طرز تهیه گز خانگی آردی بدون دستگاه، دستور آسان و حرفه ای

به گزارش مجله سرگرمی، گز، یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که جایگاه ویژه‌ای در میان سوغات اصفهان دارد. اگرچه تهیه گز به روش صنعتی نیازمند تجهیزات خاصی است، اما شما می‌توانید با مواد اولیه ساده و در دسترس، یک گز خانگی لذیذ و باکیفیت را بدون نیاز به دستگاه‌های صنعتی تهیه کنید. در این دستور، طرز تهیه گز آردی سنتی با بافتی نرم، کشدار و طعمی بی‌نظیر را مرحله‌به‌مرحله آموزش می‌دهیم تا بتوانید این شیرینی محبوب را در خانه آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه گز خانگی آردی بدون دستگاه، دستور آسان و حرفه ای

برای مطالعه بیشتر با balio.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

طرز تهیه گز خانگی آردی و ساده

مواد لازم

  • سفیده تخم مرغ: 2 عدد
  • شکر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • بادکا یا همان گلوکز مایع: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گلاب دو آتشه: ½ لیوان فرانسوی دسته دار
  • پسته دو نیم شده: 2 لیوان فرانسوی دسته دار (یا مخلوطی از پسته و بادام)
  • آرد: به مقدار لازم

طرز تهیه

طرز تهیه گز خانگی آردی و ساده بدون بادکا یا همان گلوکز مایع هم مرسوم است. اما بادکا یا (گلوکز) مایعی چسبنده و بی بو است که در دو رنگ زرد و سفید تهیه می شود. برای بسیاری از انواع شیرینی، سوهان و گز به بادکا نیاز داریم چون بافت شیرینی و سوهان و حتی فوندانت کیک را منسجم می کند. بادکا را می توانید از شیرینی فروشی ها یا فروشگاه های فروش لوازم قنادی تهیه کنید. بد نیست بدانید ماده اصلی تشکیل دهنده و شیرین کننده گز اصفهان، عصاره و شهدی منحصربه فرد به نام انگبین یا گزانگبین است که از درختچه هایی به همین نام یعنی گزانگبین در نواحی خوانسار و برخی نواحی چهارمحال و بختیاری به دست می آید.

مرحله اول

برای تهیه گز خانگی ابتدا دو عدد سفید تخم مرغ را با همزن آنقدر هم بزنید که پف کند و سفت شود و فرم بگیرد. در این مرحله رد همزن روی سفیده باقی بماند و وقتی که ظرف را خم می کنید از ظرف بیرون نریزید. سپس سفیده تخم مرغ پف کرده را در یخچال بگذارید.

مرحله دوم

در یک قابلمه تفلون شکر و گلاب را بریزید و روی شعله ملایم گاز مرتب هم بزنید. بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید. وقتی شکر حل شد (مراقب باشید مایع به دمای جوش نرسد و فقط داغ و شکر در آن حل شود، دمایی حدود 80 درجه که دست را می سوزاند) گلوکز را اضافه کنید و مرتب هم بزنید. آنقدر هم زدن را روی شعله ملایم گاز ادامه بدهید تا شهد شما کشدار و غلیظ شود.

در این مرحله مایه گز را امتحان کنید، به این ترتیب که مقداری بین دو انگشت شصت و اشاره بگذارید و اگر حالت چسبنده و کشدار داشت مایه آماده است.

مرحله سوم

سفیده تخم مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازه 2 قاشق غذاخوری از مایه گز را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید. وقتی که مایه گز و سفیده تخم مرغ کاملا یکدست شد این ترکیب را به همراه گلاب مایه گز که روی شعله ملایم گاز است اضافه کنید. شعله گاز را خاموش نکنید و روی همان شعله ملایم گاز با همزن برقی یا کفگیر چوبی حسابی مواد را هم بزنید. اگر از کفگیر چوبی استفاده می کنید به حالت پارویی و رفت و برگشت مایه را هم بزنید. این کار ممکن است یک ساعت هم طول بکشد. البته زمان هم زدن و فرم دریافت و سفت شدن مایه گز کمتر است. در هر صورت چه با همزن برقی و چه با کفگیر چوبی هم بزنید باید نهایتا غلیظ و کشدار شود. نشانه آماده شدن مایه گز این است که وسط ظرف جمع شود و از کف ظرف به راحتی جدا شده و به همان ترتیب دوباره کف ظرف بیفتد.

مرحله چهارم

حالا در این مرحله مغز پسته را اضافه کنید و خوب هم بزنید و سپس از روی حرارت بردارید. کف یک ظرف پیرکس را با یک لایه ضخیم آرد بپوشانید (اگر می خواهید گز ساده درست کنید کف ظرف پیرکس را با کمی روغن چرب کنید). وقتی مایه گز خنک شد آن را روی آرد به صورت یکنواخت پهن کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و سه الی چهار ساعت در یخچال بگذارید تا خوب سرد شود و خودش را بگیرد.

بعد از این مدت ظرف را از یخچال بیرون بیاورید، روی سطح کارتان برگردانید و با نوک چاقوی تیز به ابعاد و شکل دلخواه برش بزنید.

نتیجه‌گیری
با رعایت نکات و مراحل ذکر شده، شما می‌توانید یک گز خانگی با کیفیت و طعمی مشابه گزهای سنتی بازار تهیه کنید. این دستور، علاوه بر اینکه ساده و کاربردی است، به شما کمک می‌کند تا بدون نیاز به تجهیزات حرفه‌ای، یک شیرینی اصیل ایرانی را در خانه تهیه کنید. با کمی دقت در میزان هم زدن و رعایت دمای مناسب، گز شما بافتی نرم، کشدار و خوش‌طعم خواهد داشت. حالا نوبت شماست که این دستور را امتحان کنید و از عطر و طعم بی‌نظیر گز خانگی خود لذت ببرید!

انتشار: 25 اسفند 1403 بروزرسانی: 25 اسفند 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 101269

به "طرز تهیه گز خانگی آردی بدون دستگاه، دستور آسان و حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گز خانگی آردی بدون دستگاه، دستور آسان و حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید