طرز تهیه دیپ پنیر چدار خانگی؛ یک سس لذیذ برای استیک، فست فود و سبزیجات
به گزارش مجله سرگرمی، دیپ پنیر چدار یکی از محبوبترین و پرکاربردترین سسهای پنیری در دنیاست که طعمی غنی، خامهای و دلپذیر دارد. این سس بافتی نرم و کشدار دارد و بهراحتی میتوان آن را همراه با انواع غذاهای گوشتی، سیبزمینی سرخکرده، فستفودها و حتی سبزیجات گریلشده سرو کرد. طعم ملایم و نمکی چدار در کنار عطر دلانگیز پارمسان و ترکیب بینظیر ادویهها، این دیپ را به یک همراه فوقالعاده برای بسیاری از غذاها تبدیل کرده است. اگر به دنبال یک دستور ساده اما حرفهای برای تهیه دیپ پنیر چدار هستید، در ادامه طرز تهیه مرحلهبهمرحله آن را خواهید یافت.

برای مطالعه بیشتر با namasho.com:سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
می دانستید پنیر چدار حدود 800 سال پیش و خیلی تصادفی کشف شد؟ در آن موقع یک دامدار انگلیسی در دهکده سامرست مقداری شیر را در غار Chedd Gorge جا گذاشت و وقتی که برگشت دید شیر ها تبدیل به یک پنیر خوشمزه زرد رنگ شده اند. در واقع دما و رطوبت ثابت این غارها، بهترین محیط برای رسیدن پنیر چدار بود. چدار، با طعم ترشی ملایم و نمکین و تیزی مخصوص به خود، محبوب ترین پنیر انگلستان و دومین پنیر محبوب در آمریکاست. در این میان یک نوع سس پنیر چدار یا همان دیپ پنیر چدار برای سرو در کنار انواع غذا های گوشتی مثل استیک، فست فود، چیپس و سیب زمینی، ساندویچ همبرگر، چیز برگر، هات داگ و پاستا و سبزیجات گریل و کبابی در سرتاسر دنیا بسیار محبوب است. یک سس زرد رنگ با طعمی خاص و پنیری که بر پایه پنیر چدار و سس سفید درست می گردد. طرز تهیه دیپ پنیر چدار یا دیپ چیز را در ادامه بخوانید.
قبل از درست کردن دیپ که اتفاقا با انواع پنیر مثل پنیر فتا هم درست می گردد بد نیست تفاوت دیپ با سس را بدانید. انواع دیپ در واقع یک نوع دیش ساید است که برای سرو در کنار انواع غذای اصلی، سبزیجات و فینگر فود و پیش غذا هایی مثل سمبوسه و کراکر استفاده می گردد. دیپ یک مایع غلیظ است که معمولا یک تکه غذا را در آن غوطه ور و میل می نمایند.
پایه دیپ معمولا ماست، خامه ترش، شیر، پنیر نرم و سس مایونز است. انواع دیپ سبزیجات مثل آرتیشو یا کنگرفرنگی، دیپ اسفناج، حمص و … بسیار محبوب و پرطرفدارند. اتفاقا مشهورترین دیپ دنیا ماست موسیر برای سرو در کنار چیپس است. به این ترتیب احتمالا قدیمی ترین دیپ ایرانی هم نان و ماست است.
مواد لازم
ماده | مقدار |
---|---|
شیر | 1 و 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار |
پنیر چدار رنده شده | 1 و 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
پنیر پارمسان رنده شده | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
پودر پیاز | 1/4 قاشق چایخوری |
فلفل سفید | 1/8 قاشق چایخوری |
طرز تهیه
برای درست کردن دیپ پنیر چدار یا دیپ چیز ابتدا در یک قابلمه مناسب کره را روی شعله متوسط گاز آب کنید. وقتی کره آب شد (مراقب باشید نسوزد) آرد را کم کم به کره اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
در نهایت باید رنگ آرد و کره طلایی شده و طعم خامی آرد گرفته گردد. سپس شیر را کم کم اضافه کنید و مرتب حین اضافه کردن شیر هم بزنید. فلفل سفید و پودر پیاز را هم اضافه کنید و هم بزنید. روی شعله ملایم گاز حدود 30 دقیقه زمان می برد که سس به غلظت برسد. در این مدت باید مرتب مراقب سس باشید که ته نگیرد و آن را هم بزنید.
وقتی که سس به غلظت فرنی رسید آن را از روی شعله گاز بردارید و پنیر چدار رنده شده و پنیر پارمزان رنده شده را هم اضافه کنید. مرتب سس را با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا کاملا یکدست و صاف گردد. سس پنیر یا دیپ پنیر چدار یا همان دیپ چیز شما آماده است. این سس را می توانید به مدت 1 روز در یخچال نگهداری کنید.
همانطور که گفتیم سس پنیر چدار یا همان دیپ پنیر چدار برای سرو در کنار انواع غذا های گوشتی مثل استیک، انواع فست فود، چیپس و سیب زمینی، انواع ساندویچ همبرگر و چیز برگر، هات داگ و پاستا و سبزیجات گریل و کبابی در سرتاسر دنیا بسیار محبوب است.
نتیجهگیری:
دیپ پنیر چدار نهتنها یک چاشنی خوشمزه برای غذاهای متنوع است، بلکه تهیه آن در خانه بسیار ساده و سریع است. با رعایت چند نکته مهم، میتوان یک دیپ پنیری با غلظت ایدهآل و طعمی فوقالعاده آماده کرد که حتی از نمونههای رستورانی هم لذیذتر باشد. استفاده از این دیپ در کنار استیک، همبرگر، سیبزمینی سرخکرده یا حتی سبزیجات گریلشده، طعمی خاص و دلچسب به غذاهای شما خواهد بخشید. اگر به غذاهای پنیری علاقه دارید، حتماً این دیپ را امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید!