فیفا در پاسخ به خبرنگاران خاطرنشان کرد؛ شفاف سازی درباره رقم دقیق طلب فدراسیون فوتبال ایران

به گزارش مجله سرگرمی، فدراسیون جهانی فوتبال پاسخ خبرنگاران در مورد مسائل اقتصادی فدراسیون فوتبال ایران را به صورت شفاف و کامل داد و معین شد رقم دقیق طلب فدراسیون کشورمان از فیفا چقدر است.

فیفا در پاسخ به خبرنگاران خاطرنشان کرد؛ شفاف سازی درباره رقم دقیق طلب فدراسیون فوتبال ایران

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرنگاران، ادعاهایی از سوی مقامات فدراسیون فوتبال کشورمان در خصوص مطالبات این فدراسیون از فیفا مطرح شده است، ادعاهایی که با تناقض نیز همراه بود و ارقامی بین 7 تا 10 میلیون دلار مطرح می شد.

با توجه به تحریم های بانکی آمریکا، امکان انتقال این مطالبات به حساب فدراسیون فوتبال ایران وجود ندارد و از همین رو، اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه فدراسیون فوتبال از بانک مرکزی درخواست 10 میلیون دلار اعتبار نموده است. درخواست فدراسیون فوتبال برای پیگیری فعالیت های روزمره، اردوها و دستمزد مارک ویلموتس بوده و برای بازپس دادن این مبلغ نیز پیشنهاد شده پس از آزاد شدن پول های ایران از فیفا، مطالبات به خزانه بانک مرکزی بازگردانده گردد. هرچند به نظر می رسید با این درخواست موافقت نشده و فدراسیون همچنان در کوشش است تا راهی برای رسیدن به این پول پیدا کند.

پیگیری های خبرنگار خبرنگاران برای شفافیت اقتصادی و میزان مطالبات ایران نزد فیفا، ابتدا در تماس با مسئولان مرتبط در فدراسیون فوتبال انجام شد، تماس هایی که البته اطلاعات دقیق و شفافی را به دنبال نداشت و حتی ادعاهایی مبنی بر طلب ایران از فیفا بابت پاداش های جام جهانی نیز مطرح شد، با این حال خبرنگار خبرنگاران در این خصوص به صورت شفاف و دقیق مکاتبه ای با فیفا انجام داد و با توجه به اظهارات ضد و نقیض مسئولان فدراسیون فوتبال چند سؤال نیز پرسیده شد تا میزان دقیق پولی که فیفا باید به فوتبال ایران پرداخت کند، معین گردد.

در مکاتبه با فیفا توضیحاتی درباره مسائل اقتصادی فدراسیون فوتبال ایران ارائه شد. همچنین با دستورالعملی که مربوط به حضور بازیکنان در جام جهانی 2018 بود، ارقامی که فیفا باید بابت حضور بازیکنان در جام جهانی 2018 به باشگاه ها پرداخت کند، محاسبه و سؤالاتی در این خصوص پرسیده شد.

پولی که طبق دستورالعمل فیفا بابت حضور بازیکنان همراه با تیم ملی ایران در جام جهانی 2018 روسیه باید به باشگاه های ایرانی پرداخت گردد، به توضیح زیر است:

استقلال: 840 هزار و 510 دلار

پرسپولیس: 649 هزار و 485 دلار

سایپا: 229 هزار و 230 دلار

ذوب آهن: 229 هزار و 230 دلار

پدیده: 152 هزار و 820 دلار

سیاه جامگان: 76 هزار و 410 دلار

سپاهان: 76 هزار و 410 دلار

مجموع مطالبات باشگاه های ایرانی از فیفا: 2 میلیون و 254 هزار و 95 دلار

سؤالات خبرنگار خبرنگاران از فیفا:

1 آیا مجموع مبلغ باشگاه های ایرانی نزد فیفا 2 میلیون و 254 هزار و 95 دلار است؟

2 آیا سهم سالیانه فیفا برای فدراسیون ها که توسط ایران دریافت نشده، یک میلیون دلار است؟

3 بودجه اختصاص داده شده برای پروژه های پیشنهادی FIFA Forward در ایران، چه میزان است؟

4 آیا امکان انتقال پول های مربوط به ایران به وسیله انتقال بانکی وجود دارد؟

سخنگوی فیفا به اولین مکاتبه خبرنگار خبرنگاران به صورت زیر پاسخ داد و مجموعاً به کلیاتی اشاره نمود، اما باز هم ابهاماتی باقی ماند که این پاسخ به توضیح زیر است:

سلام

بابت استعلام تان بسیار سپاسگزاریم. در خصوص پرسش تان، همان طور که اشاره نمودید، در حال حاضر با توجه به تحریم های آمریکا، بانک ها از انجام هرگونه تراکنشی، چه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با طرف های ذی نفع ایرانی، خودداری می نمایند و این مسئله برای فیفا در پرداخت پول به فدراسیون فوتبال ایران چالش هایی را به وجود می آورد.

تا به امروز میزان پرداختی های واریزنشده مربوط به برنامه FIFA Forward و بودجه های مربوط به برنامه یاری اقتصادی فیفا (FAP)، رقمی در حدود 5.7 میلیون دلار آمریکاست، ضمن اینکه پاداش های مربوط به جام جهانی هم 2.2 میلیون دلار دیگر را شامل می گردد.

در خصوص پرسش تان درباره برنامه یاری اقتصادی فیفا به باشگاه های دارای بازیکن در جام جهانی 2018 روسیه نیز، می توانید به وسیلهاین لینکدر خصوص شیوه توزیع و پرداخت این یاری ها اطلاعات بیشتری کسب کنید. همچنین میزان پرداختی به باشگاه ها نیز دراین لینکقابل مشاهده است.

در خصوص پرسش تان درباره یاری های اقتصادی سالیانه فیفا به فدراسیون ها و اتحادیه های تحت عضویت این سازمان، اطلاعات تکمیلی درباره بودجه دریافت شده توسط اتحادیه ها، فدراسیون ها در چرخه سه ساله برنامه توسعه فوتبال فیفا در فاصله سال های 2015 تا 2018، را می توانید در گزارش اقتصادی فیفا در سال 2018پیدا کنید.

همان طور که در این گزارش عنوان شده است، مجموعاً رقم یک میلیارد و 79 هزار دلار آمریکا (نکته: این مبلغ تمام بودجه FIFA Forward است که بین کشورها تقسیم می گردد) از زمان اجرای این برنامه در سال 2016 برای اجرای این برنامه اختصاص پیدا نموده، که 727 میلیون دلار آن در بازه زمانی 2016 تا 2018 توزیع شده است.

ضمناً، اطلاعات تکمیلی شامل میزان بودجه تخصیص داده شده به هر یک از فدراسیون ها، اعضای عضو فیفا در بازه زمانی سال 2016 تا 2018 به صورت تفکیک شده در همان گزارش اقتصادی (به ویژه در صفحات 21، 30، 40-41 و 44 تا 53) در دسترس است.

اطلاعات بیشتر درباره یاری های دریافتی هر یک از کنفدراسیون ها و فدراسیون ها، اتحادیه های عضو فیفا در چرخه سه ساله 2019 تا 2022 را هم دراینجا واینجا می توانید مشاهده کنید. برای برطرف ابهامات بعدی در این خصوص، ما احتراماً شما را به فدراسیون فوتبال ایران ارجاع می دهیم. امیدواریم که این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد.

با احترام.

همان طور که مشاهده می گردد، پاسخ اولیه از سوی سخنگوی فیفا تنها با استناد به گزارش های منتشرشده اقتصادی بود که به ابهامات و صحبت های ضد و نقیض از سوی فدراسیون فوتبال ایران پاسخ نمی داد، ازهمین رو خبرنگار خبرنگاران بار دیگر اقدام به ارسال سؤالات جدیدی کرد که این سؤالات نسبت به پاسخ سخنگوی فیفا مطرح شد، سؤالاتی از این دست که؛ طبق ادعای مسئولان فدراسیون فوتبال ایران، آیا فدراسیون فوتبال ایران هم از پاداش 2.2 میلیون دلاری جام جهانی سهمی دارد یا این پول فقط مربوط به باشگاه هاست؟ همچنین این سؤال به صورت شفاف پرسیده شد که؛ مبلغ 5.7 میلیون دلار یاری های اقتصادی فیفا، مربوط به چه پروژه هایی است؟ چرا که یاری های اقتصادی فیفا مربوط به برنامه های خاص از جمله پروژه های عمرانی و برنامه های توسعه فوتبال است و ارتباطی با هزینه های روزمره فدراسیون فوتبال یا پرداخت دستمزد سرمربی تیم ملی ندارد و باید صرف توسعه فوتبال گردد.

این بار فیفا پاسخ روشنی به پاسخ های خبرنگار خبرنگاران داد که می تواند پاسخ شفاف و روشنی هم به اظهارات ضد و نقیض مقامات فدراسیون فوتبال ایران باشد:

مبلغ 2.2 میلیون دلار پاداش مربوط به جام جهانی که در پاسخ قبلی ما به شما به آن اشاره شد، مزایای باشگاه ها در جام جهانی 2018 است.

در خصوص یاری های FAP، FIFA Forward نیز جزئیات به توضیح زیر است:

برنامه یاری های اقتصادی سابق (FAP): یک میلیون و 47 هزار و 970 دلار

هزینه های عملیاتی (Forward 1.0): چهارصدوسیزده هزار و هشتصد دلار

بودجه پروژه های (Forward 1.0): یک میلیون و 273 هزار و 263 دلار

هزینه های عملیاتی (Forward 2.0) برای سال 2019: یک میلیون دلار

بودجه پروژه های (Forward 2.0) برای چرخه بین سال های 20222019 پس از تصویب پروژه های مطروحه: 2 میلیون دلار

مجموع بودجه عمرانی: 5 میلیون و 735 هزار و 33 دلار.

با احترام.

با توجه به پاسخ صریح و شفاف فیفا، معین می گردد که ابتدای امر ادعای مسئولان فدراسیون فوتبال مبنی بر مطالبه 10 میلیون دلاری از فیفا صحت ندارد. کل طلب فدراسیون فوتبال ایران از فیفا 5 میلیون و 735 هزار و 33 دلار است و 2 میلیون و 254 هزار و 95 دلار سهم باشگاه هاست و ارتباطی به فدراسیون ندارد.

همچنین آنچه در پاسخ فیفا ماجرا را شفاف می نماید، رد شدن ادعای بعضی مسئولان فدراسیون فوتبال مبنی بر طلب از فیفا بابت جام های جهانی 2014 و 2018 است. اینجا یک سؤال دیگر نیز از مسئولان فدراسیون فوتبال مطرح می گردد، این که؛ پاداش های 8میلیون دلاری فیفا بابت حضور تیم ملی در جام جهانی 2014 و 2018 و همچنین یاری های 1.3 میلیون دلاری بابت آماده سازی تیم ملی که از سوی فیفا به تیم های حاضر در جام جهانی پرداخت می گردد، چگونه هزینه شده است؟ پولی که نزدیک به 20 میلیون دلار است و می توانست مسائل زیادی را حل نموده و گره های زیادی را باز کند، اما موجودی فدراسیون از این بودجه، صفر است! حتی اگر مسئولان فعلی فدراسیون از سرنوشت پاداش جام جهانی 2014 ابراز بی اطلاعی نمایند یا آن را مربوط به دوره خودشان ندانند، سؤال اینجاست؛ پاداش جام جهانی و یاری فیفا برای جام جهانی 2018 که 9.3 میلیون دلار بود، چگونه هزینه شده که اکنون حتی یک سنت از آن باقی نمانده تا فدراسیون در پرداخت دستمزد ویلموتس دچار مشکل گردد؟

از طرفی فدراسیون فوتبال باید به صورت شفاف اعلام کند بودجه های تخصیص یافته از سوی فیفا مربوط به چه پروژه هایی است. هرچند به نظر می رسد مبلغ 413 هزار و 800 دلار برای تعویض چمن و تجهیز زمین شماره یک آموزشگاه ملی فوتبال است. مبلغ یک میلیون و 273 هزار و 263 دلار نیز احتمالاً یاریی است که فیفا برای ساختمان جدید فدراسیون فوتبال اختصاص داده و کلنگ آن را اینفانتینو به زمین زد. طبق آنچه فیفا اعلام نموده، مبلغ یک میلیون و 47 هزار و 970 دلار نیز مربوط به یاری های سابق است که به نظر می رسد یاری های سالیانه بوده که بخشی از این مبلغ دریافت شده و بخش دیگری هنوز باقی مانده است.

فیفا همچنین 2 مبلغ یک و 2 میلیون دلاری نیز مربوط به سال های 2019 (یک میلیون دلار) و 20222019 (دو میلیون دلار) به فدراسیون فوتبال ایران اختصاص داده است. به نظر می رسد مبلغ یک میلیون دلار مربوط به سال 2019، به جامانده از سال های قبلی است که به سال اقتصادی جدید منتقل شده، اما باز هم لزوم شفاف سازی این مسئله از سوی فدراسیون فوتبال ایران وجود دارد. مبلغ 2 میلیون دلار نیز جزو همان یاری های دوره چهارساله است که از سوی فیفا به فدراسیون ها پرداخت می گردد.

از اواسط دهه 90 میلادی تمام فدراسیون ها سالیانه 250 هزار دلار از فیفا و محل درآمدهای حق پخش تلویزیونی جام جهانی دریافت می کردند که مربوط به یک دوره چهارساله از جام جهانی تا جام جهانی بعدی بود و برای یک دوره چهارساله یک میلیون دلار پرداخت می شد. از سال 2016 و با سیاست های جانی اینفانتینو، این مبلغ به 500 هزار دلار افزایش پیدا کرد تا در یک دوره چهارساله فدراسیون ها 2 میلیون دلار دریافت نمایند؛ برنامه ای که Financial Assistance Programne (FAP) نام دارد و بخشی از برنامه های FIFA Forward است. سیاست فیفا برای این یاری ها این بوده که هیچ فدراسیونی، به خصوص از قاره آسیا و آفریقا به دلایل اقتصادی از مقدماتی جام های جهانی کناره گیری ننمایند. سایر یاری هایی که به فدراسیون ها صورت می گیرد، با ارائه پروژه های توسعه فوتبال تعلق می گیرد که این پروژه ها پس از ارائه به فیفا باید مورد تأیید قرار گرفته و بودجه آن معین گردد.

ضمن اینکه در فاصله چهارساله بین دو جام جهانی، فدراسیون های عضو در صورت ارائه پروژه های مورد تأیید فیفا می توانند حداکثر 4 میلیون دلار دیگر به وسیله پروژه FIFA Forward دریافت نمایند، ضمن اینکه فدراسیون هایی که درآمد سالانه آنها از 4 میلیون دلار کمتر باشد، یک میلیون دلار یاری هزینه سفر برای تیم های ملی خود در فاصله چهارساله بین دو جام جهانی دریافت نمایند، بدین ترتیب در صورتی که فدراسیون فوتبال ایران در دوره چهارساله پروژه های مورد تأیید فیفا تا 4 میلیون دلار ارائه کند و درآمد سالانه اش را به 4 میلیون دلار نرساند با احتساب یاری های سالیانه 500 هزار دلار، می تواند در یک دوره چهارساله 7 میلیون دلار از فیفا دریافت کند.

حالا فدراسیون فوتبال ایران با وجود شفاف سازی فیفا، باید اعلام کند پول هایی که به این فدراسیون اختصاص پیدا نموده چگونه هزینه شده و حسابرسی در فدراسیون به چه شکل انجام می گردد؟ ضمن اینکه چگونه فدراسیون درخواست 10 میلیون دلار اعتبار از بانک مرکزی داشته تا پس از دریافت پول فیفا این اعتبار بازگردانده گردد، در حالی که فدراسیون ایران اصلاً چنین مبلغی نزد فیفا ندارد؟

گزارش از علیرضا محرمی

+

عینک گوچی: مهسان بلاگ | سیستم مدیریت محتوای مهسان

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 38660

به "فیفا در پاسخ به خبرنگاران خاطرنشان کرد؛ شفاف سازی درباره رقم دقیق طلب فدراسیون فوتبال ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فیفا در پاسخ به خبرنگاران خاطرنشان کرد؛ شفاف سازی درباره رقم دقیق طلب فدراسیون فوتبال ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید