سال جاری به اهداف تان رسیده اید؟
به گزارش مجله سرگرمی، یک روانشناس نحوه ارزیابی فعالیت های سالانه و چگونگی برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف خود در سال جدید را شرح داد و گفت: برای ارزیابی فعالیت ها و برنامه ریزی برای سال جدید باید موضوعات مختلف زندگی را مطابق اهداف خود آنالیز کنیم.

گوهریسنا انزانی در گفت وگو با خبرنگاران، می گوید: تقریبا همه افراد این دغدغه را دارند که نمی دانند برای سال آینده باید چه کارها و برنامه ریزی هایی داشته باشند، اما ساده ترین کار برای حل این دغدغه آن است که افراد بتوانند اهداف خود را یادداشت نمایند. سال جاری که به دلیل ویروس کرونا مردم مجبورند تمام وقت خود را در خانه سپری نمایند، افراد می توانند از این فرصت استفاده نمایند و شرایط سال 98 خود را به خوبی ارزیابی نمایند.
وی ادامه می دهد: برای ارزیابی سالانه افراد باید از خود سه سوال اساسی بپرسند؛ اول اینکه در ابتدای سال از نظر اقتصادی، میزان مطالعه و تماشای فیلم، کلاس های آموزشی، سلامت جسمانی و... در چه شرایطی بوده ایم و اکنون که به سرانجام سال نزدیک شده ایم چقدر پیشرفت داشته ایم؟ دوم اینکه چقدر به دایره اطلاعاتی ما اضافه شده است؟ و تا چه حد به اهداف خود رسیده ایم و انتظار داریم که در اسفندماه سال 99 به کدام یک از اهداف خود برسیم؟ در واقع برای ارزیابی باید موضوعات مختلف زندگی را مطابق اهداف خود آنالیز کنیم.
این روانشناس با اشاره به اینکه اهداف می توانند طبقه بندی متفاوتی داشته باشند، می افزاید: اگر فرد هنگام ارزیابی به تمامی اهداف خود از جمله اهداف اقتصادی، تحصیلی، معنوی، تفریحی، فردی و خانوادگی توجه کند می تواند برنامه ریزی خوبی نیز داشته باشد؛ به عنوان ساده ترین مثال، تصور کنید می خواهید کتابی با موضوع فرزندپروری (که دربرگیرنده اهداف خانوادگی، فرهنگی و معنوی است) را در ابتدای سال تهیه نموده و آن را مطالعه نموده اید را مورد ارزیابی قرار می دهید؛ در ابتدا باید به این مسائل توجه کنید که با مطالعه آن چه اتفاقی در زندگی تان اتفاق افتاده است؟ چه برداشتی از آن داشته اید و به چه نتایجی از آن رسیده اید و آیا احتیاج است یکبار دیگر آن را مطالعه کنید؟.
انزانی می افزاید: اگر فرد با هر فعالیتی به دو الی سه هدف خود برسد یعنی در زندگی اهداف خوبی دارد.
وی در ادامه درباره ارزیابی اهداف سال آینده می گوید: افراد برای ارزیابی اهداف سال آینده ممکن است ایده هایی در ذهن خود داشته باشند که تا به امروز آنها را انجام نداده اند و مایلند آن را عملی نمایند. در ابتدا باید ایده های خود را در ذهن مرور نمایند، به طور مثال دوست دارند سال آینده در چه کلاس هایی شرکت نمایند؟ چه هدفی را دنبال نمایند؟ و... بعد از اینکه اهداف خود را پیگیری کردند باید جزئیات ایده های خود مانند شهریه کلاس موردنظر، راستا کلاس و نتیجه شرکت در آن را نیز ارزیابی نمایند.
این روانشناس توضیح داد: در واقع با جزیی نویسی، گام به گام نوشتن، رتبه بندی اهداف و تفکر مثبت می توان ایده ها و اهداف مورد نظر خود برای سال آینده را ارزیابی و برنامه ریزی کرد. زمانی که اهداف ما قابل دسترس باشند و بتوانیم محدوده زمانی مشخصی را برای دستیابی به آن در نظر بگیریم، می توان با برنامه ریزی درست به اهداف پیچیده تر و سخت تر نیز رسید زیرا ذهن انسانها قابلیت تعمیم دهی دارد و هر چقدر که ذهن فرد توانمندی او را پذیرا باشد، با برنامه ریزی می تواند کارهای سخت و پیچیده را انجام دهد.
وی معتقد است که باتوجه به اینکه باید سال جاری در خانه بمانیم و دید و بازدید نوروزی نداریم، افراد می توانند با نوشتن اهداف ، هم به خود امید دهند و به افکار منفی فکر ننمایند و برای خود نیز امیدواری هایی جهت کاهش استرس ایجاد نمایند، زیرا نوشتن اهداف یاری می نماید که کمتر به مسائل منفی فکر کرد.
منبع: خبرگزاری ایسناbebop.ir: بیباپ: مجله هنر موسیقی
kalarena.ir: مجله کالارنا: نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی