تغذیه بچه ها در سنین مدرسه (2)
به گزارش مجله سرگرمی، آلرژی غذایی معمولا در خردسالی وکودکی با توجه به سابقه خانوادگی شایع است. عکس العمل آلرژی غالبا شامل علایم تنفسی و معده ای -روده ای و حساسیت های پوستی است. اما در برخی موارد می تواند شامل علایم مبهمی نظیر خستگی، تنبلی و تغییرات رفتاری باشد.

تغذیه بچه ها در سنین مدرسه (2)
پوسیدگی دندان ها
تغذیه و عادات غذایی عوامل مهم تأثیر گذار بر سلامت دندان ها هستند. عادات غذایی افراد مثل دریافت کربوهیدرات، ریزه خواری و غذا خوردن مکرر و هم چنین ترکیب رژیم غذایی در توسعه پوسیدگی دندان ها موثر هستند. غذاهای حاوی کربوهیدرات به دندان ها می چسبند و باعث تسریع خرابی دندان ها می شوند.بچه های که در طول روز به طور مداوم یا در هنگام خواب از بطری مایعات شیرین مصرف می نمایند بیشتر مستعد پوسیدگی دندان هستند. با توجه به این که بچه ها تمایل دارند از میان وعده های بیشتری استفاده نمایند، باید بر روی میان وعده هایی تأکید کرد که کمترین پوسیدگی را ایجاد می نماید. به طورمثال هنگامی که همراه با غذاهای سرشار از شکر، غذاهای پروتئینی نظیر پنیر، آجیل و گوشت مصرف شود، (ph) پلاک کاهش نمی یابد. و می تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان ها یاری کند. مصرف دسرها و غذاهای شیرین باید گهگاهی و برای کاهش ایجاد پوسیدگی، متصل به وعده غذایی اصلی باشد. استفاده از مسواک و رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان باید در دوران نوپایی و به صورت روزانه مد نظر قرار گیرد.آلرژی غذایی
آلرژی غذایی معمولا در خردسالی وکودکی با توجه به سابقه خانوادگی شایع است. عکس العمل آلرژی غالبا شامل علایم تنفسی و معده ای -روده ای و حساسیت های پوستی است. اما در برخی موارد می تواند شامل علایم مبهمی نظیر خستگی، تنبلی و تغییرات رفتاری باشد.مصرف صبحانه
صبحانه یکی از اصلی ترین وعده ها در رژیم غذایی دانش آموزان است. مصرف صبحانه به بچه ها جهت فراگیری بهتر مطالب درسی یاری می نماید. بچه هایی که صبحانه نمی خورند در ساعت 10-9 صبح به اندازه قابل توجهی دچار افت قند خون می شوند ودر نتیجه یادگیری و تمرکز حواس آن ها به ویژه در درس هایی که به تفکر واندیشه احتیاج دارند مثل درس ریاضی، کاهش می یابد و قدرت خلاقیت و ابتکار آن ها کم می شود واگر نخوردن صبحانه طولانی مدت باشد در اصل بچه ها یک وعده اصلی را از دست می دهند ودر دراز مدت دچار کمبود دریافت مواد مغذی می شوند. برای این که بچه ها سنین مدرسه اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند در منزل باید ضوابطی رعایت شود به اسم مثال بهتر است شام را در ساعات ابتدایی شب مصرف نمایند و شب ها زودتر در ساعت معینی بخوابند تا بتوانند صبح ها زودتر بیدار شده و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند. ضمناً والدین هم باید به صرف صبحانه همراه سایر اعضای خانواده اهمیت دهند و مشوق بچه ها باشند. هم چنین تحرک مختصر مثل نرمش صبحگاهی، پیاده روی و یا دوش گرفتن به افزایش تمایل مصرف صبحانه یاری می نماید. نان و پنیر و گردو یا خرما،نان و تخم مرغ، نان و کره و عسل و غلات آماده همراه شیر، فرنی و عدسی می توانند یک صبحانه سالم و مغذی برای بچه ها باشند. نصف لیوان آب پرتقال قبل از صبحانه علاوه بر تأمین ویتامین ث موجب افزایش اشتهای او می شود.مصرف میان وعده
در این سنین بچه ها برای در حد مطلوب نگهداشتن فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز به خوردن غذا در وعده های بیشتری احتیاج دارند و باید 3-2 میان وعده در برنامه غذایی آن ها گنجانده شود و از آن جایی که ساعت هایی از روز رادر مدرسه می گذرانند یک میان وعده آن ها در مدرسه است. البته تمایل این بچه ها به استفاده از غذاهای آماده و غیرخانگی(مثل انواع ساندویچ ها و...) بیشتر می شود که والدین و مربیان با آموزش صحیح باید شرایطی را فراهم نمایند که بچه ها بتوانند غذای سالم ومتنوع انتخاب نمایند.والدین باید بدانند الگوی اصلی بچه ها خود آن ها هستند، والدینی که همواره غذای ناسالم و شیرینی جات می خورند دراینجا عادات صحیح غذایی در بچه هاشان دچار مشکل می شوند. موادی مانند چیپس و پفک و سایر تنقلات ارزش غذایی کمی دارند که با آموزش صحیح باید بچه ها را از خرید آن ها منع کرد. نان و پنیر و خرما یا گردو، انواع کوکو و کتلت، نان و حلوا شکری و انواع میوه های تازه و یا خشک مثل انجیر خشک ومغزها مانند بادام، پسته و گردو و انواع برگه زردآلو و سبزی جاتی مثل هویج وکاهو می تواند در برنامه میان وعده دانش آموزان قرار گیرد.افراط در مصرف شکلات وشیرینی و تنقلات بی ارزش افراط در مصرف شکلات و شیرینی و تنقلات مثل پفک و چیپس باعث سیری کاذب و بی اشتهایی در بچه ها می شود. به خصوص اگر قبل از وعده های اصلی غذایی باشد باعث می شود کودک از مصرف غذاهای اصلی باز بماند که باعث اختلال رشد در او خواهد شد. علاوه بر آن مصرف بی رویه شکلات و شیرینی باعث چاقی می شود. بهتر است والدین از نگه داشتن شیرینی و شکلات در منزل خودداری نمایند تابچه ها دسترسی دایمی به این مواد نداشته باشند. هم چنین از دادن این مواد به اسم پاداش و جایزه به بچه ها خودداری شود.
نکته مفید: توجه به نوع تغذیه در افراد دارای فشار خون بالا بسیار حائز اهمیت است. این افراد باید به میزان ومحتوی مواد غذایی مصرفی خود توجه داشته باشند.
منبع:نشریه تغذیه و سلامتی شماره 79
منبع: راسخونpowersetshop.ir: وبلاگ پاورست: نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی و کاربردی
taverna.ir: تاورنا: مجله گردشگری و مسافرتی