دهه نودی همچنان به روز

به گزارش مجله سرگرمی، اوپل وکترا نخستین بار در سال 1970 و با نام آسکونا به بازار آمد. آسکونا تا سال 1988 فراوری و پس از آن وکترا در همان سال جایگزین پدر شد و تا سال 2008 در سه نسل متفاوت فراوری شد. فراوری وکترای نسل اول تا 1995 ادامه داشت. این نسل از خودرو مانند دیگر فراوریات اوپل با موتورهای مختلف در حجم های متفاوت و حتی نمونه های دیزلی ساخته شد. ناگفته نماند که وکترای نسل اول در ابتدا چهره چندان جذابی نداشت و استقبال خوبی از آن نشد. بنابراین در سال 1992 طراحی مجدد شد و نتیجه بسیار رضایت بخش بود. اوپل همیشه سعی در حفظ تنوع در محصولات خود داشته و فراوریات خود را در انواع کلاس های سدان لوکس، سدان نیمه لوکس، سدان مالی، هاچ بک، استیشن و کراس اوور عرضه نموده است. وکترا نیز سدان نیمه لوکسی است که هم زمان با سدان لوکس امگا و سدان مالی آسترا عرضه شد تا این تنوع در عرضه برای حفظ بازار برقرار بماند.

دهه نودی همچنان به روز

اوپل وکترا در ایران

وکترا نیز مانند دیگر محصولات دهه 90 میلادیِ اوپل، در سال ها 73 تا 75 شمسی توسط شرکت ملبا وارد ایران شد. اوپل وکترا هیکلی هم اندازه هوندا آکورد و تیپی مشابه دوو اسپرو داشت، اما از آن جا که در آن برهه زمانی محصولات اروپایی برای بازار ایران جذابیت بیش تری داشت مورد استقبال بهتری نهاده شد. مشتریان این خودرو بیش تر افراد مسن و میان سال بودند؛ مشتریانی که می خواستند خودرویی باپرستیژ اما نه چندان گران قیمت سوار شوند و به دور از هیجان های جوان پسندانه ای بودند که خودروهایی چون کورسا را هدف قرار می داد. اوپل وکترا در دو تیپ وارد ایران شد که یکی فراوری 1994 و دیگری فراوری 1995 بود. تفاوت این دو تیپ در نوار مشکی روی در صندوق عقب و چراغ های متفاوت عقب خلاصه می شد. همچنین نمونه های فول آپشن دارای سان روف و رینگ های آلومینیومی و پروژکتورهایی در جلو بودند.

اوپل وکترا در ایران با موتور 2 لیتری 4 سیلندر 8 سوپاپ عرضه شد که توان فراوری 114 اسب بخار قدرت و 170 نیوتن متر گشتاور را داشت. شتاب صفر تا 100 آن 10.5 ثانیه و سقف سرعتش 210 کیلومتر بر ساعت بود. مصرف سوخت ترکیبی اش نیز 7 لیتر در هر 100 کیلومتر ثبت شده است. همچنین این خودرو با دو جعبه دنده 5 سرعته دستی و 4 سرعته اتوماتیک قابل سفارش بود. از دلایلی که وکترا در آن سال ها مورد استقبال فراوان نهاده شد، می توان به امکانات کامل نسبت به زمان فراوریش، قدرت بالای موتور و عملکرد آن و سیستم سوخت رسانی انژکتوری اشاره نمود. انژکتور وکترا ساخت بوش آلمان بود و از بهترین کیفیت بهره می برد.

آنالیز بازار اوپل وکترا در ایران

اوپل وکترا در زمان ورودش به ایران شاید مانند کورسا و آستراهاچ بک مورد استقبال همه جانبه واقع نشد، اما خودرویی بود که فروش خوبی داشت و بیش تر خریداران آن را برای سال ها حفظ کردند، چون خودرویی بی دردسر و سربه راه بود. همان طور که گفته شد خریداران آن نیز بیش تر قشر مسن و میان سال بودند که در نگهداری از خودرو ممارست و دقت فراوان دارند، بنابراین خریدوفروش در بازار دست دوم کار سختی نبود و همواره مشتری خود را داشت.

علاوه بر این، اوپل وکترا از لحاظ قطعات فنی وجوه اشتراک زیادی با دوو اسپرو داشت، پس تأمین قطعاتش نیز کار سختی نبود و پیدا کردن تعمیرکار ماهر برایش دردسری نداشت. همه این ها باعث شد که اوپل وکترا تا سال ها بازار خود را حفظ کند و مشتریان زیاد و فروشندگان کمی داشته باشد. بسیاری از خریداران ایرانی اوپل وکترا را به فراوریات صفر داخلی ترجیح می دادند و در بازار به دنبال نمونه دست دوم آن می گشتند.

اما اکنون، با وجود استهلاک پایین خودرو و احتمال پیدا شدن نمونه های سالم و سرپا، دیگر اوپل وکترا خواستار زیادی ندارد، مانند بقیه هم کلاسان هم دوره اش، چون بیش از 20 سال از عمر خودرو می گذرد و تأمین قطعات آن دردسری عظیم محسوب می گردد. اکنون (بهمن ماه 97) خودروهای اوپل وکترا از 15 میلیون تا 45 میلیون تومان قیمت گذاری می شوند که سلامت خودرو، کارکرد آن، تمایل فروشنده و اقبال مشتری معین کننده قیمت دقیق است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: دیوار
انتشار: 24 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 29710

به "دهه نودی همچنان به روز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دهه نودی همچنان به روز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید