طرز تهیه آبگوشت بختیاری به همراه نکات کلیدی برای طعمی بی نظیر
به گزارش مجله سرگرمی، آبگوشت از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که در هر منطقهای از کشور با سبک و سیاقی متفاوت تهیه میشود. یکی از انواع خاص و متفاوت این غذا، آبگوشت بختیاری است که به دلیل استفاده از ترکیبات منحصربهفردی مانند میوههای خشک و چاشنیهای خاص، طعمی جذاب و متفاوت از سایر آبگوشتها دارد. در این مقاله، علاوه بر ارائه دستور پخت دقیق این غذای لذیذ، نکات و ترفندهایی را نیز بررسی میکنیم که به شما کمک میکند تا بهترین نتیجه را در آشپزخانه خود داشته باشید.

برای مطالعه بیشتر با slimfa.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
در این مقاله، به بررسی طرز تهیه آبگوشت بختیاری و نکاتی برای طبخ آن میپردازیم. همچنین، نگاهی به خواص و فواید مواد اولیه این غذای لذیذ خواهیم داشت.
آبگوشت ها از غذا های سنتی ایرانی هستند که در تمام نقاط کشور طبخ می شوند. گوشت قرمز پایه اصلی اغلب آبگوشت هاست، اما انواع این غذا در سایر جزئیات متفاوت هستند و هر کدام عطر و طعمی مخصوص به خود را دارند. آبگوشت بختیاری یکی از انواع این غذا است که به خاطر طعم دهنده های متفاوتی که در طبخ آن استفاده می گردد، مزه ای جالب و بی نظیر را دارد.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت بختیاری
به منظور تهیه این غذا برای سه نفر، به دو الی سه ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر ذکر شده است، احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم | |
گوشت چرخ نموده | 400 گرم |
لپه | 100 گرم |
برنج | 100 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
برگه هلو | 5 الی 6 عدد |
آلو خورشتی | 6 الی 7 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
نعناع داغ و مغز گردو برای تزیین | به میزان لازم |
چند نکته:
لپه را شب قبل خیس و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. با خیس کردن حبوبات چند ساعت قبل از طبخ عوض کردن آب آن، باعث می گردد نفخ حبوبات از بین برود و مدت زمان طبخ کمتری نیز داشته باشند.
- برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک نیز به آن بیفزایید.
به جای رب انار از لواشک انار نیز می توانید بهره ببرید.
طرز تهیه آبگوشت بختیاری
- لپه را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود.
- آب برنج را نیز دور بریزید.
- لپه و برنج را در یک قابلمه بریزید و هفت الی هشت لیوان آب به آن اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب آن را بگذارید.
- پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ نموده اضافه کنید.
- آرد نخودچی و دو عدد تخم مرغ را نیز به گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا به صورت خمیری یک دست دربیاید.
حدود 30 الی 40 دقیقه گوشت را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد و خود را بگیرد. سپس کوفته هایی به اندازه یک گردو از مایه درست کنید.
در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و کوفته ها را در روغن سرخ کنید.
زمانی که لپه و برنج پخته شد، میوه های خشک را اضافه کنید و مجددا درب قابلمه را ببندید.
زمانی که میوه های خشک باز شدند و طعم خود را به غذا دادند، حرارت را تا جای ممکن ملایم کنید و کوفته ها را به آرامی اضافه کنید.
درب قابلمه را باز بگذارید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد. حدود 20 الی 25 دقیقه کافی است.
زمانی که کوفته ها آماده شدند، رب انار یا لواشک انار را نیز به آبگوشت اضافه کنید.
- نمک و فلفل آبگوشت بختیاری را اندازه کنید و از روی حرارت بردارید.
غذا حاضر است و می توانید آن را سرو کنید. مقداری گردو را خرد کنید و با نعناع تفت دهید و برای تزیین آبگوشت بهره ببرید. در صورت تمایل می توانید نعناع و گردو را حذف کنید، این غذا آنقدر زیبا است که بدون تزیین نیز همه را به اشتها می آورد.
چند نکته:
به جای میوه های خشک می توانید از چهار عدد هلو و چهار عدد آلو بهره ببرید. برای این منظور هلو را به چهار قسمت تقسیم کنید و هسته آن را دربیاورید. آلو را نیز به دو قسمت تقسیم کنید. سپس همراه با لپه و برنج روی حرارت قرار دهید. باقی مراحل مانند قبل است، فقط پیش از اضافه کردن کوفته ها باید پوست هلو، آلو و هسته های آلو را از سس خارج کنید. در اثر حرارت پوست میوه ها و هسته های آلو جدا می گردد و شما به راحتی می توانید آن ها را جدا کنید.
اگر از لواشک انار استفاده می کنید، توجه داشته باشید که کاملا ترش باشد. اگر لواشک انار کاملا ترش پیدا نکردید، می توانید از لواشک آلو نیز بهره ببرید.
اگر هنگام درست کردن کوفته ها، گوشت گرم باشد، مایه به دست شما می چسبد؛ بنابراین مدتی آن را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد.
این آبگوشت مانند آبگوشت سنتی، گوشت کوبیده ندارد و کوفته ها در سس که از لپه، برنج و میوه های خشک تشکیل شده است، مزه دار می شوند. این آبگوشت بسیار متفاوت و لذیذ است، به طوری که اگر یکبار آن را طبخ و میل کنید، یکی از غذا های متداول در برنامه غذایی شما خواهد شد.
آبگوشت بختیاری را با ترشی لیته، سیر ترشی و سایر ترشی یا همراه با سبزی خوردن سرو کنید. همچنین بهتر است به عنوان نوشیدنی از دوغ همراه با پونه بهره ببرید تا سنتی بودن سفره حفظ گردد.
نتیجهگیری
آبگوشت بختیاری با ترکیبی از گوشت، حبوبات، برنج و میوههای خشک، یک غذای اصیل و متفاوت است که میتواند تجربهای جدید و لذتبخش را به سفرههای ایرانی اضافه کند. رعایت نکات کلیدی در تهیه این غذا، مانند خیساندن لپه و برنج، سرخ کردن کوفتهها و استفاده از چاشنیهای مناسب، باعث میشود طعم آن به بهترین شکل ممکن حفظ شود. این آبگوشت را میتوان همراه با ترشیهای مختلف و دوغ سنتی سرو کرد تا ترکیبی بینظیر از عطر و طعم ایجاد شود. اگر به دنبال یک دستور پخت جدید و خوشمزه هستید، پیشنهاد میکنیم حتما این غذا را امتحان کنید و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.