آیا پیروی از رژیم غذایی وگان مزیتی دارد؟
به گزارش مجله سرگرمی، اگرچه احتمال بروز بعضی کمبودهای غذایی دراثر پیروی از رژیم غذایی وگان وجود دارد، کارشناسان معتقدند با رعایت مواردی ساده می توان از مزیت این رژیم غذایی بهره مند شد.

شماری مردم وعده های غذایی وگان را مصرف می نمایند و یکی از دلایل، آن است که این رژیم غذایی سالم تر به نظر می رسد. ولی آیا واقعا رژیم غذایی وگان بهتر است؟ در این مطلب از خبرنگاران به شواهد علمی موجود درمورد این رژیم غذایی پرداخته شده است.
تعداد افرادی که میزان مصرف گوشت و محصولات لبنی را کاهش داده یا این غذاها را به کلی از رژیم غذایی خود حذف نموده اند، طی دهه اخیر درحال افزایش بوده است. برای مثال در بریتانیا، تعداد افرادی که از رژیم غذایی وگان پیروی می نمایند، در فاصله سال های 2006 تا 2018 چهار برابر شده است. یکی از انگیزه های رایج برای روی آوردن به این رژیم غذایی، مزایای سلامتی است که درمورد این رژیم غذایی مطرح می گردد. به طورکلی، رژیم غذایی وگان نسبت به رژیم غذایی همه چیزخواری، دارای فیبر بالاتر و کلسترول، پروتئین، کلسیم و نمک کمتری است، اما هنوز تصورات غلط و نگرانی هایی درمورد حذف ماهی، تخم مرغ و محصولات لبنی از رژیم غذایی وجود دارد.
یکی از نگرانی های رایج درمورد رژیم غذایی وگان این است که این رژیم غذایی مقدار کافی از ویتامین B12 را فراهم نمی نماید. ویتامین B12 به پیشگیری از وارد آمدن آسیب به اعصاب یاری می نماید و در گوشت، ماهی و تخم مرغ یافت می گردد ولی در میوه ها و سبزیجات وجود ندارد. توصیه شده است که افراد بزرگسال، روزانه 1/5 میکروگرم از این ویتامین مصرف نمایند.
در مطالعه ای که در آن 48 هزار فرد بالای 18 سال حضور داشتند، شرایط سلامتی شرکت نمایندگان پیرو رژیم های غذایی مختلف مورد مقایسه نهاده شد. پژوهشگران دریافتند خطر ابتلا به بیماری قلبی در افرادی که از رژیم های غذایی وگان و گیاه خواری پیروی می نمایند، کمتر است، اما این گروه از افراد احتمالا تاحدودی به علت کمبود ویتامین B12 درمعرض خطر بالاتر سکته قرار دارند. پژوهشگران دریافتند کسانی که گوشت نمی خورند، درمقایسه با گوشت خواران، در هر 1000 نفر، 10 مورد بیماری قلبی کمتر و 3 مورد سکته بیشتری دارند.
مارکو اسپرینگمن، پژوهشگر ارشد پایداری محیط و بهداشت عمومی در دانشگاه آکسفورد می گوید، دریافت مقادیر کمی از ویتامین B12 از مخمرهای تغذیه ای یا غذاهای غنی شده مانند شیرهای گیاهی آسان است. او توصیه می نماید در کشورهایی که در آن غذاها با ویتامین B12 غنی نمی گردد، بهتر است از مکمل های ویتامین استفاده گردد. البته، آموزشگاه تغذیه و رژیم های غذایی اظهار داشته است که مخمر تغذیه ای منبع مناسبی از B12 نبوده و وگان ها باید برای تأمین احتیاج خود از مکمل ها یا غذاهای غنی شده با ویتامین B12 استفاده نمایند. کید نیز توصیه می نماید که وگان ها مکمل B12 مصرف نموده و از این موضوع اطمینان حاصل نمایند که بچه ها و نوزادانی که از رژیم غذایی وگان تغذیه می شوند، مقدار کافی ویتامین B12 دریافت نمایند.
بیشتر بخوانید: زمانی که به دنبال مواد غذایی برای خوردن هستیم، مغزمان ما را به سمت غذاهای پرکالری و بی ارزش سوق می دهد که بعضی دانشمندان آن را نظریه جستجوی بهینه غذا می نامند. مطلب را مغز مکان غذاهای پرکالری را بهتر به یادمی آورد را بخوانید.
منبع: پیام دلتاdatapad.ir: دیتاپد | مجله فناوری و تخصصی رایانه