باید برای افزایش مصرف گوشت مرغ آماده شویم

به گزارش مجله سرگرمی، رئیس اتاق اراک در تشریح اوضاع فعلی مرغ، مصرف و قیمت آن گفت: در حال حاضر مصرف سرانه واقعی گوشت مرغ در کشور 30 کیلوگرم است که با توجه به گرانی گوشت قرمز و احتمال کمبود آن در اثر خشکسالی، ممکن است در سال 1400 میزان مصرف مرغ تا 35 کیلوگرم هم ارتقا پیدا کند که اگر چنین گردد، پیش بینی می کنم میزان مصرف مرغ در سال 1400 به 2.8 میلیون تن برسد.

باید برای افزایش مصرف گوشت مرغ آماده شویم

بر اساس اظهارات ناصر بیکی، رئیس اتاق اراک مشاهدات فعلی نشان از عطش بازار در تقاضا و میزان روزافزون مصرف در فروردین و اردیبهشت دارد که این فرایند، پیش بینی های افزایش سطح مصرف گوشت مرغ در امسال را به واقعیت نزدیک تر می نماید.

رئیس اتاق اراک در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق ایران شائبه گران فروشی مرغ را نیز با این توجیه که ارز ترجیحی به نهاده های خوراک وارداتی طیور تعلق می گیرد، به دور از منطق دانست و اضافه نمود: همه هزینه های مرغ داری و پرورش مرغ، محدود به نهاده های اصلی خوراک مرغ نیست.

بیکی ادامه داد: گرچه دانه ذرت و کنجاله سویا در ردیف کالاهای مشمول دلار 4200 تومانی است؛ اما مرغ دار باید دارو، واکسن و انواع مکمل های خوراک طیور خود را با ارز آزاد و به قیمت بالا تهیه کند. افزایش تعرفه های برق، آب، سوخت، دستمزد کارگر، قطعات و لوازم گران مورجهانز، هزینه های سرمایه ای، کرایه های حمل سرسام آور و هزینه های تعمیر و نگهداری سنگین در واحد فراوری نیز بخش دیگری از هزینه هاست که روی بهای تمام شده مرغ اثر می گذارد.

بر اساس اظهارات این فعال مالی در تمام جهان نسبت قیمت گوشت قرمز به گوشت مرغ 2 به 1 است و در ایران این نسبت 6 به یک. مگر می گردد مادام العمر این نسبت غیرمنطقی را حفظ کرد؟

رئیس اتاق اراک پایه های گرانی را تورم و قیمت های گزاف نهاده های فراوری و خدمات دانست و یادآور شد: گران فروشی ناشی از کاهش فراوری و عدم هماهنگی بین عرضه و تقاضا، احتکار و مورادی از این دست اتفاق می افتد. بنابراین در حال حاضر، با توجه به ارزش پول ملی و درآمد سرانه مردم، اسیر گرانی مرغ هستیم نه گرانفروشی آن. پس نباید آدرس اشتباه به مصرف کننده داده گردد.

او درباره اینکه در شرایط عادی میزان فراوری فعلی گوشت مرغ تکافوی مصرف روزمره و سالیانه کشور را می دهد نیز گفت: در اواسط سال گذشته، متاسفانه بخشی از زنجیره فراوری مرغ دچار نقصان اساسی شد و آن عبارت بود از اینکه متاسفانه در مقاطعی واردات مرغ اجداد نژاد Ross مشمول تحریم ها شد و از همان زمان نقصان در فراوری مرغ مادر رقم خورد. این موضوع به مرور بر میزان فراوری جوجه گوشتی و گوشت مرغ اثر گذاشت و به نظر باید تا انتها امسال، منتظر آثار سوء بیشتر آن بر فرایند فراوری این محصول باشیم.

این فعال مالی تشریح کرد: ایجاد مخاطره در پرورش یک قطعه مرغ اجداد، معادل نقصان 50 عددی در فراوری مرغ مادر و در پی آن کاهش فراوری 7500 جوجه گوشتی و سپس کاهش 15 تن گوشت مرغ است. جبران این سطح از خسارت به یک فرایند زمانی طولانی احتیاج دارد. بنابراین معتقدم در سال 1400 با کمبود 300-400 هزار تنی گوشت مرغ روبرو خواهیم شد و باید از همین حالا تصمیم گیران کلان کشور به فکر باشند.

بیکی تاکید نمود: تنظیم و احیای صنعت عظیم پرورش طیور کشور به یک استراتژی و برنامه مدون درازمدت احتیاج دارد که توسط متخصصان این حوزه تهیه شده باشد و با مسکن های رایج چهل سال گذشته، این درد درمان نمی گردد.

iraniro.ir: تور داخلی ایران | گردشگری ایران، سفر به مشهد، اصفهان

italyro.ir: تور ایتالیا ارزان قیمت، تور ایتالیا نوروز 97، تور بهار

itgap.ir: آی تی گپ | مجله فناوری گردشگری، موفقیت،

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 22 فروردین 1401 بروزرسانی: 22 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 147605

به "باید برای افزایش مصرف گوشت مرغ آماده شویم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید برای افزایش مصرف گوشت مرغ آماده شویم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید