احمدی: موضوع برنامه های فرهنگی المپیک توکیو با ستاد عالی است
به گزارش مجله سرگرمی، عبدالحمید احمدی در گفت وگو با خبرنگاران با بیان اینکه رویدادهای بزرگ بین المللی مانند جام جهانی فوتبال و بازی های مختلف آسیایی و المپیک، محل نمایش فرهنگ کشورهای شرکت کننده است، گفت: در چنین رویدادهایی باید از تمام ظرفیت های مدیریتی برای ارائه برنامه های فرهنگی و اجرای آنها استفاده گردد.

وی ادامه داد: نهادهای تصمیم گیرنده ورزش در این زمینه باید با نهادهایی دیگر همچون وزارت امور خارجه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و همچنین سازمان میراث فرهنگی، تعاملات لازم را داشته باشند. این چهار نهاد جزو نهادهایی هستند که همکاری با آنها برای حضور بین المللی ورزشکاران در قالب کاروان ایران به نوعی لازم و لازم است.
معاون فرهنگی وزیر ورزش با یادآوری تشکیل ستاد فرهنگی بازی های المپیک 2020 توکیو در وزارت ارشاد توضیح داد: در واقع این گونه پیش بینی شده که برای دوره پیش روی بازی های المپیک، علاوه بر ظرفیت های ورزش که شامل وزارت ورزش و کمیته های المپیک و پارالمپیک می گردد، از ظرفیت های دیگر نهادها هم استفاده کنیم. تصمیم اتخاذ شده بر همین اساس بوده است بخصوص اینکه در وزارت ارشاد و در حوزه هنر و موسیقی، از ظرفیت های خوبی برخوردار هستیم.
احمدی در عین حال تأکید کرد که موضوع کار در رابطه با برنامه های فرهنگی المپیک 2020 توکیو همچون دیگر مسائل مربوط به این بازی ها با ستاد عالی بازی های المپیک و پارالمپیک است.
این مقام مسئول در وزارت ورزش اضافه نمود: این ستاد از یک سال و نیم پیش با حضور وزیر ورزش، معاونان وی، رؤسا و دبیران کل کمیته های ملی المپیک و پارالمپیک و دیگر مسئولان مرتبط، تشکیل و شروع به کار کرد. تمام موضوعات مرتبط با تشکیل کاروان، برای حضور در میادین توکیو در این ستاد، آنالیز و مصوبه نهایی خود را می گیرد؛ برنامه های فرهنگی مستثنی از سایر موارد نیست.
وی با بیان اینکه در ذیل ستاد عالی بازی های آسیایی، پاراآسیایی و المپیک، کمیته های مختلفی فعالیت دارند، یادآور شد: هر یک از این کمیته ها بنا به فراخور مسئولیت هایشان تشکیل می شوند. در هر یک از این کمیته ها، برنامه های پیشنهادی زیادی، مطرح و در رابطه با آنها تصمیم گیری می گردد. تأکید می کنم که عالی ترین مرجع برای تمام برنامه ها و تصمیم گیری ها در ستاد عالی انجام می گردد.
معاون فرهنگی وزیر ورزش با اشاره به فعالیت کمیسیون فرهنگی در کمیته ملی المپیک گفت: این کمیسیون متشکل از جمعی از فرهیختگان است، کمیسیون فرهنگی دو، سه کمیسیون فعال در کمیته ملی المپیک است که هر دو هفته یکبار جلسه دارد و موضوعات مختلف در آن آنالیز می گردد.
البته به نظر می رسد کمیسیون فرهنگی کمیته ملی المپیک، فعالیت مثبت زیادی ندارد و این موضوع را می توان از چگونگی برنامه های فرهنگی در ادوار گذشته بازی های آسیایی و المپیک متوجه شد چرا که در هیچ دوره ای از بازی ها، برنامه فرهنگی به معنای واقعی اجرا نشد؟
عبدالحمید احمدی که خود عضو کمیسیون فرهنگی کمیته ملی المپیک است، در واکنش به این موضوع مطرح شده توسط خبرنگاران گفت: بحث فرهنگی المپیک 2020 از مدت ها پیش در این کمیسیون مطرح بود ضمن اینکه کمیسیون فرهنگی کمیته ملی المپیک همچون دیگر کمیسیون های این کمیته، نقش اجرایی ندارد. برنامه های پیشنهادی در این کمیسیون، آنالیز و به رئیس کمیته ارائه می گردد تا وارد مرحله اجرایی گردد.
وی همچنین تأکید کرد: شما مدعی هستید که پیش از این برنامه فرهنگی قابل توجهی برای رویدادهای آسیایی و المپیک نداشتیم؛ نمی دانم بر چه مبنا این صحبت را مطرح می کنید درحالی که در بازی های آسیاییِ قبل و بازی های المپیک و پارالمپیک 2016، برنامه های فرهنگی ویژه ای اجرا شد.
معاون فرهنگی وزیر ورزش در رابطه با عمده برنامه های فرهنگی که باید برای المپیک 2020 مد نظر قرار گیرد، این گونه شرح داد: این برنامه ها باید در دو بخش کلی پیش بینی گردد که یکی از آنها شامل برنامه هایی برای کاروان اعزامی خواهد بود. این بخش از برنامه در خود ستاد پیش بینی می گردد. با توجه به زمان حضور اعضای کاروان ایران در توکیو و محدودیت هایی که در دهکده بازی ها وجود خواهد داشت، باید برنامه های فرهنگی شامل برنامه های مذهبی و اوقات فراغت در نظر گرفته گردد؛ به گونه ای که در شرایط روحی ورزشکاران و بهبود آنها تأثیرگذار باشد.
وی گفت: این برنامه ها ویژه اعضای کاروان است که حتی بخشی از آنها باید پیش از اعزام اجرا گردد. بخش دیگری از برنامه های فرهنگی مربوط به معرفی فرهنگ ایران می گردد که قاعدتاً عمده آن باید در جریان برگزاری بازی های المپیک نمایش داده گردد. این دسته از برنامه ها حتی می تواند در دیدارهایی که ورزشکاران ایران با همتایان خود در دیگر کشورها دارند و در کل توسعه روابط میان آنها یاری کند.
احمدی تأکید کرد: المپیک بهانه ای است تا خارج از دهکده بازی ها، فرصت لازم برای معرفی ظرفیت فرهنگی و هنری ایران را فراهم کنیم؛ موسیقی، هنرهای تجسمی، صنایع دستی و … از جمله محورهای هنری است که با بهره گیری از آنها می توانیم ارائه گر فرهنگ و هنر کشورمان باشیم. این کار می تواند در قالب برپایی نمایشگاه ها اجرا گردد. در کل اینکه قطعاً با یاری نهادهای مربوطه برای المپیک توکیو، برنامه های فرهنگی قابل توجهی اجرا خواهد شد.
منبع: خبرگزاری مهر8sharj.ir: تور رم: گردش در اروپای باستانی
parisro.ir: تور پاریس: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه