طرز تهیه خورشت قرمه سبزی: عطر و طعم اصیل ایرانی

به گزارش مجله سرگرمی، قرمه سبزی، بدون شک یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با عطر و طعم بی‌نظیر و اصیل خود، جایگاه ویژه‌ای در سفره ایرانیان دارد. این خورشت خوشمزه، از ترکیب گوشت، سبزی‌های معطر و لوبیا قرمز تهیه می‌شود و در کنار پلو یا نان سرو می‌شود.

طرز تهیه خورشت قرمه سبزی: عطر و طعم اصیل ایرانی

برای مطالعه بیشتر با huli.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

نسبت دقیق سبزی ها در قرمه سبزی

مهم ترین قسمت این فوت و فن سبزی قرمه سبزی است که نسبت آن باید دقیق باشد:

  • تره: 400 گرم
  • گشنیز: 200 گرم تا 150 گرم
  • جعفری: 300 گرم
  • شنبلیه: 50 گرم
  • برگ چغندر یا اسفناج: 200 گرم
  • پیازچه: 50 گرم

نکته مهم: سبزی ها نه باید درشت خرد شوند نه ریز؛ کاملا میانه

نکته مهم: هنگام سرخ کردن سبزی قرمه سبزی، ابتدا اجازه دهید تا سبزی آب بیندازد و وقتی آب آن گرفته شد روغن را اضافه کنید و بین 10 تا 15 دقیقه تفت دهید.

انتخاب دقیق گوشت

گوشت قرمه سبزی باید تکه ای باشد؛ بنابراین از گوشت چرخ کرده اصلا استفاده نکنید. اگر از گوشت گوسفندی و استخوان دار استفاده کنید، قورمه سبزی خوشمزه تر می شود و سعی کنید گوشت قورمه سبزی را در مقدار بزرگ خرد کنید. گوشت قورمه سبزی باید با حرارت کم و پیاز فراوان در مدت طولانی حدود 15 تا 20 دقیقه کاملاً سرخ و اصطلاحاً قورمه شود.

نکته مهم: سبزی قورمه را می توان همراه با اضافه کردن آب به خورشت اضافه کرد؛ اما برای اینکه خاصیت و طعم سبزی بهتر حفظ شود، بهتر است بعد از یک الی 2 ساعت از اضافه کردن گوشت و لوبیا به خورشت سبزی اضافه کنید.

چقدر لوبیا بریزیم؟

یکی دیگر از مهم ترین قسمت های قرمه سبزی، لوبیا است. لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و تازه آن است، لوبیاهایی است که می توان در قرمه سبزی استفاده کرد. استفاده از این لوبیاها کاملا سلیقه ای است و بهتر است لوبیا چیتی و قرمز را از قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. لوبیای سوم که تازه است، لوبیای درشتی است که در قرمه سبزی بسیار خوشمزه می شود. مقدار لوبیایی هم که ریخته می شود نه باید خیلی کم باشد نه خیلی زیاد.

جا افتادن قرمه سبزی

پخت کامل قرمه سبزی حداقل 5 ساعت زمان می برد اما اگر از زودپز استفاده کنید، می توانید همه مواد را باهم بریزید و 2 ساعت زمان کافی است تا یک قرمه سبزی عالی و جا افتاده درست کنید.

نکته مهم: لیمو عمانی را حتما قبل از ریختن در خورشت، با چنگال سوراخ و در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.

رب اضافه نکنید

در بعضی منطقه ها به خورش قورمه سبزی رب گوجه فرنگی اضافه می شود؛ اما این کار توصیه نمی شود، زیرا طعم رب گوجه فرنگی باقی مزه ها را تحت الشعاع قرار داده و از بین می برد.

نکات تکمیلی در مورد خواص مواد اولیه:

  1. گوشت: گوشت قرمز، منبع غنی از پروتئین، آهن و ویتامین B12 است که برای سلامتی عضلات، خون و سیستم عصبی ضروری است.
  2. سبزی قرمه سبزی: این سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج است که هریک خواص منحصر به فرد خود را دارند. تره و جعفری سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. گشنیز منبع ویتامین K و اسید فولیک است که برای سلامت استخوان و خون ضروری است. شنبلیله خاصیت ضد التهابی دارد و به تنظیم قند خون کمک می‌کند. اسفناج نیز سرشار از آهن، ویتامین A و فیبر است.
  3. لوبیا قرمز: لوبیا قرمز، منبع عالی فیبر، پروتئین و آهن است که به کنترل قند خون، سلامت قلب و دستگاه گوارش کمک می‌کند.
  4. پیاز: پیاز، سرشار از آنتی‌اکسیدان و خواص ضد التهابی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند.
  5. رب گوجه فرنگی: رب گوجه فرنگی، منبع غنی از لیکوپن، آنتی‌اکسیدانی قوی است که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.
  6. زردچوبه: زردچوبه، ادویه‌ای با خواص ضد التهابی و ضد سرطانی است که به بهبود عملکرد کبد و هضم غذا کمک می‌کند.
  7. زنجبیل: زنجبیل، خاصیت ضد تهوع و ضد التهابی دارد و به هضم غذا کمک می‌کند.
  8. فلفل سیاه: فلفل سیاه، به هضم غذا و جذب بهتر مواد مغذی کمک می‌کند.
  9. لیمو عمانی: لیمو عمانی، به طعم‌دهی قرمه سبزی و ترش شدن آن کمک می‌کند. همچنین، لیمو عمانی منبع ویتامین C و آنتی‌اکسیدان است.
  10. روغن: روغن مصرفی در پخت و پز، باید از نوع سالم مانند روغن زیتون یا روغن هسته انگور باشد.

و اما نکات مهم تر اینکه ... 

    • برای خوشمزه‌تر شدن قرمه سبزی، می‌توانید از گوشت گوسفندی با چربی متوسط استفاده کنید.
    • سبزی قرمه سبزی را می‌توانید به صورت تازه یا فریز شده تهیه کنید.
    • برای اینکه قرمه سبزی جا بیفتد، باید آن را به مدت طولانی روی حرارت ملایم بپزید.
    • قرمه سبزی را می‌توانید با پلو، نان یا لوبیا پلو سرو کنید.

سخن پایانی:

قرمه سبزی، غذایی مغذی و خوشمزه است که علاوه بر طعم بی‌نظیر، خواص بسیاری برای سلامتی دارد. با پخت این خورشت در خانه، می‌توانید از عطر و طعم اصیل ایرانی و فواید آن بهره‌مند شوید.

امیدواریم از این دستور تهیه قرمه سبزی لذت ببرید!

انتشار: 19 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 19 اردیبهشت 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 156671

به "طرز تهیه خورشت قرمه سبزی: عطر و طعم اصیل ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت قرمه سبزی: عطر و طعم اصیل ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید