کشک و فواید و مضرات آن

به گزارش مجله سرگرمی، کشک بسیاری از خواص لبنیات مانند شیر و ماست را دارد طبع آن سرد و خشک است. کشک خواص فراوانی دارد، در مصرف کشک نیز مانند سایرمواد غذایی اگر زیاده روی گردد عوارضی در پی دارد. در ادامه با خواص و مضرات مصرف کشک بیشتر آشنا می شوید.

کشک و فواید و مضرات آن
از جمله مواد غذایی بسیار مفید برای سلامتی بدن انسان لبنیات ها هستند که یاری فراوانی برای رشد و تامین مواد غذایی مورد احتیاج ما دارند. فرآورده های مواد لبنی مثل کشک همه مانند خود شیر بسیار مفید اند. کشک یکی از فرآورده های شیر است که به روش سنتی از جوشاندن،تغلیظ یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می ماند یا از ماست بدون چربی تهیه می شود.ماده اولیه کشک عبارت است از شیر میش،بز،گاو یا مخلوطی از آنها.کشک با حجم کم خود،یک ماده غذایی معجزه آساست که در بردارنده تمامی خواص شیر و حاوی کلسیم،چربی،نمک، پروتئین و ویتامین است.

ارزش غذایی کشککشک بسیار مغذی و دربردارنده کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین ب3) است. این خوراکی خوش طعم می تواند به تامین انرژی مورد احتیاج بدن یاری کند، چرا که هر صد گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلو کالری انرژی تولید می نماید. اندازه مواد مغذی موجود در کشک به نحوه فرآوری و بعلاوه شیر یا ماده اولیه آن بستگی دارد و هر چه کشک بافت متراکم تری داشته باشد، دارای پروتئین بیشتری است. بعلاوه هر چه کشک دارای درصد رطوبت پایین تری باشد و تولید کمتری روی آن انجام شده باشد، موادمغذی مخصوصا کلسیم بیشتری دارد.1

فواید و خواص کشک

لاغریدر کشک هیچ گونه مواد قندی موجود نیست لذا برای رژیم لاغری مفید است. استفاده از اندازهی کشک قبل از غذا موجب کاهش اشتهای افراد می شود و از آنجا که محتوای مواد سفید نیرو بخش می باشد و هیچ گونه مواد قندی در آن نیست باعث چاقی نمی شود .

بدنسازیکشک حاوی تمامی اسید آمینه های مورد احتیاج بدن است و بعلاوه می دانید پروتئین نقش مهمی در بدن دارا می باشد و کمبود آن عوارض زیادی دارد . مهم ترین نقش پروتئین ها در بدن حفظ بافت ها و تولید آنها است ، لذا چون بدنسازان علاقه به پرورش اندام و تقویت عضلات دارند باید بدانند که با ورزش های سنگین احتیاج به پروتئین افزایش می یابد در نتیجه ورزشکاران و بدنسازان باید کشک را در وعده غذایی یا میان وعده همراه آجیل و تخم مرغ میل نمایند.

خواص کشک برای مومصرف ضماد کشک و مالش کشکاب برای درمان ریزش مو و پیشگیری از طاسی مفید است. استفاده از کشک در طب سنتی برای درمان کچلی مفید است.

درمانی برای عفونت پوستجهت درمان عفونت پوست یک پارچه مخصوص پانسمان را درون کشک قرار دهید و آن را روی محل آسیب دیده بگذارید. اگر اینکار به مدت 6 بار در روز تکرارشود عفونت پوستی به حد قابل توجهی کاهش می یابد.

درمان آفتاب سوختگیجهت سوختگی ناشی از آفتاب و لکه های قهوه ای ناشی از آن مخلوط کشک و آبلیمو مفید است این ترکیب را روی قسمت آسیب دیده پوست گذاشته و بعد از خشک شدن آن را شستشو دهید. جهت درمان هر روز این کار را ادامه دهید.

بعلاوه ترکیبی از زردچوبه و کشک هم برای درمان آفتاب سوختگی مفید است این دو ماده را با یک دیگر ترکیب نمایید و به مدت 20 دقیقه روی پوست آسیب دیده بماند و پس از خشک شدن آن را با آب سرد شستشو دهید.

تذکر : کشک ساده را به تنهایی روی محل آسیب دیده نمالید زیرا امکان دارد تاثیرات برعکسی بر روی آفتاب سوختگی پوست بگذارد.2

تقویت و حفظ سلامت مغزکشک یک غذای تخمیر شده محسوب می شود و فواید فراوانی برای حفظ سلامت مغز دارد. پروبیوتیک های موجود در کشک، نقش مهمی را در حفظ تعادلی سالم بین مغز و روده ایفا می نمایند. مغز و روده به وسیله غدد درون ریز HPA axis به یکدگیر متصل هستند.

تنظیم فشار خونکشک سرشار از پتاسیم است و از این رو تنظیم و کنترل فشار خون یکی از بارزترین خواص کشک است. پتاسیم موجود در کشک باعث تنظیم فشار خون می شود. این ماده به آرام شدن رگ های خونی و پیشگیری از انقباض آن ها که یکی از دلایل افزایش فشار خون است، یاری می نماید. این ماد معدنی برای متعادل کردن اثرات منفی سدیم در بدن نیز موثر است.

تقویت استخوان ها و دندان هاکشک ماده ای غذایی سرشار از کلسیم و فسفر است و مصرف آن به تقویت استخوان ها و دندان ها یاری شایانی خواهد نمود. پیشگیری از پوکی استخوان، حفظ تراکم استخوانی، پیشگیری از پوسیدگی دندان ها، یاری به استحکام استخوانی و رشد بهتر بچه ها و نوجوانان از خواص کشک است.

خاصیت ضد پیری و افزایش طول عمر کشک دارای مقادیر فراوان ماده پیش ساز گلوتاتیون است. این مواد به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شوند. گلوتاتیون با کنترل رادیکال های آزاد، از بروز سرطان ها، تسریع شدن فرایند پیری و کاهش طول عمر پیشگیری می نماید.

سلامت دستگاه گوارشکشک حاوی اسیدهای الی فراوان است و به ضدعفونی کردن دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و روده بزرگ) یاری می نماید. البته از آنجایی که کشک تا حدودی نفاخ است برای هضم راحت تر و اثربخشی بیشتر آن پیشنهاد می شود. بنابراین کشک را می توانید همراه با نعنای خشک میل کنید.

مضرات کشک (موارد احتیاطی و منع مصرف)کشک منبع خوب کلسیم است اما متاسفانه کشک هایی که به صورت خشک در بازار عرضه می شوند، اندازه زیادی نمک دارند که جذب کلسیم را در سلول های بدن کاهش می دهند.

زیاده روی در مصرف کشک باعث غلبه بلغم و نفخ می شود، از این رو افراط در مصرف آن برای افراد دارای مزاج بلغمی مضر است.

مصرف کشک، برای افراد دچار انسداد مجاری، معده مرطوب، افراد مسن و دارای مزاج سرد و تر مضر است.

کسانی که مبتلا به فشار خون بالا و چربی خون هستند، ضروری است در مصرف کشک احتیاط نمایند.

زیاده روی در مصرف کشک باعث بروز بعضی لک های پوستی خواهد شد.

ضروری است برای تهیه کشک، حتما از کشک های بسته بندی و پاستوریزه شده که برچسب و مجوز بهداشتی دارند، بهره ببرید و همیشه آن را در یخچال نگهداری کنید.3

تفاوت کشک صنعتی و سنتیدر روش صنعتی با جوشاندن یا روش های تغلیظ صنعتی این کار را انجام می دهند. افزایش اسیدیته و ترکیب های موجود در ماست غلیظ شده طعم خاصی به ماست می دهد و آن را به کشک تبدیل می نماید. افزودنی هایی نیز برای تنظیم اسیدیته به کشک اضافه می شود که pH آن را پایین می آورد. کشک سنتی را نیز زیر نور آفتاب تهیه می نمایند. گرمای آفتاب باعث تغلیظ و گرما تماشا کشک می شود و تغییر پروتئین های شیر عامل مزه ترش کشک است. در روش سنتی کشک را کاملا خشک می نمایند اما در روش صنعتی چون قرار است کشک در غذا استفاده شود، درصد تغلیظ آن را پایین می آورند تا مایع بماند.4

پی نوشت:

1.www.article.tebyan.net

2.www.saat24.news

3.www.parsnews.com

4.www.niksalehi.com

teroll.ir: مجله سرگرمی و تفریحی | مجله سفر، گردشگری و مسافرتی

huseynvahedi.ir: وبلاگ واحدی | من یک جهانگرد هستم

studiomerina.ir: استدیو مرینا، مجله خبری صنایع هنری، گردشگری، ورزشی و عملی

منبع: راسخون
انتشار: 7 آذر 1400 بروزرسانی: 7 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 163086

به "کشک و فواید و مضرات آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشک و فواید و مضرات آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید