اگر شیر فاسد بنوشیم، چه اتفاقی برایمان می افتد؟!

به گزارش مجله سرگرمی، امروزه انواع شیرها، ازجمله شیرهای مدت دار، در بسیاری از کشورهای دنیا به فروش می رسند. با این حال، شیرهای مدت دار نیز پس از باز شدن پاکت فقط تا چند روز قابل مصرف باقی می مانند. درواقع، اگر شیوه نگهداری شما از شیر اشتباه باشد یا این محصول را بیشتر از تاریخ انقضا در یخچال نگهداری کنید، شانس ترش شدن و فاسد شدن شیر افزایش می یابد.

اگر شیر فاسد بنوشیم، چه اتفاقی برایمان می افتد؟!

به گزارش خبرنگاران به نقل از بهداشت نیوز، امروزه انواع شیرها، ازجمله شیرهای مدت دار، در بسیاری از کشورهای دنیا به فروش می رسند. با این حال، شیرهای مدت دار نیز پس از باز شدن پاکت فقط تا چند روز قابل مصرف باقی می مانند. درواقع، اگر شیوه نگهداری شما از شیر اشتباه باشد یا این محصول را بیشتر از تاریخ انقضا در یخچال نگهداری کنید، شانس ترش شدن و فاسد شدن شیر افزایش می یابد.

باکتری های درون شیر

وقتی که شیر پاستوریزه می گردد، بیشتر باکتری های درون آن به واسطه حرارت شدید از بین می فرایند. با این حال، همواره ممکن است که شیر پس از گذراندن مرحله پاستوریزه باز هم آلوده گردد، چون حتی در شرایط کاملا بهداشتی هم برخی از باکتری ها می توانند زنده بمانند. به علاوه، همین باکتری های زنده مانده در سرما به رشد خودشان ادامه می دهند. پس قرار دریافت شیر در یخچال فقط سرعت رشد باکتری ها را پایین می آورد و نمی تواند این فرایند را متوقف سازد. این باکتری های ترمودوریک (thermoduric) یا مقاوم به گرما، معمولا همان عناصری هستند که باعث فاسد شدن شیر پس از گذشت تاریخ انقضای آن می شوند. این نکته را هم نباید فراموش کرد که چندین نوع از باکتری های ترمودوریک وجود دارند. ضمناً، میزان فاسدسازی شیر هم به نوع همین باکتری ها بستگی دارد.

مسمومیت غذایی

اگر شیر را پس از سرانجام تاریخ انقضا مصرف کنید، خطر ابتلا به مسمومیت غذایی ناشی از باکتری های ناسالمی که درون شیر رشد نموده اند را افزایش می دهید. این مسمومیت غذایی می تواند به اندازه ای خفیف باشد که حتی متوجهش نشوید، اما این احتمال همواره وجود دارد که مسمومیت غذایی ناشی از مصرف شیر فاسد بسیار شدید باشد. علائم این مسمومیت غذایی عبارت اند از گرفتگی عضله های شکم، حالت تهوع، اسهال و تب. این علائم می توانند برای ساعت ها یا روزها باقی بمانند و معمولا هم در عرض چند ساعت پس از مصرف شیر فاسد نمایان می شوند. از آن جایی که شیر خام پاستوریزه نمی گردد، شانس وجود باکتری های مخرب در آن بیشتر است و همین باکتری ها می توانند باعث ابتلا به بیماری های خطرناک و جدی شوند. متخصصان می گویند افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیش از همه در معرض خطر ابتلا به مسمومیت غذایی ناشی از مصرف شیر فاسد قرار می گیرند.

شیر خراب

خوش بختانه تشخیص این که شیر فاسد شده است، تقریبا کار ساده و آسانی محسوب می گردد. همین که شیر فاسد از پاکت خارج گردد و درون لیوان ریخته گردد، به وسیله بوی زننده ای به شما نشان می دهد که مسئله ای وجود دارد. بافت غیرعادی نیز از دیگر علائم شیر فاسد است که با چشم عادی نیز مشاهده می گردد. اگر نسبت به فاسد بودن یا نبودن شیر شک کردید، هرگز شیر را مصرف نکنید. ضمناً، اگر شیر را پیش از سرانجام تاریخ انقضا مصرف کنید، باکتری های درون شیر نمی توانند به اندازه ای رشد نمایند که باعث فساد شیر و مبتلا کردن شما به مسمومیت غذایی شوند.

نکات ایمنی

- برای این که شیر را تا حداکثر ممکن سالم و تازه نگه دارید، باید شیر را در دمای 3 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.

- نگهداری شیر در پاکت اصلی اش و همچنین بسته نگه داشتن در این پاکت، شانس فساد شیر را به حداقل می رساند.

- شیر بازشده را برای مدت طولانی در دمای اتاق قرار ندهید، چون این دما می تواند رشد باکتری های مخرب را سریع تر کند.

- باقی مانده شیر استفاده شده را هرگز به دورن پاکت شیر بازنگردانید. این کار، شانس آلودگی شیر را شدیدا افزایش می دهد.

- شیر را در محفظه روی در یخچال قرار ندهید، چون تماس این بخش از یخچال با دمای اتاق بیشتر از نقاط دیگر یخچال است و شانس فاسد شدن شیر را بیشتر می نماید.

wallpaper7.ir: مجله تصویر و سرگرمی | مجله آموزشی با سرگرمی گرافیستها و کاریکاتوریست ها

asiaro.ir: تور آسیایی ارزان | تور ترکیبی آسیایی | تور ترکیبی جنوب شرق آسیا

pariha.com: پریها | اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 21 بهمن 1400 بروزرسانی: 21 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 114676

به "اگر شیر فاسد بنوشیم، چه اتفاقی برایمان می افتد؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر شیر فاسد بنوشیم، چه اتفاقی برایمان می افتد؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید