ثبت شیوه تهیه قهوه یزدی در فهرست آثار ناملموس کشور
به گزارش مجله سرگرمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از تایید پرونده ثبت شیوه تهیه قهوه یزدی در جلسه شورای عالی ثبت میراث ناملموس کشور که 4 و 5 تیرماه در شهر سرعین اردبیل برگزار گردید، اطلاع داد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، سیدمصطفی فاطمی با اعلام این خبر، گفت: قهوه یزدی نوعی قهوه سنتی و بومی در شهر یزد است که به دلیل استفاده از هل، گلاب و نبات در فراوری آن و همچنین مدت زمان پخت طولانی دارای طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی است و با توجه به اسناد و مدارک شفاهی که از زمان فراوری قهوه یزدی موجود است، قدمت فراوری این نوع از قهوه به دوره قاجار می رسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه با اشاره به اینکه قهوه یزدی به جهت بومی سازی یک نوشیدنی غیر ایرانی و قدیمی شاهدی بر تعاملات فرهنگی مردمان یزد است که هر عنصر جدید را با ذائقه و میل خود سازگار ساخته و نوع جدیدی از این نوشیدنی را ساخته اند، بیان نمود: این نوشیدنی در طی چند قرنی که وارد ایران و یزد شده با تغییراتی که مردمان یزد در مراحل ساخت آن داده اند، صندلی خود را در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی باز نموده و تبدیل به عنصری جدانشدنی و شاخص در مراسم های مذهبی این شهر شده است.
این مقام مسئول اضافه کرد: قهوه یزدی به دلیل نوع پخت طولانی و مواد اولیه مصرفی با طبع یزدی بسیار سازگار است و استفاده آن در مراسم سوم درگذشتگان در طول سالیان دراز به شکل یک سنت حسنه در آمده و بخشی از فرهنگ مردم یزد محسوب می گردد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در سرانجام گفت: ثبت آثار با هدف صیانت از مواریث تاریخی و فرهنگی انجام می گردد و علاوه بر این فرصتی برای معرفی هرچه بیشتر این آثار در سطح ملی بین الملل فراهم خواهد شد.
منبع: میراث آریاeuroro.ir: تور اروپا ارزان قیمت، تور ایتالیا، تور فرانسه، تور اسپانیا
faceraz.ir: فیس راز | گفتگو و همدلی راه حل رفع همه مشکلات
foroshgahak.ir: فروشگاه کوچک | مجله آموزشی سیستم های مدیریت فروش