فروش یک گیاه سرطان زا در تهران ، تصویر آن را ببینید
به گزارش مجله سرگرمی، سنبل آبی به شیطان بنفش مشهور و ریشه های آن جاذب آلاینده ها، فلزات سنگین و مواد سمی است بنابراین به عنوان گیاهی سمی و سرطان زا شناخته شده است.
ایسنا نوشت: این گیاه با نام علمی Solms Eichhornia crassipes، بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است که به عنوان گیاه زینتی وارد کشور شده است و در مناطق خارج از محدوده بومی خود اغلب به عنوان یک گونه مهاجم شناخته می گردد.
سنبل آبی همچنین دارای برگ های گسترده، ضخیم، براق و تخم مرغی شکل 10 تا 20 سانتیمتری است که در سطح آب شناور و دارای ریشه های ارغوانی سیاه آزاد است و سنبله ای با 8 تا 15 گل زیبا دارد و عمدتاً رنگ گل ها طیفی از رنگ های بنفش، صورتی و ارغوانی است.
با وجود هشدارهای محیط زیست این گیاه همچنان در بعضی معابر شهری در تهران به قیمتی بسیار نازل به فروش می رسد و خریداران و حتی فروشندگان آن به مضرات این گیاه برای سلامتی مطلع نیستند.
- محیط زیست وظیفه قانونی برای برخورد با فروشندگان سنبل آبی ندارد
محمدرضا خویشتندار - فرمانده یگان محیط زیست استان تهران - در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه سنبل آبی یک نوع گیاه مهاجم است البته محیط زیست وظیفه قانونی برای برخورد با فروشندگان و عرضه نمایندگان آن را ندارد، اظهار کرد: در واقع سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه برخورد با خرید و فروش گونه های جانوری و گیاهی مورد حمایت و حفاظت این سازمان را دارد.
وی ادامه داد: برای مثال لاله واژگون گیاهی است که در طبیعت ایران به عنوان یک گونه شاخص شناخته می گردد و به منظورحفاظت از این گونه، خرید و فروش آن ممنوع اعلام شده است و محیط زیست با متخلفان برخورد می نماید اما سنبل آبی کاملا بر عکس این موضوع است.
- ضرورت حذف سنبل آبی از کشور
خویشتندار با تاکید بر اینکه سنبل آبی باید هر چه سریع تر از کشور حذف گردد، توضیح داد: این گیاه نه تنها برای محیط زیست بلکه برای سلامتی افراد خطرناک است و دستگاه هایی مانند وزارت جهاد کشاورزی باید جلوی تکثیر و فروش این گیاه در کشور را بگیرد.
فرمانده یگان محیط زیست استان تهران در ادامه گفت: سازمان حفاظت محیط زیست تنها می تواند به هموطنان توصیه کند که از خرید این گیاه خودداری نمایند و آن را در اکوسیستم های آبی کشور رها ننمایند.
- پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای مقابله با سنبل آبی در کشور
وی در انتها با اشاره به اینکه بهتر است برای مدیریت سنبل آبی کارگروه و کمیته ای تشکیل گردد و نمایندگانی از دستگاه های مختلف در آن حضور داشته باشند، اظهار کرد: در این صورت می توان وظیفه دستگاه های مختلف از جمله محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت را معین و برای مقابله با سنبل آبی اصولی تر عمل کرد.
منبع: همشهری آنلاینکالارنا: کالارنا: مقایسه و نقد کالاهای دیجیتالی
turkeyro.ir: ترکیه: سفر به سرزمین زیبایی ها، استانبول، آنتالیا، آنکارا، کوش آداسی