افزایش بازدهی کشت هیدروپونیک صیفی جات به یاری مکمل های نانویی شرکتی دانش بنیان

به گزارش مجله سرگرمی، استفاده از فناوری نانو در بخش های گوناگون از صنعت تا تجهیزات پزشکی گسترده است، اما کاربرد این فناوری محدود نیست و کشاورزی هم از آن بهره می برد.

افزایش بازدهی کشت هیدروپونیک صیفی جات به یاری مکمل های نانویی شرکتی دانش بنیان

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، روش های نوآورانه در کشت محصولات کشاورزی به یاری فناوری های پیشرفته ای همانند نانو، شکل تازه ای یافته و همین موضوع، امکان ارتقای سلامت، کیفیت و کمیت محصولات را با هزینه های کم تر، سرعتی بیش تر و آسان تر فراهم نموده است. یکی از حوزه های کشاورزی که می توان رد نانوفناوری را در آن یافت، کشاورزی مبتنی بر آب یا کشت هیدروپونیک است.

فناوری آب کشت و رونق محصولات کشاورزی

کشت هیدروپونیک یا آب کشت یکی از فناوری های پیشرفته در فراوری محصولات کشاورزی است که بدون احتیاج به بستر خاکی انجام و مواد غذایی مورد احتیاج گیاه به وسیله محلول مغذی تامین می گردد. روشی فناورانه که به سرعت توسعه یافته و تعداد کشورهایی که از این روش استفاده می نمایند بیش تر شده است.

توسعه و رونق کشت محصولات به این روش، به مکمل هایی احتیاج دارد که تامین نماینده اکسیژن یکی از همین تجهیزات به تعداد می رود. محصولی که به وسیله فعالان فناور شرکت دانش بنیان نانوحباب انرژی در داخل کشور ساخته شده است. عارف دادگستر مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان نمود: استفاده از دستگاه نانو اکسیژن واتوکس ایران ساخت برای کشت گوجه فرنگی در گلخانه هیدروپونیک زمینه را برای افزایش 20 درصدی در برداشت محصول فراهم نموده است.

یاری به کشت هیدروپونیک با دستگاه نانوحباب ایران ساخت

وی با بیان این که ریشه گیاهان برای عملکرد طبیعی خود به اکسیژن احتیاج دارند ادامه داد: این دستگاه غنای اکسیژن خاک را افزایش می دهد و به ریشه های گیاه، به ویژه شب ها که به اکسیژن بیش تری احتیاج دارد یاری می نماید.

این فناوری می تواند برای کشت دیگر صیفی و میوه جات هم مورد استفاده قرار بگیرد و نقش کیفیت آب مصرفی در این روش از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گفته دادگستر، از آن جایی که آب مورد استفاده در بیش تر گلخانه ها از چاه یا آب های زیرزمینی تامین می گردد که کیفیت مناسبی از منظر مقدار اکسیژن ندارند، با این سامانه مقدار اکسیژن آب را افزایش یافته است تا کیفیت آب افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کند.

آزمایش های اجرا شده نشان می دهد که با استفاده از این فناوری ارزش غذایی در محصول بین 25 تا 30 درصد افزایش می یابد که این موضوع در خصوص صادرات محصولات اهمیت زیادی دارد. به گفته این فعال فناور، مشکل تامین نشدن الزامات استاندارد در محصولات صادراتی که مسائل زیادی را به همراه داشت، با این محصول کاهش خواهد یافت.

وی بهبود کیفیت آب آبیاری، کاهش مصرف آب و بهبود ساختمان ریشه را از مزایای استفاده از نانوحباب ایران ساخت دانست و گفتا: از دیگر مزایای استفاده از این دستگاه در روش آب کشت می توان به افزایش توان فیزیکی گیاه، افزایش مقاومت بوته ها در مقابل بیماری های قارچی، افزایش قابل توجه مقدار فراوری محصول و ارتقاء ارزش غذایی محصول اشاره نمود.

این فعال فناور بعلاوه بیان نمود: از فناوری نانوحباب تا به امروز در تصفیه خانه استفاده شده و پس از تاییدیه عملکرد این فناوری، برای کشت ماهی های خاویار و قزل آلا هم مورد استفاده قرار گرفته است.

lov-e.ir: عاشقان علم الکترونیک، بچه های مهندسی برق و الکترونیک

wallpaper7.ir: مجله تصویر و سرگرمی | مجله آموزشی با سرگرمی گرافیستها و کارکاتوریست ها

abuzariyon.ir: مجله ابوذریون | نگاهی اجمالی به رویدادهای روز ایران و جهان

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 156826

به "افزایش بازدهی کشت هیدروپونیک صیفی جات به یاری مکمل های نانویی شرکتی دانش بنیان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش بازدهی کشت هیدروپونیک صیفی جات به یاری مکمل های نانویی شرکتی دانش بنیان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید