آزمون اعتماد؛ چقدر قابل اعتماد هستید؟

به گزارش مجله سرگرمی، وب سایت یک پزشک - علیرضا مجیدی: سؤالات و گزاره های زیر را بخوانید و به این روش در هر مورد به خودتان نمره بدهید و دست آخر جمع بزنید.

آزمون اعتماد؛ چقدر قابل اعتماد هستید؟

جملات زیر بیانگر نظرات و احساساتی هستند که شما ممکن است در مقابل فرد دیگری داشته باشید. شخص مشخصی را در نظر بگیرید که اعتماد زیادی به او دارید؛ کسی که او را با نام X مشخص می کنیم. با استفاده از اعداد زیر مشخص کنید که تا چه حد با هر جمله موافق یا مخالف هستید. توجه داشته باشید که نسخه های آزمون برای مردان و زنان متفاوت است.

1.کاملا مخالف

2.مخالف

3.تقریبا مخالف

4.اندکی مخالف

5.نه مخالف و نه موافق

6.اندکی موافق

7.تقریبا موافق

8.موافق

9.کاملا موافق

تنها پرسش هایی که باید امتیاز آن ها را معکوس کنید، سوال های 1 و 9 در مقیاس مردان است.

در مقیاس مردان، پس از معکوس کردن نمرهٔ این سوال ها، می توانید نمره ها را در سه زیرمقیاس به دست آورید. اولی اعتماد کلی (OT) است و شامل سوال های 1 تا 9 می گردد؛ دومی اعتماد عاطفی (ET) است و شامل سوالات 10تا 16می گردد؛ و سومی قابلیت اعتماد (Re) است و سوال های 17تا 21 را دربرمی گیرد.

زنان می توانند نمره خود را در دو زیرمقیاس محاسبه کنند. قابلیت اعتماد (Re) متشکل از سوال های 1 تا 7 و اعتماد عاطفی (ET) شامل سوال های 8 تا 13.

مقیاس مردان

1. اگر X از من تعریف کند، از او می پرسم که آیا واقعا جدی می گوید.

2. اگر تصمیم بگیریم که در جایی باهم ناهار بخوریم، مطمئن خواهم بود که X می آید.

3. اگر X به من اطمینان بدهد که جایی را می شناسد، با او برای کوهنوردی به آن جا می روم، هرچند خودم آن جا را نشناسم.

4. از X چیزی نمی خرم، چون قیمتی را که می گوید قبول ندارم.

5. معقتدم که X منصفانه (جوانمردانه) بازی می کند.

6. اگر خودم نتوانم به پست بروم، می توانم به X اعتماد کنم که نامهٔ مهمی را برایم پست کند.

7. می توانم با X درددل کنم و می دانم که او دوست دارد به حرفم گوش دهد.

8. معتقدم که X حقیقت را می گوید.

9. برای رسیدن به پرواز، نمی توانم مطمئن باشم که X مرا به موقع به فرودگاه خواهد رساند.

10. اگر X به طور غیر منتظره ای به چیزی که من گفتم یا کاری که کردم، بخندد، فکر می کنم که این کار او انتقادآمیز و غیردوستانه است.

11. می توانم به راحتی با X صحبت کنم و می دانم که X دوست دارد به حرفم گوش کند.

12. X هرگز از روی عمد نظر مرا پیش دیگران ناجور بیان نمی کند.

13. اگر X بداند که چه چیز هایی احساسات مرا جریحه دار می کنند، هرگز نگران آن نخواهم بود که از آن ها علیه من به کار گیرد.

14. می توانم با X درددل کنم و می دانم که او دوست دارد به حرفم گوش دهد

15. اگر X فکر کند که من نمی توان در یک موقعیت خاص خوب عمل کنم، مرا در حضور دیگران سرزنش نمی کند.

16. اگر به X بگویم که نگران چه چیز هایی هستم، نگرانی های مرا احمقانه تصور نمی کند.

17. اگر ساعت زنگ دار من بشکند و از X بخواهم که سر ساعت خاصی به من زنگ بزند، می توانم روی تماس او حساب کنم.

18. اگر X نتواند طبق قراری که باهم گذاشته بودیم، سر قرار حاضر گردد و بگوید که اتفاق مهمی برایش افتاده بود، حرف او را باور می کنم.

19. اگر X به من قول بدهد که کاری برایم انجام دهد، به قول خود عمل می کند.

20. اگر قرار باشد که X مرا با اتومبیل به جایی برساند و به موقع نیاید، حدس می زنم که دلیل موجهی برای این تاخیر دارد.

21. اگر قرار بگذاریم که در جایی باهم ناهار بخوریم، مطمئن خواهد بود که X می آید.

مقیاس زنان

1. اگر زخمی شوم یا آسیبی ببینم، اطمینان دارم که X بهترین کار ها را برایم انجام خواهد داد.

2. اگر X چیز باارزشی از من قرض بگیرد و آن را بشکند، او حاضر خواهد بود که پول تعمیر آن را بپردازد.

3. اگر ساعت زنگ دار من بشکند و از X بخواهم که سر ساعت خاصی به من زنگ بزند، می توانم روی تماس او حساب کنم.

4. اگر X بپذیرد که وقتی من در خانه نیستم، به حیوان خانگی ام غذا بدهد، در مورد مواظبت از حیوان خانگی ام هیچ نوع نگرانی نخواهم داشت.

5. اگر X به من قول بدهد که کاری برایم انجام دهد، به قول خود عمل می کند.

6. اگر قرار باشد که X مرا با اتومبیل به جایی برسناند و به موقع نیاید، من حدس می زنم که دلیل موجهی برای این تاخیر دارد.

7. من حاضرم تقریبا هر مبلغ پول به X قرض بدهم، زیر او هر وقت که بتواند آن را به من برمی گرداند.

8. اگر X نتواند طبق قراری که باهم گذاشته بودیم، سر قرار حاضر گردد و بگوید که اتفاق مهمی برایش افتاده بود، حرف او را باور می کنم.

9. می توانم به راحتی با X صحبت کنم و می دانم که X دوست دارد به حرفم گوش کند.

10. X هرگز از روی عمد نظر مرا پیش دیگران ناجور بیان نمی کند.

11 . اگر X بداند که چه چیز هایی احساسات مرا جریحه دار می کنند، هرگز نگران آن نخواهم بود که او آن ها را علیه من به کار گیرد.

12. می توانم با X درددل کنم و می دانم که او دوست دارد به حرفم گوش بدهد.

13. معتقدم که X حقیقت را می گوید.

نمره های زیرمقیاس های پرسش نامه اعتماد بین شخصی

معرفی مقیاس اعتماد بین شخصی

قدرت اعتماد کردن برای بقای ما در جامعه انسانی، ضروری است. بدون داشتن اعتماد، حتی تمایلی به شرکت در تعامل های پیش پا افتاده، مثل خریدن مواد غذایی از مغازه خواربارفروشی، تهیهٔ یک وسیلهٔ نقلیه مشترک با همسایه ها یا مراجعه به یک پزشک نخواهیم داشت.

باید باور کنیم غذایی که از مغازه خریداری می کنیم سالم است، همسایه های ما در نوبت خود ما را با اتومبیل خواهند رساند و پزشک طوری ما را درمان خواهد کرد که سلامتی ما بهبود خواهد یافت، نه این که به ما آسیب خواهد رساند. حتی در ساده ترین تعامل های اجتماعی، ما خود را در معرض خطر و آسیب قرار می دهیم و اگر به کسانی که وارد تعامل با آن ها می شویم اعتماد نکنیم، باید در کلبه های دورافتاده ای زندگی کنیم و غذای خودمان را خودمان بکاریم. زندگی ما هم ساده می گردد و هم سخت و مدت زندگی ما در این جهان بسیار کوتاه تر از آن می گردد که الان هست.

روانشناسان در دههٔ 0791 به موضوع قدرت اعتماد کردن، علاقه مند شدند و تعدادی آزمون برای اندازه گیری این ویژگی ساخته شد. پژوهش ها نشان داد که افرادی که دارای توان بالای اعتماد کردن هستند، از ویژگی های مطلوب دیگر نیز برخوردارند. آن ها مستقل تر بودند و به خودشان اعتماد و اطمینان داشتند، و همان طور که می توان انتظار داشت، بیشتر تمایل داشتند که از دیگران کمک بگیرند.

سینیتا جانسون-جورج و والتر سواپ، مولفان مقیاس ویژه اعتماد بین شخصی، سوال های مهمی را درباره این پژوهش های اولیه که مزایای فراوانی را به توانایی اعتماد به دیگران نسبت می دادند، عنوان کردند. اولا مدعی شدند که اعتماد بی جا به دیگران ممکن است ساده لوحانه و خطرنانک باشد.

میزان مناسبی از شک موقع خرید یک اتومبیل دست دوم، برای افراد مفید است و اعتماد نکردن به راننده های غریبه می تواند جان فرد را نجات دهد. ثانیا، اعتماد به جا به دیگران مخصوص موقعیت های مشخص است. مثلا نباید به همسر برای تعمیر اتومبیل و به مکانیک اتومبیل درباره اسرار بسیار خصوصی اعتماد کرد. آزمون اعتماد بین شخصی از این اعتماد مولفان ناشی می گردد که می توان با نسبت دادن ظرفیت و توان اعتماد یک فرد به افراد و موقعیت های مشخص، به چیز هایی بیشتری پی برد.

یکی از عجیب ترین چیز هایی که جانسون- جورج و سواپ حین ساختن پرسشنامه خود به آن پی بردند، این بود که مردان و زنان، به شیوه های بسیار متفاوت راجع به اعتماد فکر می کنند، آن قدر متفاوت که لازم شد مقیاس های متفاوت برای دو جنس تهیه گردد. همان طور که مقیاس ها نشان می دهند، زنان اختصاصی تر از مردان دربارهٔ اعتماد فکر می کنند، ازاین رو مقیاس اعتماد کلی (OT) برای زنان وجود ندارد.

ثانیا، زنان همواره بیش از مردان اعتماد می کنند و بیش از مردان تمایل دارند به کسانی که قابل اعتماد نیستند فرصت دوباره ای بدهند. در عین حال، مولفان پی بردند که هم مردان و هم زنان بین قابلیت اعتماد و اعتماد عاطفی تمایز (به تصویر صفحه مراجعه گردد) قایل می شوند، که منطقی هم به نظر می رسد. همهٔ ما دوستانی داریم که می توانیم همه چیز را با آن ها در میان بگذاریم [قابلیت اعتماد]، اما نمی توان در مورد یک قرار مهم روی آن ها حساب کرد [اعتماد عاطفی].

اگر فقط در یکی از ابعاد اعتماد نمره ای پایین تر از صدک سی ام کسب کردید، ولی دیگر نمره هایتان بالاتر از حد میانگین بود، این امر می تواند بیانگر یک موضوع دقیق درباره رابطه شما با X باشد. شاید این فرد واقعا قابل اعتماد باشد، ولی برای در میان گذاشتن یک راز نتوان به او اعتماد کرد. شاید مفید باشد که دوباره آزمون را اجراء کنید و این بار فرد دیگری را به عنوان X در نظر بگیرید.

اگر نتیجهٔ آزمون متفاوت شد، نشانهٔ آن است که قضاوت های شما بازتاب دقیقی از افرادی است که آن ها را می شناسید. ولی اگر برای همه افرادی که X در نظر می گیرید، در یک بعد خاص از اعتماد نمرهٔ پایینی کسب می کنید، احتمالا این امر بیانگر مشکلاتی است که شما در این زمینه دارید. در این صورت باید از خودتان بپرسید که چرا این قدر در اعتماد به دیگران یا باور کردن رازداری آنان، مشکل دارید.

اگر شما در هر دو بعد اعتماد (برای زنان) با هر سه بعد (برای مردان) نمره های پایین کسب کردید، شاید به این معنی باشد که یکی مشکل کلی تر در رابطه با اعتماد به دیگران دارید. باز هم مقیاس را با در نظر دریافت فرد دیگری به عنوان X تکمیل کنید. اگر همواره نمره های بسیار پایین کسب کردید، احتمالا این امر، قابلیت پایین اعتماد کردن را در شما نشان می دهد و قابلیت پایین شما در اعتماد به دیگران بدون شک بر توانایی شما در داشتن روابط رضایت بخش با آن ها تاثیر می گذارد.

تجربه های من نشان می دهند که سختترین کار برای اکثر افراد این است که پس از سلب اعتماد از یک نفر مجددا به او اعتماد کنند. جان که در نیروی دریایی کار می کرد و سال ها پیش او را می شناختم، متوجه شد که در غیاب وی همسرش به او خیانت کرده است.

جان با این که تحقیر شده بود و خشم سراسر وجودش را فرا گرفته بود، نمی توانست خود را متقاعد کند که همسرش را طلاق بدهد، چون او را خیلی دوست داشت. جان از بی اعتمادی به همسرش مستاصل شده و به همین دلیل به من مراجعه کرده بود. نگرانی او باعث شده بود نتواند در سفر های دریایی بخوابد و هنگامی که به همسرش تلفن می کرد، مکالمه آن ها با بازپرسی های خشونت آمیز خاتمه می یافت.

اعتماد، واقعا شکننده است و وقتی از دست رفت، به دست آوردن مجدد آن سخت است. ولی همان طور که جان تشخیص داد، اگر یک رابطه واقعا ارزش حفظ کردن را داشته باشد، یاد دریافت اعتماد مجدد می تواند بسیار مفید باشد. جان تصمیم گرفت نیروی دریایی را رها کند، زیرا مجبور بود در هر سفر چند ماه دور از همسرش زندگی کند و این وضعیت قابل تحمل نبود. از همسرش خواست که به یک شهر غریب بروند تا در آن جا هیچ فامیل و دوستی نداشته باشد که وی را در برابر توجه مردان دیگر آسیب پذیر کند.

جان، همچنین متوجه شد که عدم اعتماد در نهایت ازدواج او را با شکست روبرو خواهد ساخت. سوءظن های وی فقط باعث درماندگی خود او نمی شد، بلکه همسرش نیز وقتی که چند دقیقه دیر به خانه می رسید دچار دلشوره می شد. جان ترغیب شد که سوءظن های خود را مطرح نکند و به جای بازپرسی، محبت خود را به همسرش نشان دهد.

چند ماه اول برای جان سخت بود و چند بار سوءظن هایش را عنوان کرد، اما پاسخ مناسب همسرش به مهربانی ها و اعتماد وی به تدریج رابطهٔ آن ها را تقویت کرد. پس از سه سال، بی وفایی همسرش وی را گه گاه آزار می داد، ولی در عین حال جان مطمئن شده بود که دیگر تکرار نخواهد شد. تجربهٔ جان نشان داد که حفظ یک رابطهٔ ارزشمند مستلزم اعتماد به طرف مقابل است.

parisro.ir: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز، زمستان، نوروز، بهار تابستان فرانسه

umeblog.ir: یومی بلاگ: آرشیو خبری و مقالات متنوع وب

منبع: برترین ها
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 52111

به "آزمون اعتماد؛ چقدر قابل اعتماد هستید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آزمون اعتماد؛ چقدر قابل اعتماد هستید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید