43 کرسی نظریه پردازی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تشکیل شد

به گزارش مجله سرگرمی، به گزارش خبرنگاران، محمدمهدی مقدادی عصر شنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از ابتدای تاسیس، نیازهای جامعه را نشانه رفته و عنوان دارالاجتهاد برای این مرکز مطرح است.

43 کرسی نظریه پردازی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تشکیل شد

وی تحقیق و فراوری علم به ویژه در مباحث نوین علمی را هدف معاونت پژوهشی این مرکز ذکر کرد و گفت: حجم مسائل نوپیدا از فقه مدون ما بیشتر شده و مراکزی که کار فقهی می نمایند رسالت عظیمی برای آنالیز این مسائل برعهده دارند.

وی با اشاره به فعالیت 8 گروه فعال پژوهشی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اظهار کرد: بعضی گروه های دیگر در حال شکل گیری است و امیدواریم تمامی مسائلی که در اولویت هستند پوشش داده شوند.

معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از تهیه 20 طرح پژوهشی توسط این مرکز اطلاع داد و گفت: 29 طرح پژوهشی هم در حال اجراست.

آنالیز راه های محرمیت از دیدگاه فقه اسلامی، فقه درمان، فقه سلامت، حقوق بیمار با تکیه بر رازداری، اذن در فقه پزشکی، آنالیز جهاد در شریعت اسلامی، فقه ورزش و... از جمله طرح های در دست اقدام مرکز فقهی ائمه اطهار است که دکتر مقدادی به آن اشاره نمود.

مقدادی، تدوین دانشنامه های فقهی را از مهم ترین فعالیت معاونت پژوهشی این مرکز ذکر کرد و اضافه نمود: دانشنامه احکام و حقوق بچه ها تدوین شده که مورد استقبال پژوهشگران خارجی و داخلی قرار گرفته است.

وی تاکید نمود: دانشنامه فقه پزشکی نیز برای نخستین بار توسط این مرکز اجرا شده و مراحل ارزیابی آن در حال اتمام است و امیدوارم در دو ماه آینده به چاپ برسد.

مرکز فقهی، قطب فقه پزشکی

مقدادی اضافه نمود: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در بحث فقه پزشکی به عنوان یک قطب فقهی در کشور مطرح است و مسائلی که در امور پزشکی مطرح است، مرکز فقهی ائمه اطهار توانمندی پاسخ به سئوالات و شبهات را دارد.

وی تهیه دانشنامه های احکام مسجد، احکام زنان، احکام اعتکاف و احکام محیط زیست در اسلام را از دیگر فعالیت های در دست اقدام مرکز فقهی ائمه اطهار اعلام کرد.

معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تهیه نخستین شماره مجله فقه و اجتهاد، برگزاری 9 همایش فقهی و دو کارگاه علمی تخصصی درباره مباحث نوین و مستحدثه را از دیگر فعالیت های این مرکز ذکر کرد و گفت: همایش و کارگاه علمی حقوق بشردوستانه در اسلام و مقررات بین المللی؛ چالش ها و چشم اندازها اسفندماه سال جاری در این مرکز فقهی برگزار می گردد.

مقدادی از برگزاری 43 کرسی نظریه پردازی در این مرکز اطلاع داد و تاکید نمود: یکی از این کرسی ها، فقه و حقوق بشر بود که تا به امروز محتوای این نشست ها در 4 جلد منتشر شده و 4 جلد دیگر در دست انتشار است.

حمایت از طرح های پژوهشی

وی حمایت از طرح های پژوهشی استادان و پژوهشگران را از برنامه های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برشمرد و اظهار کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار جایی نیست که فقط یک سری محققان خاص در این مرکز فعال باشند بلکه درهای این مرکز به روی همه پژوهشگران باز است.

وی تاکید نمود: این مرکز دارای یکی از بهترین کتابخانه فقهی به صورت قفسه باز است که از 7 و 30 دقیقه تا 22 برای بهره مندی پژوهشگران فعالیت دارد.

وی نقش رسانه و اطلاع رسانی را در امر پژوهش مهم دانست و اضافه نمود: ممکن است تحقیقات به روز و کارآمدی انجام گردد ولی به دلیل اینکه به خوبی معرفی نمی شوند استفاده لازم از آنها نمی گردد و عقیم می ماند.

safariro.ir: سافاری رو: مجله گردشگری و مسافرتی به همه جای دنیا

mosaferatro.ir: مسافرت رو: مجله گردشگری و مسافرتی

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 87827

به "43 کرسی نظریه پردازی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تشکیل شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "43 کرسی نظریه پردازی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تشکیل شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید