یاکوتسک؛ شهری یخ زده در قلب سیبری که زندگی در آن یک چالش روزمره است
به گزارش مجله سرگرمی، در نقطهای از جهان که سرمای استخوانسوز، برفهای بیپایان و مه غلیظ تقریباً تمام سال را در بر میگیرد، شهری به نام یاکوتسک قرار دارد؛ جایی که دمای هوا در زمستان به 60 درجه زیر صفر میرسد و زندگی در آن بیش از هر چیز به بقا شباهت دارد. این شهر که در شرق سیبری واقع شده، به عنوان سردترین شهر جهان شناخته میشود. ساکنان یاکوتسک برای زنده ماندن در این شرایط دشوار، سبک زندگی منحصر به فردی را توسعه دادهاند که شاید برای بسیاری از مردم جهان باورکردنی نباشد. از ذخیره یخ در پاییز برای تأمین آب زمستانی گرفته تا روشن نگهداشتن مداوم خودروها، هر گوشهای از زندگی در این شهر رنگ و بویی از سازگاری با طبیعتی بیرحم دارد.

سرما، برف، کولاک و مه در تمامی یا بخش اعظمی از سال در شهر یاکوتسک وجود دارد و سبب شده ساکنان محلی به شیوه ای خاص برای زندگی در این شرایط سخت دست یابند. یاکوتسک شهری در شرق سیبری و مرکز جمهوری یاقوتستان روسیه است. از این شهر به عنوان سردترین شهر جهان یاد می گردد، زیرا که دمای یاکوتسک در زمستان به 60 درجه زیر صفر هم می رسد و سالانه 150 تا 200 نفر در این شهر به دلیل سرمازدگی و انجماد جان خود را از دست می دهند. برای تصور سرمای این شهر کافی است بدانید اگر اشتبا ها دستکش های خود را در خانه جا گذاشتید، ناچارید به بیمارستان مراجعه کنید تا دست های یخ زده تان تحت درمان قرار گیرند و اگر خوش شانس نباشید، پزشک جراح دست شما را از بدن جدا خواهد کرد.
جهت مطالعه بیشتر به مجله 90 جعبه هم سر بزنید
این شهر که آب و هوایی شبه قطبی، زمستانی سرد و طولانی و تابستان کوتاه معتدل دارد، بزرگترین شهر بنا شده روی یک یخبندان در جهان است. یخبندان به وضعیت جوی گفته می گردد که آب در مرحله نقطه انجماد یا زیر نقطهٔ انجماد باشد. یخبندان آب باعث خرد شدن سنگ و خاک می گردد. حجم آب بر اثر یخبندان حدود 10 درصد افزایش یافته و فشار حاصله از افزایش حجم به خرد شدن سنگ ها می انجامد.
سرما، برف، کولاک و مه در تمامی یا بخش اعظمی از سال در این شهر وجود دارد و سبب شده ساکنان محلی به شیوه ای خاص برای زندگی در این شرایط سخت دست یابند. آن ها در فصل پاییز به دریاچه های پیرامون شهر رفته و قطعات بزرگ یخ را بریده و با خود به خانه می آورند تا در فصل زمستان که سیستم آبرسانی شهر از کار می افتد، یخ ها را اندک اندک آب کرده و از آن ها به عنوان منبع تامین آب استفاده کنند. آن ها همچنین ماشین هایشان را به صورت روشن در خیابان نگاه دارند، زیرا اگر ماشینی خاموش بماند، روشن کردن مجدد آن تقریبا غیرممکن است.
به دلیل سرمای کشنده یاکوتسک مردم سعی می کنند به سرعت کار هایی که بیرون خانه دارند را انجام داده تا زودتر به خانه برگردند. در بازار ماهی این شهر کسی از یخچال و فریزر استفاده نمی کند، زیرا که هوا به اندازه کافی برای یخ زدن ماهی ها سرد است. مردم نیز ماهی ها را کیلویی یا به شکل متر مکعب ماهی می خرند. این بدان معناست که تعدادی ماهی که در کنار هم و در یک قطعه یخ منجمد شده اند، به صورت یک جا به فروش می روند.
یاکوتسک اگرچه بزرگترین شهر بنا شده روی یک یخبندان در جهان است، ولی هنوز در آن برای بسیاری از زیرساخت های مورد نیاز یک شهر، راه حلی اندیشیده نشده و به عنوان مثال سیستم آبرسانی آن در زمستان تقریبا از کار می افتد. به دلیل ساختار زمین در این شهر، لوله های گاز نه در زیر زمین بلکه به مانند کابل های برق، روی هوا قرار دارند. در هنگام ساخت خانه ها نیز، باید آن ها روی یک بستر و قالب محافظ خاص ساخت، زیرا که گرمای درون خانه می تواند به ذوب شدن زمین زیر خانه و در نتیجه تخریب آن منجر گردد.
به رغم سختی زندگی، جمعیت این شهر روز به روز در حال افزایش است و در 15 سال گذشته جمعیت آن دو برابر شده است. همزمان با افزایش جمعیت ساخت و ساز ساختمان نیز شکل تازه و مدرنی به خود گرفته و ساختمان هایی شیک که برق و گاز دارند نیز در این شهر در حال ساخته شدن هستند.
در این شهر و پیرامون آن منابع نفت و گاز و معادن طلا و الماس متعددی وجود دارد که زندگی سخت و سخت در سرمای کشنده را اندکی برای شهروندان قابل تحمل تر کرده اند.
نتیجهگیری:
یاکوتسک اگرچه با سرمایی طاقتفرسا و چالشهای فراوانی دستوپنجه نرم میکند، اما همچنان در حال رشد و توسعه است. منابع غنی نفت، گاز، طلا و الماس، انگیزهای برای ساکنان این منطقه فراهم کرده تا با وجود دشواریهای زندگی، همچنان به این شهر وفادار بمانند. در کنار این سختیها، روحیه مقاومت و تطبیقپذیری مردم یاکوتسک چیزی است که این شهر را زنده نگه داشته است؛ شهری که شاید برای بسیاری از ما تنها یک مقصد عجیب و دورافتاده به نظر برسد، اما برای ساکنانش، خانهای است که با تمام سرمایش، همچنان گرم و پررونق است.