خواص خردل چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه خردل)
به گزارش مجله سرگرمی، خردل (Mustard) منبع عالی ویتامین هایی نظیر (آ)، (ای) و (ث) است. خواص خردل شامل یاری به درمان بیماری های مفصلی، روماتیسمی و درمان ریزش مو است.
گیاه خردل چیست؟
خردل هم خانواده گل کلم بوده و تا کنون بیش از 17 گونه آن در دنیا شناسایی شده است. از تخم و برگ این گیاه به عنوان ادویه و چاشنی در تهیه غذاها استفاده میگردد. همچنین برگ، تخم، ریشه و گل خردل نیز در طب سنتی برای درمان بعضی بیماریها کاربرد دارد. این گیاه بیشتر در جنوب اروپا، آفریقای شمالی و آسیا یافت می گردد و در ایران نیز در مناطقی مانند مسجد سلیمان رویش دارد. برگ های گیاه خـردل مانند برگ ترب بوده و گل های آن زرد رنگ و تقریبا به طول دو تا پنج سانتی متر است که دانهها در قسمت پایین آن قرار دارند .
خردل به دو شکل میباشد؛ خردل سفید و خردل سیاه. خردل سیاه به شکل دانه و خردل سفید به شکل آرد استفاده می گردد. دانه های خردل را می توانید در آب خیسانده، همراه آبلیمو یا سس روی سالاد یا غذای تان بریزید و از مزایای سلامتی و فواید تغذیهای و درمانی آن بهره مند شوید. در ادامه با خواص خردل و مضرات آن بیشتر آشنا شوید.
خردل (Mustard) | |
طبع گیاه |
|
طریقه مصرف |
|
خواص درمانی |
|
مضرات |
|
ارزش غذایی خردل
برگ خردل سبز منبع عالی ویتامین هایی نظیر ویتامین (آ)، (ای) و ویتامین (ث) است، همچنین گیاه خردل دارای عناصر معدنی مانند منگنز، کلسیم و مس بوده، فیبر و فولات، امگا3، اسیدهای چرب، پروتئین، فیبر خوراکی، سلنیوم، آب، گلیکوزیدها و … از دیگر اجزا و مواد موثر موجود در آن است.
جدول ارزش غذایی و خواص خردل
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 26 کیلو کالری |
چربی | 0/2 گرم |
پروتئین | 2/7 گرم |
کربوهیدرات | 4/9 گرم |
فیبر | 3/3 گرم |
قند | 1/6 گرم |
سدیم | 26 میلی گرم |
پتاسیم | 354 میلی گرم |
کلسیم | 103 میلی گرم |
مس | 0/147 میلی گرم |
منیزیم | 23 میلی گرم |
منگنز | 0/480 میلی گرم |
فولات | 187 میکروگرم |
ویتامین آ | 10500 واحد |
ویتامین ای | 2 میلی گرم |
ویتامین کا | 497 میکروگرم |
خواص خردل (طبیعت و خواص درمانی)
طبیعت دانه خردل بسیار گرم و خشک است. بعضی از مهمترین خواص درمانی خردل عبارتند از:
- خاصیت ضد سرطان
- افزایش جریان خون با مصرف موضعی
- مدر
- ضد میکروب
- مسکن
- تهوع آور
- محرک
- شیر افزا
- دفع کننده حشرات
- ملین
- تعریق زا
فواید درمانی و موارد مصرف خردل
استفاده از خواص خردل برای درمان بسیاری از بیماریها کاربرد دارد و مصرف آن میتواند به درمان و پیشگیری از بعضی مسائل یاری کند. بعضی از فواید مصرف این ادویه پرخاصیت عبارتند از:
- پیشگیری و یاری به درمان سرطان: ویتامینها و مواد موجود در خردل باعث شده که این گیاه داری خواص ضد سرطانی مفیدی باشد.
- یاری به درمان بیماریهای مفصلی و روماتیسمی: یکی از خواص خردل یاری به درمان روماتیسم و بیماریهای مفصلی لست. استعمال موضعی و خوراکی خردل در تسکین دردهای مفصلی موثر است. همچنین روغن خردل به خاطر طبع گرمش در ماساژ درمانی و درمان درد سیاتیک و سایر درد های مفصلی بسیار موثر است .
- درمان ریزش مو: ماساژ سر با روغن خردل باعث جلوگیری از ریزش موها و پاک شدن رطوبت سر می گردد.
- افزایش اشتها و یاری به هضم بهتر غذا: جوشانده خردل به هضم بهتر غذا به وسیله افزایش ترشحات معده یاری کرده، همچنین خوردن آن به دلیل تحریک ترشح بزاق و افزایش سرعت متابولیسم بدن باعث افزایش اشتها میگردد.
- تسکین سر درد و یاری به درمان میگرن: جهت درمان سردرد میتوانید مقداری روغن خردل را با عسل مخلوط کرده و بر پیشانی بمالید . ماساژ سر با این روغن در پیشگیری از حملات میگرنی نقش موثری دارد.
مضرات خردل (موارد منع مصرف و توصیه های پزشکی)
- برگ خردل سبز اگر قبل از گل دادن گیاه برداشت گردد، تقریبا فاقد ماده سمی ایزوتیوسیانات میباشد و لی چنانچه برداشت برگها به موقع انجام نگیرد، بایستی از زیاده روی در مصرف این نوع خردل خودداری نمود.
- مقدار ماده اگزالات موجود در برگهای گیاه خردل نسبتا بالا است، از این رو مصرف آن برای افراد دارای سابقه سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا بایستی با احتیاط همراه باشد.
- خردل حاوی مواد گواترزا بوده، لذا افراد مستعد بایستی از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند مگر اینکه میزان ید کافی از سایر منابع غذایی دریافت کنند.
- به طورکلی گفتنی است با وجود فراوان بودن خواص خردل، مصرف آن برای بچه ها زیر 6 سال، زنان باردار و شیرده، بیماران دارای ناراحتیهای گوارشی و یا التهاب کلیوی توصیه نمیگردد.
منبع: setare.comمجله عکس ها: مجله عکس ها | مجله عکاسی و نگاه هنری به تصاویر
عکس پارسی: عکس پارسی | گالری تصاویر تاریخی پارس
اخبار ورزشی: اخبار ورزشی، مجله خبری و تحلیلی ورزش ایران و جهان