تاثیر موسیقی برای داشتن تغذیه سالم

به گزارش مجله سرگرمی، نتایج تحقیقات در چین و دانمارک نشان می دهد، انواع موسیقی خاص در فرهنگ های مختلف بر انتخاب غذاهای سالم تاثیر دارد و از این طریق می توان به اصلاح رژیم غذایی پرداخت.

تاثیر موسیقی برای داشتن تغذیه سالم

به گزارش خبرنگاران، تحقیق جدید، اولین تحقیقی است که چگونگی تاثیر موسیقی بر تغییر انتخاب غذا در فرهنگ ها غربی و شرقی را آنالیز نموده است.

شرکت نمایندگان شامل 215 فرد از چین و دانمارک بودند. به طورکلی، اولویت های غذایی پایدار در هر دو گروه شرکت نماینده بر اساس موسیقی ارزیابی شد.

موسیقی سالم و ناسالم بر اساس نتایج پیش مطالعه ای ایجاد شد که از شرکت نمایندگان هر دو کشور خواسته شده بود ارتباط بین غذاهای مختلف و کیفیت های موسیقی را شناسایی نمایند.

با وجود تفاوت ها در ارتباط بین ژانرهای موسیقی و سلامتی، موارد سازگار نیز در هر دو فرهنگ مشاهده شد؛ شرکت نمایندگان چینی تمایل داشتند موسیقی راک و کلاسیک را با غذای ناسالم مرتبط نمایند، در حالی که شرکت نمایندگان دانمارکی بیان کردند، موسیقی هیپ هاپ انتخاب غذای ناسالم را القاء می نماید.

افرادی که در معرض موسیقی سالم قرار گرفته بودند زمان بیشتری را برای تثبیت تصاویر غذاهای سالم تر مانند سبزی ها، سالاد ماهی تن و آناناس صرف کردند در مقابل انتخاب مواد غذایی افراد در معرض موسیقی ناسالم به مینی دونات ها، پیتزا و چیپس سیب زمینی محدود شد.

دانی پنگ لی، دانشجوی دکترای گروه علوم غذایی دانشگاه آرهوس دانمارک و محقق اصلی این تحقیق اظهار کرد: معمولا زمانی که به غذا فکر می کنیم، به طعم، بو و شکل آن نیز توجه داریم اما در بسیاری از مواقع نقش صدا نادیده گرفته شده است.

وی ادامه داد: شناسایی اولویت های غذایی افراد به دلیل این که همواره تصمیم گیری منطقی در آن وجود ندارد و اغلب تحت تاثیر امیال احساسی است یا ناخودمطلع توسط نیازهای جسمی و گرسنگی کنترل می گردد، سخت است. به علاوه تعریف غذای سالم نیز تاحدودی فردی و تحت تاثیر فرهنگ و سنت های غذایی است.

نتایج تحقیقات گذشته این گروه نشان می دهد، انسان به طور ضمنی و صریح بعضی از صداها را با طعم هایی مانند تلخی و شیرینی مرتبط می نماید. اما نتایج تحقیق جدید ثابت کرد که این تاثیرات با مفاهیم انتزاعی تر مانند سلامتی که در فرهنگ ها مختلف متفاوت هستند نیز ارتباط دارد.

محققان با استفاده از نتایج پیش تحقیق، نسخه ناسالم و سالم غذایی را بر اساس موسیقی شناسایی کردند. هر دو نمونه دارای ملودی یکسان اما از نظر تنظیم آهنگ و سرعت متفاوت بودند. موسیقی ناسالم راک محور، موسیقی خشن، با صدای گیتار، گام های سریع، طبل ها با صدای سنگین و نوت های کوتاه بود و موسیقی سالم صدای جاز همراه با پیانو و سرعت کم داشت.

دانشمندان صدای موسیقی پس زمینه را نیز افزایش دادند تا اولویت شرکت نمایندگان برای گزینه های غذایی سالم یا ناسالم را بیشتر تحت تاثیر قرار دهند. موسیقی ناسالم با صدای یک منظره شلوغ شهری، بوق خودروها و ترافیک همراه شد.

محققان این فرضیه را مطرح کردند که این صداهای دلخراش و استرس زا عملنمودهای مغزی داوطلبان را تحت تاثیر قرار می دهند و به آنان فرصت کمتری برای تفکر در خصوص گزینه های انتخابی می دهند. در همین حال، موسیقی پس زمینه سالم شامل موسیقی آرام متشکل از امواج اقیانوس و مرغ های دریایی بود که در تحقیقات قبلی تعیین شده بود با سلامتی همراه است.

به طورکلی، هر دو گروه شرکت نمایندگان دانمارکی و چینی هنگام پخش موسیقی با پس زمینه سالم غذاهای سالم را انتخاب کردند، این امر براساس میزان انتخاب هر یک از شرکت نمایندگان نسبت به غذای سالم و همچنین تعداد دفعاتی که مجددا به آن انتخاب خاص پرداختند، تعیین شد.

این موارد با نظارت بر حرکات چشم شرکت نمایندگان پیگیری شد. محققان این نظریه را مطرح کردند که ممکن است گوش دادن به موسیقی سالم آسان تر باشد، یا حداقل حواس پرتی کمتری ایجاد کند و این مورد به شرکت نمایندگان فرصت می دهد تا درباره تصمیمات خود فکر نمایند.

نتایج این تحقیق در دنیای واقعی کاربردی است؛ فروشگاه ها، دولت ها و سرآشپزها می توانند موسیقی انتخاب نمایند که دارای ویژگی های سالم برای تشویق تغذیه سالم باشد، در حالی که از لحن خشن و سرعت بالا جلوگیری گردد تا افراد تحت تاثیر آن غذای سالم را انتخاب نمایند.

پنگ لی گفت: لازم نیست که شما ماه های زیادی را صرف انجام یک مطالعه و یافتن پارامترهای دقیق موسیقی کنید که با چیز خاصی مرتبط هستند. این نتایج فقط پیشنهادی برای افرادی است که می خواهند این کار را انجام دهند تا در انتخاب صدا و موسیقی بازتاب بیشتری داشته باشند و در موسسات غذایی یا تنظیمات خرده فروشی خود استفاده نمایند.

زیربنای تحقیق جدید نتایج قابل توجه تحقیقات پیشین بود که چگونگی تاثیر موسیقی بر مصرف را آنالیز نموده بودند. در کارهای پیشگامانه از اواخر دهه 1990، محققان دریافتند که موسیقی بر انتخاب مواد غذایی تاثیر دارد اما در اکثریت قریب به اتفاق موارد، خریداران گفتند که موسیقی نقشی در تصمیم گیری آنان نداشته است و این مورد بیان می نماید ما از تاثیر صدا بر انتخاب خود مطلع نیستیم و این تاثیر تا حدودی ناخودمطلع است.

امروزه بسیاری از شرکت های غذایی و رستوران ها از موسیقی به عنوان ابزاری برای تغییر انتخاب افراد استفاده می نمایند. نتایج مطالعات نشان دادند که موسیقی با صدای بلند که موجب حواس پرتی می گردد، توانایی ما را در تشخیص بعضی از طعم ها مانند ترش و شیرین مختل یا تقویت می نماید.

پنگ لی گفت: بعضی از رستوران ها از این ایده ها استفاده می نمایند و ممکن است پیشرفت بیشتری در این زمینه داشته باشند اما من فکر می کنم می توان از این نتایج نه تنها در حوزه غذا و خرده فروشی، بلکه در بسیاری از موارد استفاده کرد.

منبع: ایسنا

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 3 آذر 1400 بروزرسانی: 3 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 142600

به "تاثیر موسیقی برای داشتن تغذیه سالم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر موسیقی برای داشتن تغذیه سالم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید