نگاهی به مهم ترین ویژگی های iPadOS که در iOS وجود ندارند

به گزارش مجله سرگرمی، ویژگی های اختصاصی آیپد(مانند داک) اولین بار در iOS 11 پدیدار شدند و حالا تبلت های اپل از یک سیستم عامل جداگانه مختص به خود بهره می برند. بعد از مدت ها انتظار، چند روز قبل این سیستم عامل رسما عرضه شد و در این مطلب قصد داریم به بهترین ویژگی های iPadOS که در آیفون وجود ندارند، نگاهی بیندازیم.

نگاهی به مهم ترین ویژگی های iPadOS که در iOS وجود ندارند

افزودن ویجت ها به هوم اسکرین

در هوم اسکرین با سوایپ به راست می توانید ویجت های موردنظر را مشاهده کنید و آن ها را همان جا قرار دهید. برای این کار، در بخش تنظیمات با مراجعه به قسمت Display & Brightness و سپس Home Screen Layout گزینه مربوط به رؤیت ویجت ها را فعال کنید.

علاوه بر این، کاربران آیپدها می توانند با توجه به سلیقه خود، می توانند اندازه آیکون اپلیکیشن ها را تغییر دهند و برای این کار باید در همان قسمت Home Screen Layout بر گزینه های More یا Bigger ضربه بزنند. اگر اندازه آیکون ها بزرگ باشند، ویجت ها نمایش داده نمی شوند ولی همچنان با سوایپ به راست می توانید آن ها را مشاهده کنید.

استفاده از آیپد به عنوان نمایشگر ثانویه

iPadOS از قابلیتی موسوم به Sidecar پشتیبانی می نماید که به کاربران اجازه می دهد به صورت سیمی یا بی سیم، از آیپد خود به عنوان نمایشگر ثانویه برای تمام کامپیوترهای مک مبتنی بر macOS کاتالینا استفاده نمایند. حتی در این حالت می توان از آیپد به عنوان یک ترک پد برای قلم اپل پنسل استفاده کرد. در زمانی که آیپد و کامپیوتر مک موردنظر به یک شبکه وای فای یا به یکدیگر متصل هستند، به وسیله macOS منوی مربوط به فهرست گجت های Airplay را باز کنید و از این مشخصه استفاده کنید.

ناوبری به وسیله داک

مشخصه داک قبل از iPadOS برای آیپد ارائه شده ولی همچنان یکی از بهترین ویژگی های اختصاصی آیپدها محسوب می گردد که با استفاده از آن راحت تر از گذشته می توان اپلیکیشن ها را اجرا کرد و ضمناً امکانات مربوط به چندوظیفگی را هم به ارمغان می آورد. برای پین کردن آیکون اپلیکیشن در داک، ابتدا انگشت خود را بر روی آن نگه دارید و بعد از انتخاب گزینه Rearrange apps آن را به سمت داک در بخش پایینی نمایشگر بکشانید. در هوم اسکرین، بخش داک همیشه دیده می گردد و در مواقعی که مخفی است و می خواهید به آن دسترسی داشته باشید، کافی است از پایین نمایشگر به سمت بالا سوایپ کنید.

اجرای اپلیکیشن ها در حالت تقسیم نمایشگر

هنگامی که یک اپلیکیشن اجرا شده، از بخش داک بر آیکون یک اپلیکیشن دیگر انگشت خود را قرار دهید و آن را سمت حاشیه چپ یا راست نمایشگر بکشانید. با این کار به صورت همزمان می توانید محتوای دو اپلیکیشن را مشاهده کنید و با تنظیم نوار سیاه در بخش مرکزی، تنظیم فضای مربوط به آن ها امکان پذیر می گردد.

بعضی از اپلیکیشن ها، مانند Notes، Mail و سافاری، از چند پنجره ای بودن پشتیبانی می نمایند. این یعنی هنگام اجرای این موارد، اگر مثلا یک یادداشت، ایمیل موردنظر یا تب سافاری را به حاشیه نمایشگر بکشانید، در کنار بخش اصلی اپلیکیشن، می توانید این قسمت را هم در کنار آن مشاهده کنید. این مشخصه بسیار مفید است و مثلا برای مواقعی که به صورت همزمان می خواهید از دو صفحه وب یادداشت بردارید مثمر ثمر واقع می گردد.

اجرای اپلیکیشن ها به صورت شناور

قابلیت Slide Over در iPadOS امکانات جدیدی دریافت نموده است. با کشاندن آیکون اپلیکیشن ها به وسیله داک به سمت راست یا چپ نمایشگر (اما با کمی فاصله نسبت به لبه)، مانند سابق حالت Slide Over اپلیکیشن مذکور فعال می گردد. اما حالا با سوایپ به بالا بر آن ها، به تمام اپلیکیشن هایی که اخیرا در این حالت اجرا شده اند، می توانید دسترسی داشته باشید.

بهره گیری از قابلیت drag and drop

کاربران کامپیوترها مرتبا از قابلیت drag and drop یا کشیدن و رها کردن استفاده می نمایند. حالا کاربران iPadOS هم در شرایطی که مثلا از قابلیت تقسیم نمایشگر استفاده می نمایند، به راحتی می توانند تصاویر و لینک ها را از اپلیکیشنی به اپلیکیشن دیگر منتقل نمایند. برای این کار کافی است بر مورد مذکور انگشت خود را نگه دارید و سپس انگشت خود را به سمت اپلیکیشن مقصد بکشانید.

حرکت دادن کیبورد

در iPadOS می توانید به راحتی کیبورد را شناور کنید و سپس آن را به جای اصلی برگردانید. برای این کار، کافی است دو انگشت خود را بر روی قرار بدهید و این دو انگشت را به سمت یکدیگر حرکت دهید. با این کار کیبورد شناور می گردد و می توانید با نگه داشتن خط افقی موجود در پایین آن، به راحتی موقعیت آن را تغییر دهید. بعد از اتمام کار هم بار دیگر دو انگشت خود را بر روی آن بگذارید و این بار دو انگشت را از هم دور کنید تا کیبورد به جای اصلی خود برگردد.

مرور فایل ها به صورت ستونی

اپلیکیشن Files در iPadOS از حالات مختلفی برای نمایش فایل ها پشتیبانی می نماید و در این زمینه نسبت به آیفون حرف بسیار بیشتری برای گفتن دارد. زمانی که درون پوشه قرار دارید، در سمت راست بخش فوقانی رابط کاربری به سمت پایین سوایپ کنید تا گزینه های بیشتری را ببینید. در این بخش، برای نحوه نمایش فایل ها می توانید یکی از گزینه های grid، List یا column را انتخاب کنید که با انتخاب مورد آخر یا همان مشاهده به صورت ستونی، می توانید راحت تر جزییات و اطلاعات پوشه ها و فایل ها را مشاهده کنید.

در حالت نمایش ستونی یک پنجره در سمت راست رابط کاربری پدیدار می گردد که با انتخاب فایل های موردنظر، می توانید اطلاعات مختلف مربوط به آن مانند نوع فایل، پیش نمایش تصویر یا سند موردنظر و همچنین حجم آن را مشاهده کنید. علاوه بر این با انتخاب یک فایل، iPadOS به شما اجازه می دهد که به سرعت کارهایی مانند تغییر جهت تصاویر و دیگر موارد مختلف را انجام دهید.

وب گردی در حالت دسکتاپ

یکی از مهم ترین تفاوت های تجربه کاربری آیپد با لپ تاپ در این است که هنگام وب گردی، تجربه مشابه کامپیوترهای دسکتاپ برای کاربر ارائه نمی گردد. اما حالا اپل با ارائه حالت دسکتاپ در مرورگر سافاری می خواهد این مشکل را رفع کند. اگرچه این حالت هنوز ضعف هایی دارد و برای بسیاری از سایت ها شاید نتوان دقیقا مانند دسکتاپ آن ها را مشاهده کرد، ولی روی هم رفته برای مواردی مانند Google Docs و وردپرس این مشخصه عملکرد خوبی دارد و تجربه کاربری مناسبی به ارمغان می آورد.

راهنمای اتصال کنترلر PS4 و ایکس باکس به گوشی یا تبلت

منبع: Gizmodo

تعطیلات رو: تعطیلات رو | مجله گردشگری، سفر و تور اروپا

طفره: طفره | نگاه نقادانه به اخبار و رویدادهای روزانه

مجله سرگرمی و تفریحی: مجله سرگرمی و تفریحی | مجله سفر، گردشگری و مسافرتی

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 49789

به "نگاهی به مهم ترین ویژگی های iPadOS که در iOS وجود ندارند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به مهم ترین ویژگی های iPadOS که در iOS وجود ندارند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید