خواص دارویی گیاه چای کوهی، ذرت، زنجبیل
به گزارش مجله سرگرمی، نباتی است ساق آن یک عدد و به قدر شبری و قریب به جعده و پر زغب به قدری که گویا از ساق تا آخر در میان پنبه حلاجی کرده بسیار نرم پیچیده اند و گل آن بنفش مایل به سرخی و ریزه و از ساق تا آخر با برگهای بسیار ریزه آمیخته
به کوشش: محمد کمالی نژاد
نام رایج:
چای کوهینام عربی:
مَرمازادنام های دیگر:
مرو آزاد (فارسی)، پشمک گیاه، توکلیجه (ترکی)، اسطاکیس (فرنگی)ماهیت:
نباتی است ساق آن یک عدد و به قدر شبری و قریب به جعده و پر زغب به قدری که گویا از ساق تا آخر در میان پنبه حلاجی نموده بسیار نرم پیچیده اند و گل آن بنفش مایل به سرخی و ریزه و از ساق تا آخر با برگهای بسیار ریزه آمیخته به گل و حکیم میر محمد مومن رحمه الله تعالی نوشته اند که در فیروز کوه مکرر مشاهده نموده واخذ نموده است.طبیعت:
گرم و خشک و گرمی آن را زیاده از خشکی دانسته اند.افعال و خواص:
سعوط آن با روغن بنفشه جهت تفتیح سدد دماغی و تقویت دماغ و صداع بلغمی نافع، مقوی معده و جگر و اعضای باطنی و تحلیل ریاح و امراض بارده جگر و رحم و مدر حیض است.نام رایج:
ذرتنام عربی:
ذرهنام های دیگر:
ذره جاورسماهیت:
حبی است سفید و شیرین از عدس بزرگ تر و در خوشه بزرگی پر از دانه و نبات آن به قدر یک قامت و کمتر و زیاده بر آن و شبیه به نیشکر و نبات خندروس و بهترین آن سفید بزرگ دامنه سنگین شیرین آن است.طبیعت:
سرد و خشک استافعال و خواص:
قوی الغذا و غلیظ تر از دخن و مجفف و حابس اسهال و در جمیع افعال مانند خندروس است و ضماد آن مبرد و مجفف و رادع و همچنین جمیع اجزای آن گیاه***
بدل:
خندروسمضر:
غلیظمصلح:
شیرینی ها روغن ها
نام رایج:
زنجبیلنام عربی:
زنجبیلماهیت:
بیخی است معروف نبات آن شبیه به نبات شقاقل و از آن کوچکتر و برگهای آن باریک و طولانی بقدر یک شبر و زیاده و بی گل و ثمر و در مازندران هم به هم می رسد.طبیعت:
تازه ی آن در سوم گرم و در اول خشک و خشک آن در دوم خشک و با رطوبت فضلیه.افعال و خواص:
مقوی قوت حافظه و هاضمه و معده و کبد و مفتح سدّه جگر و مبهی و محلل ریاح غلیظ معده و امعا و مقطع بلاغم و رطوبات غلیظه چسبیده به سطح معده و امعا و غیرها و مجفف آنها و ملین طبع و مخرج خلط غلیظ و رطوبات دماغی و حلق و برودت اعصاب و جهت فالج و کرم معده و یرقان سدّی و تقطیر البول حادث از برودت و ضعف آلات بول و اسهال که از فساد غذا باشد و با زرده تخم مرغ نیم برشت جهت ازدیاد منی و غلظت آن و با تربد مسهل رطوبات مفاصل و ساقین و معین قوت مسهله تربد و ضماد تر تازه ی نرم سوده ی آن جهت داء الثعلب و تحلیل اورام ریحیه و بارده مائیه و تسکین اوجاع بارده نافع است. ***بدل:
دارفلفلمضر:
حلقمصلح:
عسل و روغن باداممقدار شربت:
تا دو درم.منبع مقاله :
کمالی نژاد، محمد، (1390)؛ برگ کهن، تهران: چوگان، چاپ اول
منبع: راسخون
انتشار: 21 مهر 1400
بروزرسانی: 21 مهر 1400
گردآورنده: kurdeblog.ir
شناسه مطلب: 160383
به "خواص دارویی گیاه چای کوهی، ذرت، زنجبیل" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "خواص دارویی گیاه چای کوهی، ذرت، زنجبیل"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید