ارزش غذایی کیوی و فواید مصرف آن

به گزارش مجله سرگرمی، ارزش غذایی کیوی به حدی مطلوب است که این روز ها از کیوی به صورت مکمل های پودری شکل، قرص یا کپسول استفاده می گردد. کیوی سرشار از ویتامین ث است و منبع بسیار خوبی برای فیبر غذایی، پتاسیم، مس، منیزیم، منگنر، ویتامین ای و کا محسوب می گردد.

ارزش غذایی کیوی و فواید مصرف آن

خبرنگاران | سرویس سلامت - کیوی از آن دسته میوه های خوشمزه ای است که بیشتر افردا عاشق مزه ترش آن هستند و خوردن آن چه با پوست، چه بدون پوست فواید بسیاری را برای سلامتی و تندرستی شما به ارمغان می آورد. ارزش غذایی کیوی از لحاظ میزان ویتامین ث موجود در آن دو برابر پرتقال و شش برابر لیموترش است. متخصصان تغذیه معتقدند که خوردن یک عدد کیوی در روز احتیاج به ویتامین ث روزانه بدن را تامین می نماید. در ادامه نگاه دقیق تری به ارزش غذایی کیوی و فواید مصرف این میوه می اندازیم.

ارزش غذایی کیوی و ترکیبات موثر آن

کیوی سرشار از ویتامین C (ویتامین ث) - نام علمی: اسید آسکوربیک - و منبع بسیار خوبی برای فیبر غذایی، پتاسیم، مس، منیزیم، منگنر و ویتامین ای و کا است. ترکیبات اسانس معطر، کارتونوئید ها و فلاونوئید ها از مواد اصلی و موثر موجود در این میوه است. این میوه همچنین حاوی کلسیم و اسید فولیک است. یک عدد کیوی متوسط 46 کالری انرژی دارد. کیوی میوه ای است که مواد غذایی بالا و درصد کالری بسیار پایینی دارد، از این رو می توان آن را در رده میوه های بسیار مفید قرار داد.

جدول ارزش غذایی کیوی

ارزش غذایی کیوی
مواد و محتویاتمقدار در 100 گرم
انرژی61 کیلو کالری
چربی0/44 گرم
پروتئین0/99 گرم
کربوهیدرات14/88 گرم
فیبر3/4 گرم
سدم5 میلی گرم
پتاسیم332 میلی گرم
کلسیم26 میلی گرم
فسفر40 میلی گرم
آهن0/41 میلی گرم
منیزیم30 میلی گرم
منگنز0/1 میلی گرم
فولات95 میکروگرم
ویتامین ای1 میلی گرم
ویتامین ث75 میلی گرم
ویتامین آ175 واحد
ویتامین کا14 میکروگرم

اثرات و اعمال طبی میوه کیوی

بعضی از مهمترین فواید درمانی و خواص کیوی شامل موارد زیر می گردد:

  • ضد تجمع پلاکتی
  • خاصیت آنتی اکسیدان
  • ضد التهاب
  • ضد سرطان
  • آرامبخش
  • مدر
  • ضد میکروب
  • ضد انگل

خواص کیوی و فواید مصرف آن

بعضی از مهمترین فواید مصرف میوه کیوی به توضیح زیر است:

1. سلامت قلب

یکی از مهمترین خواص کیوی یاری به پیشگیری از حوادث قلبی عروق است به طوریکه متخصصین تغذیه اثراتی معادل داروی اسپرین را برای این میوه ذکر نموده اند. میوه کیوی دارای میزان منیزیم بسیار بالایی نیز است و به همین خاطر امکان مبتلا شدن به بیمار های قلبی را کاهش می دهد.

2. کاهش کلسترول و فشار خون

فیبر محلول موجود در میوه کیوی بر کاهش کلسترول خون موثر است. همچنین کیوی نیز همانند آنچه در خصوص خواص موز گفته شد، دارای مقادیر بالایی از پتاسیم است که به تنظیم و کاهش فشار خون بالا یاری می نماید. میزان پتاسیم کیوی نسبت به موز 20 درصد بیشتر است و مصرف آن برای یاری به تنظیم سطح فشارخون و کاهش خطر سکته مغزی و قلبی مفید است.

3. یاری به کنترل قند خون

مواد غذایی و فیبر محلول موجود در این میوه به کنترل قند خون یاری می نماید. بالا بودن ارزش غذایی کیوی و خواص آن باعث شده است این میوه، یکی از بهترین میوه ها برای بیمارانی باشد که احتیاج دارند قند خون خود را کنترل نمایند.

4. یاری به جذب بهتر آهن

ترکیب کیوی با غذا های سرشار از آهن می تواند جذب این ماده معدنی را افزایش داده و به بهبود کمبود آهن و پیشگیری از کم خونی و فقر آهن یاری کند.

5. پیشگیری و درمان یبوست

از دیگر خواص مهم کیوی، خاصیت ضد یبوست بودن آن به دلیل میزان بالای فیبر موجود در این میوه است. منخصصان تغذیه، مصرف کیـوی را به عنوان یک ملین طبیعی و پرخاصیت به افرادی که از مشکل یبوست رنج می برند، توصیه می نمایند.

6. خاصیت چربی سوزی

کیوی از دسته میوه های با خاصیت چربی سوز است، مصرف این میوه به طور منظم و روزانه، ماده ای به نام کارنیتین را فعال می نماید. این ماده به فرایند تبدیل چربی به انرژی یاری نموده، همچنین مصرف کیوی باعث احساس سیری و بهبود عملکرد دستگاه گوارش می گردد و در نتیجه برای کاهش وزن و لاغری موثر است.

7. پیشگیری از بیماری ها

مصرف میوه کیوی به دلیل دارا بودن انواع مواد آنتی اکسیدان به ویژه مقادیر بالای ویتامین ث، ای و فلاوونوئید های مختلف، در پیشگیری از بیماری ها، پیشگیری از سرماخوردگی در فصل زمستان و پیشگیری در بروز بعضی سرطان ها موثر است.

نکات و توصیه های پزشکی

مصرف میوه کیوی به ویژه با پوست به دلیل داشتن بعضی مواد حساسیت زا، نوع جنس و کرک های موجود روی پوست میوه، ممکن است در بعضی افراد حساسیت پوستی، خارش، دل درد یا سوءهاضمه ایجاد کند، بنابراین توصیه می گردد حتما از میوه پوست کنده کیوی بهره ببرید. کیوی حاوی مقداری زیادی اگزالات است که تجمع و تمرکز بیش از حد آن در مایعات بدن، باعث بروز مسائلی در کسانی که مسائل کلیوی یا مرتبط با کیسه صفرا دارند، خواهد شد، بنابراین توصیه می گردد این افراد از خوردن آن اجتناب نمایند.

برگرفته از: کتاب خواص طبیعی و درمانی میوه ها و سبزیجات

hmvd.ir: مجله همراهان | مجله خبری و ورزشی همراهان

nicepatogh.ir: مجله نایس پاتوق | مجله دورهمی گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: setare.com
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 132427

به "ارزش غذایی کیوی و فواید مصرف آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارزش غذایی کیوی و فواید مصرف آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید