خواص خردل چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه خردل)

به گزارش مجله سرگرمی، خردل (Mustard) منبع عالی ویتامین هایی نظیر (آ)، (ای) و (ث) است. خواص خردل شامل یاری به درمان بیماری های مفصلی، روماتیسمی و درمان ریزش مو است.

خواص خردل چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه خردل)

گیاه خردل چیست؟

خردل هم خانواده گل کلم بوده و تا کنون بیش از 17 گونه آن در دنیا شناسایی شده است. از تخم و برگ این گیاه به عنوان ادویه و چاشنی در تهیه غذاها استفاده میگردد. همچنین برگ، تخم، ریشه و گل خردل نیز در طب سنتی برای درمان بعضی بیماریها کاربرد دارد. این گیاه بیشتر در جنوب اروپا، آفریقای شمالی و آسیا یافت می گردد و در ایران نیز در مناطقی مانند مسجد سلیمان رویش دارد. برگ های گیاه خـردل مانند برگ ترب بوده و گل های آن زرد رنگ و تقریبا به طول دو تا پنج سانتی متر است که دانهها در قسمت پایین آن قرار دارند .

خردل به دو شکل میباشد؛ خردل سفید و خردل سیاه. خردل سیاه به شکل دانه و خردل سفید به شکل آرد استفاده می گردد. دانه های خردل را می توانید در آب خیسانده، همراه آبلیمو یا سس روی سالاد یا غذای تان بریزید و از مزایای سلامتی و فواید تغذیهای و درمانی آن بهره مند شوید. در ادامه با خواص خردل و مضرات آن بیشتر آشنا شوید.

خردل (Mustard)
طبع گیاه
  • بسیار گرم و خشک (صفراوی)
طریقه مصرف
  • سس خردل
  • ادویه
  • مصرف موضعی
  • روغن خردل
خواص درمانی
  • خاصیت ضد سرطان
  • افزایش جریان خون با مصرف موضعی
  • مدر، تعریق زا، ملین
  • ضد میکروب
  • تسکین درد بیماریهای مفصلی و روماتیسمی
  • محرک
  • شیرافزا
  • دفع کننده حشرات
  • ملین
  • تحریک ترشح بزاق و افزایش سرعت متابولیسم بدن
  • آرامبخش، پیشگیری از حملات میگرنی
  • درمان ریزش مو
مضرات
  • آلرژی
  • مضر برای افراد دارای سابقه سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا
  • مضر برای افراد مستعد به بیماری گواتر
  • منع مصرف در دوران بارداری، شیردهی و بچه ها زیر 6 سال

ارزش غذایی خردل

برگ خردل سبز منبع عالی ویتامین هایی نظیر ویتامین (آ)، (ای) و ویتامین (ث) است، همچنین گیاه خردل دارای عناصر معدنی مانند منگنز، کلسیم و مس بوده، فیبر و فولات، امگا3، اسیدهای چرب، پروتئین، فیبر خوراکی، سلنیوم، آب، گلیکوزیدها و … از دیگر اجزا و مواد موثر موجود در آن است.

جدول ارزش غذایی و خواص خردل

مواد و محتویاتمقدار در 100 گرم
انرژی26 کیلو کالری
چربی0/2 گرم
پروتئین2/7 گرم
کربوهیدرات4/9 گرم
فیبر3/3 گرم
قند1/6 گرم
سدیم26 میلی گرم
پتاسیم354 میلی گرم
کلسیم103 میلی گرم
مس0/147 میلی گرم
منیزیم23 میلی گرم
منگنز0/480 میلی گرم
فولات187 میکروگرم
ویتامین آ10500 واحد
ویتامین ای2 میلی گرم
ویتامین کا497 میکروگرم

خواص خردل (طبیعت و خواص درمانی)

طبیعت دانه خردل بسیار گرم و خشک است. بعضی از مهمترین خواص درمانی خردل عبارتند از:

  • خاصیت ضد سرطان
  • افزایش جریان خون با مصرف موضعی
  • مدر
  • ضد میکروب
  • مسکن
  • تهوع آور
  • محرک
  • شیر افزا
  • دفع کننده حشرات
  • ملین
  • تعریق زا

فواید درمانی و موارد مصرف خردل

استفاده از خواص خردل برای درمان بسیاری از بیماریها کاربرد دارد و مصرف آن میتواند به درمان و پیشگیری از بعضی مسائل یاری کند. بعضی از فواید مصرف این ادویه پرخاصیت عبارتند از:

  • پیشگیری و یاری به درمان سرطان: ویتامینها و مواد موجود در خردل باعث شده که این گیاه داری خواص ضد سرطانی مفیدی باشد.
  • یاری به درمان بیماریهای مفصلی و روماتیسمی: یکی از خواص خردل یاری به درمان روماتیسم و بیماریهای مفصلی لست. استعمال موضعی و خوراکی خردل در تسکین دردهای مفصلی موثر است. همچنین روغن خردل به خاطر طبع گرمش در ماساژ درمانی و درمان درد سیاتیک و سایر درد های مفصلی بسیار موثر است .
  • درمان ریزش مو: ماساژ سر با روغن خردل باعث جلوگیری از ریزش موها و پاک شدن رطوبت سر می گردد.
  • افزایش اشتها و یاری به هضم بهتر غذا: جوشانده خردل به هضم بهتر غذا به وسیله افزایش ترشحات معده یاری کرده، همچنین خوردن آن به دلیل تحریک ترشح بزاق و افزایش سرعت متابولیسم بدن باعث افزایش اشتها میگردد.
  • تسکین سر درد و یاری به درمان میگرن: جهت درمان سردرد میتوانید مقداری روغن خردل را با عسل مخلوط کرده و بر پیشانی بمالید . ماساژ سر با این روغن در پیشگیری از حملات میگرنی نقش موثری دارد.

مضرات خردل (موارد منع مصرف و توصیه های پزشکی)

  1. برگ خردل سبز اگر قبل از گل دادن گیاه برداشت گردد، تقریبا فاقد ماده سمی ایزوتیوسیانات میباشد و لی چنانچه برداشت برگها به موقع انجام نگیرد، بایستی از زیاده روی در مصرف این نوع خردل خودداری نمود.
  2. مقدار ماده اگزالات موجود در برگهای گیاه خردل نسبتا بالا است، از این رو مصرف آن برای افراد دارای سابقه سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا بایستی با احتیاط همراه باشد.
  3. خردل حاوی مواد گواترزا بوده، لذا افراد مستعد بایستی از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند مگر اینکه میزان ید کافی از سایر منابع غذایی دریافت کنند.
  4. به طورکلی گفتنی است با وجود فراوان بودن خواص خردل، مصرف آن برای بچه ها زیر 6 سال، زنان باردار و شیرده، بیماران دارای ناراحتیهای گوارشی و یا التهاب کلیوی توصیه نمیگردد.

مجله عکس ها: مجله عکس ها | مجله عکاسی و نگاه هنری به تصاویر

عکس پارسی: عکس پارسی | گالری تصاویر تاریخی پارس

اخبار ورزشی: اخبار ورزشی، مجله خبری و تحلیلی ورزش ایران و جهان

منبع: setare.com
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 116812

به "خواص خردل چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه خردل)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص خردل چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص گیاه خردل)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید