برخی از معروف ترین جاذبه های مذهبی مسلمانان در جهان
به گزارش مجله سرگرمی، مسلمانان در سراسر جهان جاذبههای مذهبی زیادی دارند که برای آنها ارزشمند و مقدس است. این مکانهای مذهبی نقش مهمی در فرهنگ، تاریخ و هویت مسلمانان دارند. در این مقاله به برخی از معروفترین و محبوبترین جاذبههای مذهبی مسلمانان در سراسر جهان میپردازیم.

برای دریافت مشاوره و خدمات تخصصی گردشگری و سفر به سراسر دنیا با bestcanadatours.com مجری مستقیم تورهای مسافرتی و گردشگری همراه باشید.
مسجدالحرام، مکه مکرمه، عربستان سعودی
مسجدالحرام مهمترین و مقدسترین مسجد برای مسلمانان در سراسر جهان است. این مسجد در شهر مکه مکرمه در عربستان سعودی قرار دارد و خانه کعبه است. کعبه بنای مکعب شکلی است که در طول تاریخ چندین بار بازسازی شده است. شکل و اندازه فعلی کعبه در قرن هفتم میلادی توسط حضرت محمد (ص)، پیامبر اسلام، تعیین شد.
مسلمانان هر روز 5 بار به سمت کعبه نماز میخوانند و حج یکی از پنج رکن اسلام است که طی آن مسلمانان باید حداقل یک بار در عمرشان به مکه بروند. مسجدالحرام هر ساله پذیرای میلیونها زائر از سراسر جهان است.
مسجد نبوی، مدینه منوره، عربستان سعودی
مسجد نبوی دومین مسجد مقدس برای مسلمانان پس از مسجدالحرام است. این مسجد در شهر مدینه در عربستان سعودی قرار دارد و آرامگاه پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) در آن قرار دارد.
سالانه میلیونها زائر از سراسر جهان برای زیارت آرامگاه پیامبر اکرم به این مسجد میآیند، بر اساس گزارشهای سازمان حج و عمره عربستان سعودی، در سال 2022 میلادی بیش از 10 میلیون زائر از سراسر جهان به این مسجد سفر کردند.. مسجد نبوی در کنار مسجدالحرام از مقدسترین مکانها برای مسلمانان محسوب میشود.
مسجد جامع شیراز، ایران
مسجد جامع شیراز یکی از زیباترین و معروفترین مساجد تاریخی در ایران است که در دوره صفویه ساخته شدهاست. این مسجد با معماری خیرهکننده و کاشیکاریهای زیبایش، یکی از شاهکارهای معماری اسلامی-ایرانی محسوب میشود. مسجد جامع شیراز در دورههای مختلف تاریخی ساخته و بازسازی شده است. بخشهای قدیمیتر مسجد به دوره سلجوقی بازمیگردد، در حالی که بخشهای جدیدتر در دوره صفویه ساخته شدهاند.
علاوه بر زیباییهای معماری، مسجد جامع شیراز حاوی آثار تاریخی و فرهنگی فراوانی است و همواره یکی از مقصدهای گردشگری و زیارتی مهم در ایران بهشمار میآید.
مسجد حسن الثانی، مراکش
مسجد حسن الثانی یکی از شاهکارهای معماری اسلامی و نمادی از هنر و معماری اسلامی در قاره آفریقا است. این مسجد توسط سلطان حسن الثانی، پادشاه مراکش در سده 16 میلادی ساخته شد.
مسجد حسن الثانی با منارههای بلندش، حیاطهای مرمرین، گنبدهای عظیم و کاشیکاریهای ظریف، نمونه بارزی از معماری مراکشی-اندلسی است. این مسجد هر ساله پذیرای تعداد زیادی از گردشگران و زائران است.
مسجد آبی، اصفهان، ایران
مسجد آبی یکی دیگر از شاهکارهای معماری ایرانی-اسلامی است که در دوره صفویه در شهر اصفهان ساخته شدهاست. مسجد آبی به خاطر فراوانی کاشیهای فیروزهایرنگش شهرت دارد.
علاوه بر زیباییهای بصری، مسجد آبی دارای گنبد و منارههای عظیم و طاقهای ضربی است که نمونه بارزی از معماری اسلامی دوره صفوی هستند. مسجد آبی با جلوههای زیبایش، همواره جزو محبوبترین مقاصد گردشگری در اصفهان به شمار میرود.
مسجد ملک، اصفهان، ایران
مسجد ملک یکی دیگر از شاهکارهای معماری اسلامی در ایران است که توسط شاه عباس اول صفوی در شهر اصفهان بنا شدهاست. این مسجد با طراحی منحصربفرد و هنرمندانهاش، حیاط وسیع و زیبا و کاشیکاریهای ظریف، نمونه بارزی از هنر معماری صفوی است.
در مسجد ملک همچنین آثار نفیسی از خوشنویسی و کتیبهنگاری اسلامی به چشم میخورد که آن را به یکی از زیباترین مساجد تاریخی ایران تبدیل کردهاست.
مسجد سلطان احمد، استانبول، ترکیه
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی معروفترین مسجد تاریخی در شهر استانبول ترکیه است که در سده 17 میلادی ساخته شدهاست. این مسجد با معماری عثمانی خود و کاشیهای آبی رنگش مشهور است.
مسجد سلطان احمد دارای 6 مناره است که بلندترین آنها 71 متر ارتفاع دارد. داخل مسجد نیز طاقها، گنبد و شمعدانهای عظیمی دارد که آن را به یکی از زیباترین مساجد ترکیه تبدیل کردهاست.
مسجد پوترا کوالالامپور یا مسجد صورتی مالزی
این مسجد در کنار دریاچه پوتراجایا قرار دارد و با وجود جذابیتهای گردشگری اطراف آن یکی از زیباترین مناطق دیدنی مالزی به شمار میرود. رد پای معماری ایرانی در گنبد بزرگ صورتی و منحنیهای آن کاملاً مشهود است.
مسجد پوترای مالزی ترکیبی از طرحهای مدرن و سنتی بوده که با صنایع دستی محلی و مصالح بومی ایجاد شده است. این طرح از طراحی مسجد شیخ عمر در بغداد الهام گرفته! از این رو طراحی مسجد پوترا تلفیقی از معماری ایرانی، اسلامی، عربی و مالزی است.
مسجد النور، چاد
مسجد النور یکی از بزرگترین و مجللترین مساجد در کشور چاد در قاره آفریقا است. این مسجد در دهه 80 میلادی ساخته شد و دارای یک گنبد و 4 مناره عظیم است. مسجد النور یکی از بزرگترین مساجد در کشور چاد است و ظرفیت آن بیش از 10 هزار نفر است.
علاوه بر معماری خیرهکننده، مسجد النور تزئینات داخلی بسیار زیبایی دارد و نمونه بارزی از معماری اسلامی مدرن در قاره آفریقا محسوب میشود. این مسجد مرکزی برای فعالیتهای مذهبی مسلمانان در کشور چاد است.
مسجد السلطان حسن، مراکش
مسجد السلطان حسن دیگر نمونه برجستهای از معماری مراکشی-اندلسی است که در سده 17 میلادی ساخته شدهاست. این مسجد توسط سلطان حسن اول ساخته شد و دارای گنبد و منارههای عظیمی است. مسجد السلطان حسن یکی از بزرگترین مساجد مراکش است و ظرفیت آن بیش از 20 هزار نفر است.
داخل مسجد السلطان حسن نیز با کاشیکاریها، گچبریها و آجرکاریهای ظریف تزئین شدهاست. این مسجد یکی از نفیسترین نمونههای معماری و هنر اسلامی در مراکش بهشمار میرود.
مسجد جامع هرات، افغانستان
مسجد جامع هرات یکی از باشکوهترین مساجد تاریخی در افغانستان است که سابقه آن به سدههای 12 و 13 میلادی بازمیگردد. این مسجد دارای گنبد عظیمی است که در سال 2002 میلادی مرمت شدهاست.
علاوه بر گنبد، مسجد جامع هرات دارای حیاط وسیع، ایوانها و تزئینات بسیار زیبایی است که آن را به یکی از شاهکارهای معماری اسلامی تبدیل کردهاست.
مسجد جامع هرات از مهمترین بناهای تاریخی و مذهبی افغانستان است که هر ساله پذیرای تعداد زیادی زائر و گردشگر است.
نتیجهگیری
مساجد و اماکن مذهبی اسلامی در سراسر جهان، نقش مهمی در فرهنگ و هویت مسلمانان دارند. جاذبههایی مانند مسجدالحرام، مسجدالنبی، مسجدالاقصی و مسجد جامع شیراز، نمادهایی از ایمان، هنر و معماری اسلامی هستند.
این بناهای تاریخی و مذهبی، علاوه بر اهمیت معنوی برای مسلمانان، از نظر هنری و معماری نیز شاهکارهایی بینظیر محسوب میشوند که سالانه پذیرای میلیونها گردشگر از سراسر دنیا هستند. حفظ و نگهداری این آثار گرانقدر، وظیفهای مهم برای کشورهای اسلامی و کل بشریت است.