برنامه ریزی برای غذای کمکی بچه ها

به گزارش مجله سرگرمی، تغذیه کمکی در انتها 6 ماهگی (180 روزگی) آغاز می گردد، هم زمان با آغاز غذای کمکی تغذیه با شیر مادر باید همچنان مکرر و بر حسب میل و تقاضای شیرخوار ادامه داشته و حتی دفعات تغذیه با شیر مادر افزایش یابد. بعلاوه در این زمان باید بر اساس احتیاج کودک به او آب جوشیده سرد شده داد.

برنامه ریزی برای غذای کمکی بچه ها

برنامه ریزی برای غذای یاریی بچه ها

نویسنده: زیبا کاوه یی

از خاتمه 6 ماهگی فرزندتان آغاز کنید

تغذیه یاریی در خاتمه 6 ماهگی (180 روزگی) آغاز می گردد، هم زمان با آغاز غذای یاریی تغذیه با شیر مادر باید همچنان مکرر و بر حسب میل و تقاضای شیرخوار ادامه داشته و حتی دفعات تغذیه با شیر مادر افزایش یابد. بعلاوه در این زمان باید بر اساس احتیاج کودک به او آب جوشیده سرد شده داد.

7 ماه

هفته اول : آغاز غذای یاریی با فرنی آرد برنج است که روز اول از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز (مثلا ظهر) آغاز شده و کم کم به اندازه و دفعات آن متناسب با اشتهای کودک اضافه می گردد تا در نهایت در خاتمه یک هفته اندازه آن به حدود 12 قاشق مرباخوری برسد. به یاد داشته باشید همچنان شیر مادر غذای اصلی شیرخوار شما است.

هفته دوم : در این هفته می توان حریره بادام را به رژیم غذایی کودک افزود. آغاز آن هم مانند فرنی از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز است تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز برسد. فراموش نگردد که در این هفته به تدریج که اندازه و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد اندازه و دفعات تغذیه با فرنی کم می گردد بنابراین در هر وعده و یا در تمام دفعات می توان حریره بادام را جایگزین فرنی کرد یا یک وعده فرنی و وعده بعد حریره بادام به شیرخوار داد.

دو هفته خاتمهی: ضمن ادامه تغذیه با شیر مادر در این دو هفته شیرخوار با غذای جدیدی آشنا شده و سوپ به رژیم غذایی او اضافه می گردد. به این صورت که روز اول، صبح و عصر و شب از فرنی یا حریره بادام استفاده می نماید و ظهر علاوه بر فرنی یا حریره بادام، یک قاشق مرباخوری سوپ هم می خورد. به این ترتیب، هر روز بر اندازه سوپ افزوده شده و از اندازه حریره بادام یا فرنی کم می گردد تا بر حسب اشتهای کودک اندازه سوپ به 3 تا 6 قاشق مرباخوری در هر وعده برسد.

چند نکته مهم در تهیه سوپ برای کودک

1- در ابتدای آغاز سوپ برای کودک آن را از گوشت بدون چربی (گوشت گوسفند، مرغ یا گوساله) به اندازه یک تکه خورشی، برنج و هویج تهیه کنید.

2- هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به سوپ اضافه کنید مانند جعفری، گشهم، لوبیا سبز، کدو سبز، کرفس، گوجه فرنگی، کدو حلوایی.

3- به سوپ کودک نباید نمک، شکر یا چاشنی افزود.

4- بهتر است کدو، کرفس، لوبیا سبز را اول پخته و بعد به سوپ کودک افزود.

5- سبزی ها باید در آخرین لحظات پخت سوپ اضافه گردد. در ظرف هم باید بسته باشد تا ویتامین های آن از بین نرود.

6- استفاده از اسفناج تا خاتمه یک سالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه گردد.

8 ماه

دو هفه اول : در این دو هفته ضمن دادن سوپ، فرنی یا حریره بادام، زرده تخم مرغ هم به رژیم غذایی شیرخوار اضافه می گردد. بنابراین در این سن باید به کودک 5 وعده غذا داده گردد. به این شکل که صبح زرده تخم مرغ، ساعت 10 صبح (بین صبحانه و ناهار) فرنی یا حریره بادام، ظهر سوپ، عصر مجددا فرنی یا حریره بادام و در شب دوباره سوپ به کودک داده می گردد. در این زمان می توانید کم کم از سبزی های نشاسته ای مثل سیب زمینی، کدو حلوایی و نخودفرنگی (نخود سبز) به فاصله هر 3 روز به سوپ اضافه کنید. ضمناً غلظت سوپ باید مانند حلیم باشد.برای افزودن سیب زمینی به سوپ ابتدا آن را بشویید و با پوست بپزید. سپس پوست آن را جدا نموده و سیب زمینی پخته شده را به سوپ کودک اضافه کنید دقت کنید اگر بعد از پوست کندن سیب زمینی، بخشی از آن سبز رنگ بود باید آن را جدا نموده و دور بریزید.

در این زمان همراه با سوپ می توانید به کودک ماست بدهید. بهتر است ماست با سوپ مخلوط نگردد تا کودک با طعم ماست آشنا گردد. ولی اگر کودک مخلوط ماست با سوپ را دوست دارد این کار بلامانع است

دو هفته خاتمهی : برای تنوع بخشیدن به غذای کودک باید هر چند روز یک بار مواد تشکیل دهنده سوپ را تغییر داد. هر سه روز یک بار می توان جو، بلغور، گندم، رشته فرنگی را که در گذشته پخته و نرم شده است به اندازه یک قاشق مرباخوری به سوپ افزود. بعد از افزودن جو، گندم و بهتر است به اندازه یک قاشق مرباخوری کره یا روغن مایع به سوپ افزود. افزودن کره یا روغن مایع به غذای شیرخوار به ویژه شیرخوارانی که رشد کافی ندارند به رشد آنان یاری می نماید.

9 ماه

دو هفته اول : از 9 ماهگی می توان حبوبات را هم به سوپ کودک افزود. به طور معمول از عدس و ماش که هضم آسان تری دارند آغاز کنید. در صورت امکان می توان از جوانه عدس یا ماش در تهیه سوپ استفاده کرد. در خصوص سایر حبوبات مثل لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و... بهتر است قبلا آنها را خیس نموده و پوستشان را جدا نموده و بعد از پختن به سوپ کودک افزود. اگر از آرد حبوبات استفاده می گردد یک قاشق مرباخوری سر صاف کافی است.

دو هفته خاتمهی: در این سن با استفاده از میوه های فصل آب میوه تازه تهیه کنید و به کودک بدهید. ابتدا از یک قاشق مرباخوری در روز همراه با یک قاشق مرباخوری آب جوشیده سرد شده آغاز کنید تا کم کم به شش قاشق مرباخوری آب میوه خالص برسد. آب میوه را می توان بعد از فرنی یا حریره ساعت 10 صبح داد.

10 ماه

دو هفته اول : از ماه دهم می توان به جای آب میوه، خود میوه را به کودک داد. برای این کار باید از یک قاشق مرباخوری میوه های فصل (هلو، سیب، موز، گلابی، ........) آغاز کرد و اندازه آن را به سه قاشق مرباخوری رساند.

میوه مورد نظر باید کاملا رسیده و شسته شده باشد و بعد از جدا کردن پوست و هسته آن، میوه را با پشت قاشق کاملا نرم نموده و سپس به کودک بدهید. اندازه میوه را به تدریج زیاد نموده و به پنج تا شش قاشق مرباخوری در روز برسانید.در این زمان کم کم بر حسب اشتهای کودک بر اندازه سوپ او به اندازه حداکثر 6 تا 10 قاشق مرباخوری در ظهر و شب بیفزایید. بعلاوه کودک را با غذاهایی که خود می تواند به دهان ببرد مانند نان، بیسکوئیت ساده، ماکارونی پخته، تکه های سیب زمینی پخته، کوفته قلقلی و... آشنا کنید.

به یاد داشته باشید احتیاج کودک به میوه در این سن کم است اگرچه دادن میوه و آب میوه ضروری است ولی بیش از حد دادن آن سبب پرشدن معده کودک می گردد در نتیجه وعده های اصلی غذایی را که برای رشد وی ضروری است نمی خورد و این سبب کندی رشد کودک می گردد.

دو هفته خاتمهی: در این زمان علاوه بر تنوع بخشیدن در سوپ کودک می توان از کته نرم که در آب گوشت یا آب مرغ پخته می گردد همراه با خود گوشت استفاده کرد. بعلاوه از گوشت ماهی که تیغ های آن کاملا گرفته شده باشد و همراه با کته نرم و سبزی پخته شده باشد می توان به کودک داد.

11 و 12 ماه

تنوع غذای کودک را رعایت کنید با توجه به اشتهای کودک بر اندازه غذای هر وعده او اضافه نمایید. همچنان برای کودک غذای جداگانه تهیه کنید و از دادن غذای سفره خانواده به کودک به علت داشتن نمک و چاشنی اجتناب کنید.

یک نکته مهم در تغذیه کودک کمتر از 1 سالگی

از خاتمه 6 ماهگی و هم زمان با آغاز غذای یاریی تا خاتمه 12 ماهگی غذای اصلی شیرخوار هنوز شیرمادر است بنابراین به تغذیه با شیر مادر به طور مکرر و بر حسب تقاضا و تمایل شیرخوار در تمام مدت شب و روز باید توجه گردد. معده کوچک کودک را با غذاها پر نکنید. چرا که این امر سبب می گردد که کودک برای مـدت طولانی تر سیر بماند و در نتیجه کمتر پستان مادر را بمکد. در نتیجه هم شیر کمتر به او می رسد و هم حجم کلی شیری که مادر فراوری می نماید کاهش خواهد یافت.

منبع:www.salamat.com

کالارنا: کالارنا: مقایسه و نقد کالاهای دیجیتالی

turkeyro.ir: ترکیه: سفر به سرزمین زیبایی ها، استانبول، آنتالیا، آنکارا، کوش آداسی

منبع: راسخون
انتشار: 4 آبان 1400 بروزرسانی: 4 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 158865

به "برنامه ریزی برای غذای کمکی بچه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه ریزی برای غذای کمکی بچه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید