با خـردل آشنا شویم...

به گزارش مجله سرگرمی، خردل، گیاهی است که از قدیم به اسم یک گیاه دارویی و با خاصیت درمانی مورد استفاده قرار می گرفت. فیثاغورث در قرن ششم قبل از میلاد از خردل برای ساخت بسیاری از داروهایش استفاده می کرد. رومیان باستان اولین ملتی بودند که تصمیم گرفتند برای طعم دادن به غذاهای شان سُس خردل را با ترکیب دانه کوبیده خردل و آبغوره یا سرکه تهیه نمایند.

با خـردل آشنا شویم...

با خـردل آشنا شویم...

بد نیست بدانید که امروزه بیش از 100 نوع سس خردل با طعم های مختلف در فروشگاه های مواد غذایی سراسر جهان به فروش می رسد. تمام سُس های خردلی که در جهان وجود دارند یا رژیمی هستند یا غیررژیمی!

سس های خردل رژیمی معمولا از ترکیب دانه خردل با سرکه، روغن زیتونو احتمالا سیر و فلفلدرست می شوند اما سس خردل غیررژیمی را با مخلوط کردن پودر خردل با تخم مرغ و روغن تهیه می نمایند. به همین دلیل بسیاری از افراد می گویند که سس خردل غیررژیمی همان سس مایونزی است که کمی خردل به آن اضافه شده است. بنابراین مصرف سس خردل غیررژیمی به کسانی که دچار اضافه وزن و چاقیهستند و دوست ندارند که رژیم غذایی شان به هم بریزد، اصلا توصیه نمی شود.

سس خردل، چاشنی بسیار مناسبی برای انواع ساندویچ ها، پیتزا، ماکارونیو حتی سالادمحسوب می شود و اگر شما دنبال یک طعم تازه و متفاوت هستید، می توانید آن را امتحان کنید!

فواید خردل

رومیان عقیده داشتند که قرار دادن اندازهی دانه خردل روی دندان، می تواند درد آن را ه صورت موقت تسکین دهد. به علاوه، چون طبع خردل گرم است می توان از آن برای تسکین درد های قاعدگی و دل درد استفاده کرد. مصرف خردل می تواند برای جلوگیری از سوءهاضمه و نفخهم مفید باشد.

دانه های خردل سرشار از کلسیم، منگنز، اسیدهای چرب امگا 3 ، آهن، روی، پروتئین و فیبر خوراکی هستند. به علاوه برای افرادی که بد اشتها هستند، دانه های خردل واقعا می توانند یاری نماینده باشند. برای برطرف بد اشتهایی توصیه می شود که اندازهی دانه خردل سیاه را با شیر مخلوط کنید و 15 تا 20 دقیقه قبل از غذا آن را بنوشید.

اگر از سردردهای میگرنی رنج می برید، سری به خردل بزنید، چون دانه های خردل آرام بخشی موثر برای کاهش تعداد دفعات سردردهای میگرنی هستند

دانه های خردل بعلاوه برای گوارش و هضم فوق العاده سودمند هستند، چون سرعت متابولیسم را در بدن افزایش می دهند. این دانه ها بعلاوه برای زنان یائسهکه مشکل خواب دارند، مفید است.

دانه خردل سرشار از ریز مغذی موسوم به سلنیوماست که این ماده معدنی خواص ضد التهابیفوق العاده ای دارد. بعلاوه دانه خردل منبع غنی از عنصرمنیزیماست که به کاهش شدت حملات آسم و علائم خاص آرتریت روماتوئید و پایین آوردن فشار خون یاری می کند.

معایب خردل

از سوی دیگر، متخصصان گیاهان دارویی مضراتی را هم برای مصرف بیش از حد خردل بیان نموده اند؛ مضراتی مانند ابتلا به یبوست، احساس تشنگی، ناراحتی کبد و حتی حالت تهوع و ورم کلیه!

توجه داشته باشید که قسمتی از ترکیبات شیمیایی گاز اشک آور در بعضی جنگ ها از ماده ای در خردل سیاه به دست می آید که محرک مخاط و نسوج مرطوب بدن است؛ خصوصا در مخاط چشم و بینی اثر شدیدی دارد. تنفس اندازه زیاد آن موجب سوختگی مخاط شده و در مواردی منجر به مرگ می شود. همین ماده در خردل در مواردی که به اندازه اندک به اسم ادویه مصرف می شود موجب تحریک اشتها و تسریع تحریک بزاق می شود البته مصرف زیاد آن حالت سوزاننده داشته و باعث ریزش اشک می شود. در ضمن نباید فراموش کنید که ادویه با سس خردل در مجاورت نور فاسد می شود لذا باید آن را در جای خنک نگهداری نمایید. برترین زمان ماندگاری سس خردل 6 ماه است.

سس های خردل موجود در بازار معمولا تند و تیز هستند بنابراین خوردن این محصولات به کسانی که آلرژی غذایی یا ناراحتی معده دارند، پیشنهاد نمی شود

حالا اگر شما خردل را به صورت سُس چرب و غیررژیمی به اندازه بالایی در رژیم غذایی تان بگنجانید، احتمال ابتلای شما به اضافه وزن، کلسترول خون، تصلب شرایین و سکته مغزیبه اندازه قابل توجهی بالا می رود. بنابراین بهتر است که سس خردل به اسم یک چاشنی و طعم دهنده، روی میز غذای تان جای بگیرد و به هیچ وجه جای ثابتی را در سبد خریدتان به خود اختصاص ندهد.

راستی یادتان باشد که سس های خردل موجود در بازار معمولا تند و تیز هستند بنابراین خوردن این محصولات به کسانی که آلرژی غذایییا ناراحتی معده دارند، پیشنهاد نمی شود. ضمن این که بهتر است به خاطر وجود نمک، فلفل وشکربه اسم افزودنیدر این سس از اضافه کردن آن به رژیم غذایی بچه ها زیر 5 سال خودداری کنید.

منبع:سایت تبیان

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : kamali-aa

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

batask.ir: مترجم آنلاین، دارالترجمه آنلاین

منبع: راسخون
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 159441

به "با خـردل آشنا شویم..." امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با خـردل آشنا شویم..."

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید