وکیل پایه یک دادگستری کیست و چه وظایفی دارد؟

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران: ممکن است بسیاری از شما برای رسیدگی به بعضی از امور حقوقی خود به وکیل احتیاج پیدا کنید، اما اینکه به چه وکیلی می توانید اعتماد داشته و مسائل مهم حقوقی خود را به او بسپارید کار آسانی نبوده و احتیاجمند اطلاعات و یا تجربه می باشد. پیش از هر چیز بهتر است با مفهوم واژه وکیل آشنا شوید.

وکیل پایه یک دادگستری کیست و چه وظایفی دارد؟

وکیل به فردی گفته می گردد که از سوی شخص دیگری برای انجام کاری مامور می گردد و قرارداری که طبق قوانین و حقوق مدنی بین طرفین منعقد می گردد وکالت نامیده می گردد. طرفین قرارداد منعقد شده نیز وکیل و موکل نام دارند. سوال دیگری که ممکن است در ذهن شما بوجود آید این است که وکیل پایه یک دادگستری به چه کسی گفته می گردد؟ در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا به شما بگوییم وکیل پایه یک دادگستری کیست و یک وکیل پایه یک دادگستری خوب چه ویژگی هایی دارد.

وکیل پایه یک دادگستری کیست؟

وکیل پایه یک دادگستری کسی است که پس از گذراندن دوره لیسانس و پس از کسب مدرک در زمینه حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی، در آزمون پذیرش کارآموزی کانون وکلای دادگستری که تنها یک بار در سال برگزار می گردد و رقابتی سخت در آن وجود دارد را پشت سر گذاشته و پیروزیت در آن را بدست آورد.

پس از قبولی در آزمون، فرد باید استعلاماتی نظیر گواهی عدم اعتیاد، عدم سوء پیشینه کیفری و ... را از پزشکی قانونی و نهاد های امنیتی دریافت و ارائه نماید. پس از پیروزیت در آزمون و ارائه استعلامات و گواهی های خواسته شده فرد به عنوان کارآموز وکالت شناخته می گردد. برای اینکه فرد تبدیل به یک وکیل پایه یک دادگستری گردد، باید به مدت دو سال نزد یک وکیل پایه یک دادگستری متخصص، که یه وکیل سرپرست معروف است، به عنوان کارآموز فعالیت کند و با شرکت در جلسات دادرسی در تمام زمینه های حقوقی تجربه و اطلاعات کسب نماید. علاوه بر این فرد کارآموز باید در جلسات آموزشی که توسط کانون وکلا یکبار در هفته برگزار می شوند نیز شرکت کند و همچنین در آزمون مهارت های کامپیوتری (icdl) نمره قبولی را کسب نماید.

در مرحله بعدی و پس از گذراندن دوره های گفته شده کارآموز باید در آزمونی به نام اختبار شرکت کند. فرد کارآموز می بایست در این آزمون، که دارای دو بخش شفاهی و کتبی می باشد، نمره قبولی را کسب کند. پس از کسب نمره قبولی در این آزمون فرد در مراسم سوگند یا تحلیف حاضر می شود و پس از سوگند یاد کردن به صورت رسمی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری شناخته خواهد شد.

چرا وکیل پایه یک دادگستری قابل اعتماد است؟

همانطور که گفتیم برای این که یک فرد تبدیل به وکیل پایه یک دادگستری گردد باید مراحل زیادی را طی نموده و در آزمون های متفاوتی نمره قبولی کسب کند. از همین موضوع می توانید نتیجه بگیرید که هرکسی نمی تواند به عنوان وکیل پایه یک دادگستری شناخته گردد و فردی که این عنوان را کسب کند، شخصی متخصص در زمینه مسائل حقوقی به شمار می رود.

لزوم یاری دریافت از وکیل پایه یک دادگستری

بی شک یاری دریافت از افراد متخصص در هر زمینه می تواند تاثیر به سزایی در تسریع فرایند رسیدگی به مسئله و دریافت نتیجه داشته باشد. فرد متخصص در زمینه های حقوقی، وکیل پایه یک دادگستری می باشد. کم نیستند افرادی که به دلایل مختلف از مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری امتناع می ورزند و البته در انتها کار نیز از این موضوع پشیمان می شوند.

یاری دریافت از وکیل پایه یک دادگستری علاوه بر اینکه فشار روحی و روانی زیادی را از روی شما برمی دارد، منجر به صرفه جویی در هزینه های شما و تسریع در زمان رسیدگی به مسائل شما خواهد شد؛ لذا پیشنهاد ما به شما این است که رسیدگی به مسائل و امور کیفری و دادگاهی خود را حتما به یک وکیل پایه یک دادگستری بسپارید تا بهترین نتایج را بگیرید.

تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با وکیل پایه دو دادگستری

اصلی ترین تفاوت وکیل پایه یک دادگستری و وکیل پایه دو دادگستری در روش پذیرش آن ها در آزمون وکالت است. کسی که پیروز به قبولی در آزم. ن وکالت کانون وکلای ایران گردد به عنوان وکیل پایه یک دادگستری شناخته شده و کسی که پیروز به دریافت پذیرش از سوی قوه قضائیه گردد، وکیل پایه دو دادگستری خواهد بود. کانون وکلای ایران نهادی کاملا مستقل و غیر وابسته است که پیش از انقلاب اسلامی تاسیس شده است.

پذیرش از سوی قوه قضائیه هرچند مسائل و سختی های خود را دارد، ولی نسبت به آزمون کانون وکلای ایران ساده تر بوده و به همین خاطر درجه اعتبار آن نیز نسبت به وکیل پایه یک دادگستری پایین تر است.

از دیگر تفاوت های مهم وکیل پایه یک دادگستری و وکیل پایه دو دادگستری در توانایی پذیرش دعاوی می باشد. بدین صورت که وکیل پایه یک دادگستری می تواند تمام دعاوی و تمام مراحل آن ها را بپذیرد در حالی که حوزه فعالیت وکیل پایه دو دادگستری محدود است.

حوزه های فعالیت وکیل پایه یک دادگستری

به طور کلی وکیل پایه یک دادگستری می تواند به وکالت در زمینه های گوناگون بپردازد و در دعاوی مختلف حضور یابد. بعضی از گدعاوی مختلفی که وکیل پایه یک دادگستری می تواند در آن حضور یابد عبارتند از:

  • وکیل خانواده

وکیلی که در اموری مانند طلاق، مهریه، طلاق توافقی، استرداد جهیزیه، نفقه، حضانت بچه ها، انحصار وراثت و ... می تواند راهنما باشد.

  • وکیل ملکی

یک وکیل پایه یک دادگستری که در زمینه هایی نظیر تنظیم سند رسمی، الزام به اخذ انتها کار، وقف، سرقفلی، قرارداد اجاره و ... فعالیت می نماید.

  • وکیل مهاجرت

وکیلی که در امور مهاجرت می تواند راهنمای شما بوده و شما را از قوانین جایی که قصد مهاجرت به آن را دارید مطلع می سازد.

  • وکیل مالیاتی

برای جلوگیری از محکوم شدن به جرائم سنگین مالیاتی، می توانید از یک وکیل پایه یک دادگستری در زمینه مالیات یاری بگیرید.

  • وکیل ثبت احوال

وکیل پایه یک دادگستری می تواند در زمینه های متفاوت مرتبط با ثبت احوال از جمله: تغییر نام و نام خانوادگی، حذف نام همسر از شناسنامه پس از طلاق، اخذ گواهی فوت و ... شما را هدایت و یاری کند.

  • وکیل شرکت ها

برای انجام اموری مانند ثبت شرکت، ضمانت نامه های بانکی، تشکیل پفراینده مالیاتی و ... نیز می توانید به سراغ یک وکیل پایه یک دادگستری بروید.

  • وکیل چک و سفته

انجام اموری مانند رسیدگی به چک و سفته برگشتی نیز می تواند در حوزه فعالیت های یک وکیل پایه یک دادگستری باشد.

بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران

اگر مسئله ای کیفری برایتان پیش آمد و رسیدگی و حل کردن آن و همچنین حضور در دعاوی کیفری برایتان کاری سخت و طاقت فرساست، پیشنهاد ما به شما این است که از بهترین وکیل پایه یک دادگستری یاری بگیرید.

بهترین وکیل پایه یک دادگستری وکیلی است که با شرافت کاری خود با تمام انرژی خود در رابطه با پفراینده شما کار کند و با گذر زمان نسبت به انجام امور دچار بی تفاوتی نگردد. همچنین بهترین وکیل پایه یک دادگستری باید طوری رفتار کند که اعتماد و اطمینان کافی را در موکل خود ایجاد نموده و موجب آسودگی خیال او گردد.

شجاعت، جسارت و نزاکت از دیگر خصوصیات بهترین وکیل پایه یک دادگستری به حساب می آیند. بهتر است برای انجام امور کیفری خود به سراغ وکیلی بروید که در زمینه دعاوی کیفری شما تجربه کافی را داشته باشد و بتواند به خوبی از عهده مسائل برآید.

عینک گوچی: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان

منبع: برترین ها
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 104346

به "وکیل پایه یک دادگستری کیست و چه وظایفی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وکیل پایه یک دادگستری کیست و چه وظایفی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید