اختلال اضطراب چیست و چگونه درمان می گردد؟

به گزارش مجله سرگرمی، افراد مبتلا به اختلال اضطراب، با نگرانی و اضطراب شدیدی روبرو هستند که ممکن است در خواب و فعالیت های روزانه آن ها اختلال ایجاد کند و معمولا با علائم بدنی از جمله سردرد و حالت تهوع همراه است. درمان اختلال اضطراب معمولا ترکیبی از دارو و روان درمانی است.

اختلال اضطراب چیست و چگونه درمان می گردد؟

خبرنگاران | سرویس روانشناسی - حتما تا کنون اضطراب را تجربه نموده اید اما چقدر در کنترل اضطراب خود پیروز بوده اید؟ می دانید چه زمانی اضطراب به یک اختلال روانی تبدیل شده و احتیاج به درمان تخصصی دارد؟

چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:

  • تعریف اختلال اضطراب
  • علائم
  • درمان

اختلال اضطراب چیست؟

فرد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر یا تعمیم یافته، نسبت به افراد عادی و در طول روز احساس اضطراب بیشتری را تجربه می نماید. این یک بیماری مزمن است و مبتلایان تنش شدیدی را، اغلب بدون وجود تحریکات، تجربه می نمایند. این اختلال شامل تصور یا پیش بینی یک فاجعه درباره سلامتی، پول، خانواده، شغل و ... است و گاهی تنها فکر کردن به روزی که در پیش است برای فرد تنش زا و نگران نماینده است.

افراد مبتلا به اختلال اضطراب نمی توانند نگرانی های خود را تغییر دهند، با اینکه آن ها معمولا از این واقعیت مطلع هستند که این نگرانی ها بی مورد است. این افراد معمولا قادر نیستند به خوبی استراحت نمایند و دچار مسائل مربوط به خواب نیز هستند. نگرانی های آن ها با علائم فیزیکی مثل لرزیدن، انقباض یا تنش ماهیچه ها، سردرد، تعریق، گر گرفتگی و یا تنگی نفس همراه است.

بسیاری از این بیماران به راحتی از سایر مردم وحشت می نمایند. آن ها ممکن است مدام احساس خستگی نمایند، در تمرکز کردن دچار مشکل باشند و ممکن است از افسردگی نیز رنج ببرند. فرد مبتلا به اختلال اضطراب معمولا حالات فیزیکی مانند حالت تهوع، احساس بغض در گلو، تکرر ادرار و ... را تجربه می نماید. این افراد زمانی که سطح اضطرابشان ملایم است از لحاظ اجتماعی به خوب عمل می نمایند و به خوبی به کارشان ادامه می دهند. اما اگر آن ها از شرایط خاص تشدید نماینده اضطرابشان دوری ننمایند، حتی در ساده ترین اعمال روزانه نیز دچار مشکل خواهند شد.

اختلال اضطراب، حدود 6.8 میلیون نفر از بزرگسالان آمریکایی را تحت تاثیر قرار می دهد که در این آمار تعداد زنان تقریبا دو برابر مردان است. این اختلال به تدریج رشد می نماید و می تواند در هر مقطعی از زندگی آغاز گردد، اما معمولا در دوران کودکی و یا میانسالی رشد می نماید. این بیماری معمولا در میانسالی به حداکثر خود می رسد و پس از آن به مرور کاهش پیدا می نماید. شواهدی وجود دارد که تاثیرات ژنتیکی در ایجاد این اختلال تاثیر نسبتا کمی دارند.

سایر اختلالات اضطرابی، افسردگی یا سوء مصرف مواد معمولا با این اختلال همراه هستند و به ندرت به تنهایی اتفاق می افتد. اختلال اضطراب معمولا با درمان دارویی، رفتار درمانی و روان درمانی قابل معالجه است، اما روش های درمانی و شرایط خاص دیگری باید همزمان با فرایند درمان اتفاق بیافتد.

علائم اختلال اضطراب

مهم ترین نشانه اختلال اضطراب، وجود احساس نگرانی و تنش بیش از حد به مدت شش ماه در فرد است که میزان آن بیش از اضطراب مردم عادی باشد. افراد مبتلا به این اختلال معمولا:

  • نمی توانند نگرانی بیش از حد خود را کنترل نمایند.
  • برای به خواب رفتن یا در خواب ماندن دچار مشکل هستند.
  • دچار تنش ماهیچه ای هستند.
  • همواره در انتظار بدترین اتفاقات هستند.
  • نگرانی بیش از حد در خصوص پول، سلامتی، خانواده و یا کار دارند. حتی زمانی که هیچ نشانی از مشکل وجود ندارد.
  • نمی توانند آرام باشند.
  • عصبی هستند.
  • به راحتی احساس وحشت می نمایند.
  • احساس خستگی زیادی دارند.
  • در تمرکز کردن دچار مشکل هستند.

علائم فیزیکی معمول در بیماران مبتلا به اختلال اضطرابی:

  • احساس خستگی بی دلیل
  • سردرد
  • درد و کشش ماهیچه ای
  • مشکل در بلع
  • لرزش یا انقباض ماهیچه ای
  • تعریق
  • حالت تهوع
  • سرگیجه
  • تنگی نفس
  • احساس گر گرفتگی
  • تکرر ادرار

در بچه ها و نوجوانان مبتلا به اختلال اضطراب، نگرانی ها و اضطراب ها معمولا در رابطه با عملکردشان در مدرسه یا مسابقات است. علاوه بر این، آن ها ممکن است بسیار نگران وقت شناسی یا مطابقت با معیار های کمال گرایانه باشند. ان ها مدام نگران این هستند که نکند بهترین نباشند یا به بهترین شکل ممکن عمل ننمایند.

بیشتر بدانید: اضطراب بچه ها و روش صحیح برخورد با آن

درمان اختلال اضطراب

درمان دارویی و انواع روان درمانی های خاص برای مقابله با این اختلال پیشنهاد شده اند. انتخاب اینکه کدام روش باید به کار گرفته گردد یا درمان همزمان دارویی با روان دروانی، به عهده پزشک و با توجه به شرایط بیمار صورت می گیرد.

قبل از اینکه درمان آغاز گردد، پزشک باید یک ارزیابی نسبت به شرایط بیمار انجام دهد تا تعیین گردد که آیا این نشانه ها و تنش ها ناشی از اختلالات اضطرابی است یا خیر و اگر هست مربوط به کدام نوع از این اختلال می گردد.

اختلالات اضطراب انواع گوناگونی دارند که با هم متفاوت هستند؛ بنابراین بسیار مهم است که پیش از آغاز فرایند درمان نوع اختلال بیمار تعیین گردد. گاهی بیماری یا اختلالات دیگری در بیمار مشاهده می شوند، مثل اعتیاد به مواد مخدر، که ضروری است قبل از اقدام برای درمان اختلال اضطراب به آن ها رسیدگی گردد.

اگر شما قبلا برای یکی از انواع اختلالات اضطرابی تحت درمان بوده اید، به پزشک خود روش های درمانی که امتحان نموده اید را بگویید. میزان دارویی که مصرف می کردید، متد های روان درمانی که روی شما کار می شده و ... اطلاعات بسیار مفیدی برای پزشک شما محسوب می شوند.

زمانی که اختلال اضطراب شما تشخیص داده شد، دقت داشته باشیدکه شما و پزشکتان در یک تیم هستید. همراه با هم کوشش خواهید کرد که بهترین رویکرد درمانی را پیدا کنید. اگر یک روش درمانی جواب نداد، باهم به سراغ روش دیگری می روید؛ بنابراین شکیبا باشید و احساس شکست نکنید. گاهی ضروری است چند روش درمانی بر روی شما امتحان گردد.

دارودرمانی

  • دارو های ضد افسردگی: تعدادی از دارو های ضد افسردگی در درمان اختلال اضطراب موثر هستند. زمانی که آغاز به مصرف این دارو ها می کنید، چند هفته طول می کشد تا علائم اضطراب شما کمرنگ شوند؛ بنابراین دلسرد نشوید و از قطع ناگهانی دارو ها پرهیز کنید. به آن ها شانس و فرصت کافی برای عمل کردن بدهید.
  • دارو های ضد اضطراب: بنزودیازپین ها benzodiazepines در کاهش میزان اضطراب به سرعت عمل نموده و عوارض جانبی کمی دارند (البته شما را دچار خواب آلودگی می نمایند). از آنجا که بدن به مرور نسبت به این داروها مقاوم می گردد، تجویز آنها به صورت کوتاه مدت اتفاق می افتد و ممکن است به مرور دوز مصرفی شما بیشتر گردد. افرادی که سابقه اعتیادبه مواد مخدر دارند بهتر است این دارو ها را مصرف ننمایند.

بیشتر بدانید: معرفی قرص ضد استرس، قرص آرامبخش و ضد اضطراب

روان درمانی

روان درمانی، شامل صحبت کردن با یک متخصص روانشناس است که با دریافت مشاوره به شما یاری می نماید با مسائل و شرایط استرس زا روبرو شوید.

  • درمان شناختی - رفتاری: این روش درمانی در درمان اختلالات اضطرابی بسیار مفید است. بخش درمان شناختی، یاری می نماید که الگو های فکری که ترس را در ذهن فرد پرورش می دهد و حمایت می نماید تغییر یابد و بخش رفتاری واکنش های فرد را نسبت به شرایط اضطراب زا تغییر می دهد.

برای بسیاری از مردم، بهترین روش درمانی، ترکیب درمان دارویی و روان درمانی است. همانطور که قبلا گفته شد، بسیار اهمیت دارد که به روش درمانی فرصت منصفانه ای بدهید تا اثر کند؛ و اگر یک رویکر کارساز نبود، احتمال اینکه یک روش دیگر موثر واقع گردد وجود دارد. پس دلسرد نشوید.

اگر تجربه ای پیروز یا ناپیروز در این زمینه دارید آن را به وسیله بخش ارسال نظر با ما و سایر کاربران خبرنگاران در میان بگذارید.

picosho.ir: پیکوشو: تصاویر گردشگری ایران و جهان

gitiro.ir: گیتی رو: مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: setare.com
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 132575

به "اختلال اضطراب چیست و چگونه درمان می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اختلال اضطراب چیست و چگونه درمان می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید