جلوگیری از کلاهبرداری در فضای مجازی با سامانه شاهکار
به گزارش مجله سرگرمی، معاون وزیر ارتباطات از امکان اتصال و دسترسی بعضی کسب وکارهای اینترنتی به سامانه احراز هویت کاربران (شاهکار) درجهت جلوگیری از کلاهبرداری ها و جعل هویت در فضای مجازی اطلاع داد.

امیر ناظمی با بیان اینکه امکان اتصال و دسترسی به سامانه احراز هویت کاربران اینترنت تنها برای کسب و کارهای خرید و فروش آنلاین، فین تک ها و کسب و کارها و اپلیکیشن های اقتصادی فراهم است، گفت: تنها کسب و کارها و استارت آپ هایی که درخواست منطقی و ضروری داشته باشند مجاز به اتصال به سامانه شاهکار خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه بعضی کسب و کارهای اینترنتی و اپلیکیشن ها برای شناسایی کاربرانشان احتیاج دارند که از هویت کاربرانشان مطلع شوند، اضافه نمود: براین اساس ما امکان دسترسی به سامانه احراز هویت را برای این کسب و کارها فراهم نموده ایم تا از این طریق بتوان جلوی بعضی کلاهبرداری ها و یا جعل هویت و نشانی را در فضای مجازی گرفت.
ناظمی با بیان اینکه شاهکار سامانه احراز هویت کاربران در فضای مجازی است که یک سرویس حاکمیتی است که اطلاعات خدمات دولت را جابه جا می نماید، ادامه داد: امکان دسترسی به سامانه شاهکار، به این معنی نیست که بخواهیم کاربران را برای استفاده از هر سرویسی در فضای مجازی، احراز هویت کنیم. چرا که معتقدیم این موضوع سبب محدودیت فعالیت کاربران می گردد و ما به آن اعتقادی نداریم.
وی با اشاره به اینکه طبق درخواست بعضی کسب و کارهای آنلاین، امکان دسترسی به سامانه شاهکار را پس از آنالیز دلایل منطقی کسب و کار مورد نظر، فراهم نموده ایم، گفت: قصد نداریم برای تمامی کسب و کارها اجازه شناسایی کاربران را به وسیله این سامانه فراهم کنیم. چرا که ممکن است هر اپلیکیشنی برای شناسایی کاربر اصلی و غیر اصلی خود بخواهد آن را احراز هویت کند که این موضوع محدودیت برای جامعه کاربری ایجاد می نماید.
لازم به ذکر است سامانه شاهکار در پی مصوبه شورای عالی فضای مجازی به منظور تأمین کامل حریم خصوصی و امنیت اطلاعات کاربران در فضای مجازی و حقیقی در سال 94 راه اندازی شده است.
،مهر
منبع: ایران آنلاینhoseinjaguar.ir: مجله جگوار | تور لیدر جاذبه های طبیعی ایران و جهان، اکوتوریسم
imgshot.ir: شاتر عکاسی | مجله آموزش حرفه ای عکاسی
vetworld.ir: مجله دامپزشکی | مجله خبری دانشجویان دامپزشکی