی داشته باشند.
حاجی حیدری با توجه به رعایت الگو های تغذیه ای برای کاهش سردر های میگرنی روزه داران یادآوری کرد: به افرادی که سابقه میگرن دارند توصیه می گردد از خوردن بعضی مواد غذایی مانند: پنیر، پیاز و سیر خام، گردو، سرکه، موز، قهوه، کاکائو، شیر، پرتغال، جو، بادام زمینی، سوسیس، شکلات و ذرت پرهیز نمایند. همچنین این افراد نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند.
او ادامه داد: گرسنگی، بی خوابی و خستگی زیاد برای مبتلایان به میگرن مضر است.
حاجی حیدری اظهار کرد: استفاده از شربت بالنگو که باعث تقویت معده، دستگاه گوارش و قلب می گردد برای روزه داران مفید خواهد بود. برای تهیه این شربت یک قاشق مربا خوری تخم بالنگو را داخل یک لیوان آب و گلاب ریخته و کمی شکر به آن اضافه کنید پس از اینکه شربت حالت لعابی پیدا کرد قابل مصرف است. شربت بالنگو برای افرادی که در طول روزه داری به خاطر مسائل گوارشی دچار سردرد می شوند مفید است.
این متخصص طب سنتی درباره تاثیر نوشیدن شربت خاکشیر بر کاهش سردرد، گفت: استفاده از شربت خاکشیر باعث افزایش رطوبت و طراوت پوست، تقویت دستگاه گوارش و جبران کاهش آب بدن شده و تحمل تشنگی را در طول روزه داری افزایش می دهد.
حاجی حیدری توضیح داد: مصرف دمنوش میوه به، رب به یا سیب و مربای به یا سیب بعد از سحری می تواند با تقویت معده و پیشگیری از ریفلاکس معده باعث بهبود سردرد های ناشی از مسائل گوارشی و بعضی سردرد های میگرنی در روزه داران گردد.
با سردردهای ماه رمضان چکار کنیم؟
نسخه طب سنتی برای انواع سردرد در ماه رمضان + اینفوگرافی
5 راه فرار از بی حالی در ماه رمضان
چرا روزه داران سردرد می گیرند؟
روزه داری برای کدام بیماران مجاز نیست؟
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانpariha.com: پریها: مجله اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری
andishemag.ir: مجله اندیشه | مجله خبری و تحلیل اندیشه، گردشگری، ورزشی و فناوری
estekhdamjadid.ir: استخدام جدید: مجله کسب و کار، استارتاپ های گردشگری