ارزش تغذیه ای سالاد شیرازی بیشتر است یا سبزی خوردن؟
به گزارش مجله سرگرمی، سالاد و سبزیجات یکی از قسمت های توصیه شده در هرم غذایی است که 3 تا 5 واحد از آن برای مصرف روزانه توصیه می گردد. سبزی خوردن متشکل از گروهی از سبزیجات معطر است که خواص تغذیه ای زیادی دارد. عموما این گروه ضد نفخ و اسپاسم روده بوده و به واسطه وجود فیبر در آنها می تواند در حفظ سیری و تعادل آب بدن و نیز پیشگیری از بعضی بیماری های دستگاه گوارش و نیز بدخیمی ها موثر باشد. به طور کلی اجزای سبزی خوردن از نظر مواد تشکیل دهنده مانند آب، چربی، فیبر و رنگ بسیار شبیه به هم اما متفاوت هستند. به همین دلیل توصیه می گردد سبزی خوردن به صورت مخلوط مصرف گردد تا بدن به صورت متعادل از تمام خواص آن بهره مند گردد.
در خصوص سالاد هم نباید فراموش کرد که سالادعلاوه بر اینکه سهم بسزایی از احتیاج بدن به فیبر، املاح و ویتامین ها را تامین می نماید، به واسطه حجم بالای خود فضای معده را پر نموده و در سیر شدن فرد تاثیر زیادی دارد، بنابراین مصرف مداوم آنها می تواند در کاهش وزن موثر باشد. این چاشنی، فرایند هضم غذا را آسان تر نموده و باعث می گردد مواد غذایی موجود در وعده اصلی نیز بهتر جذب بدن گردد.
نکته مهم در رابطه با سالاد مصرف آن همراه با سس است. افزودنی هایی مانند آبلیمو، آبغوره یا سرکه و روغن زیتون علاوه بر اینکه طعم دلنشین تری به سالاد می دهد، بخشی از احتیاجهای تغذیه ای بدن را نیز تامین می نماید. سبزی خوردن و سالادها از اجزای توصیه شده در سبد غذایی محسوب می شوند که مصرف روزانه آنها به شدت مورد تاکید است. با توجه به اینکه هرکدام از این خوراکی ها خواص ویژه خود را دارد، بنابراین ارجحیتی نسبت به یکدیگر نداشته و توصیه می گردد هر دوی این چاشنی ها در کنار وعده های اصلی غذا مصرف شوند.
قطعا سبزی خوردن!
تعداد ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در سبزی ها به قدری زیاد و متنوع است که به طور قطع می توان گفت سبزی خوردن گزینه بهتری برای همراهی غذاست. مثلا ترخون که یکی از سبزی های معطر است، منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.
این ماده غذایی علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خاصیت آرامش بخشی و ضدالتهابی دارد و مسکن خوبی برای دردهای مختلف حتی درد دندان است یا ریحان، علاوه بر اینکه اشتها آور بوده و حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است، اثر مطلوبی بر سیستم اعصاب و برطرف اختلالات خلقی دارد و همچنین آرامش بخش نیز است. سایر سبزیجات خواص بسیار زیادی دارند که همین ویژگی ها باعث رجحان سبزی خوردن نسبت به سالاد می گردد چرا که سالادها درنهایت مقدار زیادی آب به بدن می رسانند اما تعداد مواد معدنی و ویتامین هایی که می توانند به بدن منتقل نمایند، در مقایسه با سبزی خوردن، بسیار کمتر است. پس اگر قرار باشد فردی بین این 2 چاشنی یکی را انتخاب کند، توصیه من سبزی خوردن خواهد بود.
هم سالاد، هم سبزی خوردن
غذاها در کل به 4 دسته تقسیم می شوند و همه افراد باید روزانه این 4 گروه غذا را در برنامه خود داشته باشند؛ هر کدام از این مواد غذایی بخشی از احتیاجهای روزانه فرد را تامین می نماید. اگر فردی یکی از این گروه ها را در برنامه خوراکی خود نداشته باشد، حتی اگر به فرض محال چند کیلوگرم هم از خوراکی های گروه های دیگر را مصرف کند، باز هم ممکن است بخشی از مواد مورد احتیاج به بدنش نرسد، زیرا هرکدام از این گروه ها حاوی مواد معدنی و ویتامین های خاصی هستند که در خوراکی های سایر گروه ها یافت نمی گردد. همچنین انتظار می رود در هر گروه از خوراکی ها، فرد انتخاب های متنوعی داشته باشد؛ مثلا در گروه شیر و لبنیات، فرد فقط به خوردن شیر یا ماست اکتفا نکند و از تمام مواد این گروه استفاده کند. این انتظار در خصوص سایر گروه های غذایی هم وجود دارد و به همین علت در گروه سبزی ها و صیفی ها هم بهتر است فرد از تمام خوراکی ها استفاده کند و خود را فقط به خوردن سالاد یا سبزی محدود نکند. مهم این است که در روزهای مختلف از گروه های مختلف سبزی ها و صیفی ها استفاده گردد. فراموش نکنیم تمام مواد گروه سبزی ها و صیفی ها با هم متفاوت هستند و دقیقا به دلیل همین تفاوت است که توصیه می گردد از تمام آنها استفاده گردد تا همه مواد مورد احتیاج بدن تامین گردد.
سبزی خوردن کمی بهتر است
معمولا متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که سالاد و سبزیجات، هر دو به میزان کافی در برنامه غذایی روزانه افراد گنجانده گردد. گوجه فرنگی یکی از نقاط قوت سالاد بوده و معمولا در همه نوع سالاد به کار می رود، اما مصرف آن همواره مفید نیست! گوجه فرنگی را باید به محض بریده شدن مصرف کرد تا بخش عمده کلسیم آن جذب بدن گردد و هرچه زمان بیشتری از زمان بریده شدن آن بگذرد، مواد معدنی بیشتری از دست می دهد و خوردنش فایده چندانی برای بدن نخواهد داشت. اما سبزیجات این طور نیستند و به نظر من گزینه بهتری برای همراهی با غذا هستند. سبزیجات علاوه بر تامین فیبر و نیز آبرسانی به بدن و پوست، حاوی مقدار زیادی از املاح معدنی و ویتامین های مورد احتیاج بدن هستند و احتیاجهای بدن را بهتر از سالاد برطرف می نمایند. ضمناً فراموش نکنیم سبزیجات را بدون احتیاج به هر نوع مواد افزودنی می توان مصرف کرد و از مصرفش هم لذت برد اما مصرف سالادها معمولا با یک ماده افزودنی از جمله سس مایونز و ... همراه می گردد که همین سس های چرب و پرکالری، خود باعث بروز چاقی هستند؛ بنابراین توصیه من برای همراهی غذا سبزیجات است.
منبع: همگردیgeorgiaro.ir: تور گرجستان ارزان قیمت | تور تفلیس، باتومی، تور نوروز، بهار
huseynvahedi.ir: وبلاگ واحدی | من یک جهانگرد هستم
indiaro.ir: تور هند ارزان قیمت| تور بمبئی، گوا، آگرا، جیپور، تور مثلث طلایی