سفر دور دنیا از مزه ها: معروف ترین خوراکی های خوشمزه محلی که بین المللی شدند
به گزارش مجله سرگرمی، تصور کنید سوار بر بال فرشتهی غذا، دور دنیا بچرخید و از هر نقطه، یک مزه به یادماندنی با خود بردارید. سفری که عطر ادویههای مراکش، تندی سس تند تایلندی و شیرینی باقلوا عربی را به مشامتان میرساند. اما ماجرا همینجا تمام نمیشود؛ بعضی از این مزههای محلی چنان خوشمزه و خاص هستند که مرزهای جغرافیایی را رد کردهاند و حالا روی میزهای غذاخوری سراسر دنیا جا خوش کردهاند.
برای دریافت مشاوره و خدمات تخصصی گردشگری و سفر به سراسر دنیا با bestcanadatours.com مجری مستقیم تورهای مسافرتی و گردشگری همراه باشید.
غذا فراتر از رفع گرسنگی، سفریست به قلب فرهنگها و سرزمینهای دور. هر لقمهای که میزنیم، داستانی با خود به همراه دارد؛ از ادویههای تند هند تا پاستای اصیل ایتالیا. اما جالبتر از همه، غذاهای محلیای هستند که مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و به کام جهانیان خوش آمدهاند. امروز، کولهبارمان را میبندیم و به سفری خوشمزه میرویم تا با معروفترین خوراکیهای محلی که بینالمللی شدهاند، آشنا شویم.
امروز میخواهیم چمدانمان را با خوشمزهترین خوراکیهای محلی بینالمللی پر کنیم. پس کمربندها را سفت کنید که سفری پر از طعم و عطر در انتظارمان است!
تاکو (Taco): مکزیک کوچک روی هر بشقاب
تاکوها، همان نانهای ذرت نرم که با ترکیبات مختلف گوشت، سبزیجات و سس پر میشوند، سفیران شایستهی آشپزی مکزیکی هستند. از تاکوهای سادهی لوبیا و پنیر گرفته تا تاکوهای پُرملات با انواع گوشتهای کبابی، طعمهای متنوع و وسوسهبرانگیز تاکو، قلب هر غذاخوری را تسخیر میکنند. حالا فرقی نمیکند در کدام نقطه از دنیا باشید، کافیست کافهای با تم مکزیکی پیدا کنید تا طعم اصیل تاکوها را تجربه کنید.
فلاح: سلطان ساندویچهای مصری
فلاح، ساندویچهای نان پیتای مصری، ترکیبی بینظیر از طعم و اصالت هستند. نان پیتای داغ که با لایههایی از فلافل ترد (توپهای سرخشده از نخود لپه)، سبزیجات تازه و سسهای مخصوص پر میشود، یک وعدهی غذایی کامل و خوشمزه است. فلاحها را هم میتوانید در خیابانهای قاهره با گوجه و خیار نوش جان کنید، هم میتوانید در رستورانهای مصری سراسر دنیا با سسهای متنوعتر امتحان کنید.
رامن: ژاپن در یک کاسه
رامن، همان سوپ نودل معروف ژاپنی، دیگر نیازی به معرفی ندارد. نودلهایی که در عصارههای خوشمزه گوشت، سبزیجات و ادویههای مختلف شناور میشوند، یک تجربهی غذایی دلچسب و گرمکننده را رقم میزنند. چه رامنهای اصیل ژاپنی با طعمهای خاص مثل میسو یا تانتانمن را سفارش دهید، چه در رامنفروشیهای مدرن با طعمهای خلاقانهی قارچ یا کیمچی، در هر صورت سفری به دنیای خوشمزه رامن را تجربه خواهید کرد.
پاستا (Pasta): هنر ایتالیایی روی بشقاب
پاستا، رشتههای خوشمزه و متنوع ایتالیایی، نیازی به معرفی ندارند. از اسپاگتیهای کلاسیک با سس گوجه فرنگی تا راویولیهای پر از پنیر و لازانیاهای لایهلایه، پاستا قلب آشپزی ایتالیایی را تشکیل میدهد. این غذای ساده و در عین حال متنوع، با انطباقپذیری فوقالعادهاش، در سراسر جهان محبوب شده است. امروزه، پاستاها با طعمهای مختلف و سسهای خلاقانه، از سسهای خامهای تا سسهای تند و گیاهی، کام مردم را در سراسر دنیا تسخیر کردهاند. چه پاستاهای سادهی گوجه و ریحان را ترجیح دهید، چه با لازانیاهای چندلایه و پاستاهای دریایی پرملات وسوسه شوید، پاستا همیشه راهی به قلب (و معده!) آدم باز میکند.
فلافل: توپهای طلایی خاورمیانه
فلافل، توپهای سرخشدهی نخود لپه که عطر ادویههای خاورمیانه را با خود حمل میکنند، یک میانوعده یا غذای گیاهی فوقالعاده هستند. فلافلها را میتوانید به تنهایی با سس مخصوص، داخل ساندویچهای نان پیتا یا لَف (نان نازک خاورمیانه) یا حتی کنار سالاد و سبزیجات نوش جان کنید. فرقی نمیکند در کافههای خیابانی بیروت یا رستورانهای شیک لندن باشید، فلافل همیشه یک گزینهی خوشمزه و سالم است.
فو (Pho)، ویتنام
با عطر لذیذ آبگوشت گاو و رشتههای برنج نازک، فو، نماد آشپزی ویتنامی است. این سوپ ساده و در عین حال عمیق، با سبزیجات تازه و سسهای تند و ترش، تجربهای به یادماندنی برای هر ذائقهای رقم میزند. فو، از خیابانهای شلوغ هانوی تا رستورانهای شیک نیویورک، راه خود را به قلب عاشقان غذا باز کرده است. معمولا در وعده صبحانه سرو میشود و به عنوان یک غذای اجتماعی، افراد دور هم جمع میشوند و از آن لذت میبرند.
سوشی (Sushi)، ژاپن
سوشی، لقمههای کوچک برنج با طعمهای ظریف و مواد اولیه تازه، سفری به دنیای ظرافتهای آشپزی ژاپنی است. از نیگیریهای ساده با ماهی تازه تا رولهای رنگارنگ با ترکیبات متنوع، سوشی هنر آشپزی ژاپنی را به نمایش میگذارد. این غذای سالم و خوشمزه، با ورود به رستورانهای غربی، به نمادی از فرهنگ غذایی آسیایی در جهان تبدیل شد. امروزه، سوشی با طعمهای جدید و خلاقانه، همچنان طرفداران زیادی را به خود جلب میکند.
تندوری (Tandoori)، هند
تندوری، غذاهای کبابی هندی که با ادویههای تند و معطر طعمدار شدهاند، تجربهای انفجاری برای حواس چشایی هستند. از مرغ تندوری آبدار تا نانهای تافتان که با سسهای تند و ترش سرو میشوند، تندوری، طعمهای اصیل هند را به کام جهانیان رسانده است. این غذای ساده و در عین حال خوشمزه، با مهاجرت هندیها به کشورهای دیگر، به یکی از محبوبترین غذاهای بینالمللی تبدیل شده است. تندوری، روش پخت مخصوص هندی است که در آن مواد غذایی در تنورهای گِلی با حرارت زیاد و همراه ادویههای مخصوص کباب میشوند. مرغ تندوری، گوشت تندوری، حتی پنیر تندوری!
پدتای (Pad Thai)، تایلند
پد تایلندی، ترکیبی خوشمزه از رشتههای برنج، توفو، سبزیجات، سس ماهی و فلفل، یکی از محبوبترین غذاهای خیابانی تایلند است. این غذای ساده و سریع، با طعمهای متعادل و تندی ملایم، قلب هر عاشق غذاهای آسیایی را به تسخیر درآورده است. پد تایلندی، با سفر توریستها به تایلند، به نمادی از آشپزی این کشور در سراسر جهان تبدیل شد. امروزه، این غذای خوشمزه را میتوان در رستورانهای تایلندی سراسر دنیا با طعمهای و مواد اولیهی متنوع، پیدا کرد. چه در رستورانهای خیابانی بانکوک با پد تایلندیهای اصیل و ارزان لذت ببرید، چه در رستورانهای تایلندی شیک با تزئینات زیبا و طعمهای ملایمتر، پد تایلندی تجربهی فراموشنشدنیای از آشپزی تایلندی به شما هدیه میدهد.
رامن: تسلیبخش شبهای ژاپنی
رامن، سوپ نودل ژاپنی، با آن آبگوشت خوشمزه و رشتههای نازک، یکی از غذاهای محبوب در سراسر دنیا است. این سوپ، معمولا با گوشت، تخممرغ، سبزیجات و ادویههای مختلف، طبخ میشود و انواع مختلفی دارد. از رامن تند و آتشین تانمن گرفته تا رامن سبک و سادهی شویو، هر سلیقهای را راضی میکند. جالب است بدانید رامن، در اصل از چین به ژاپن آمده است؛ اما ژاپنیها با خلاقیت خود، آن را به یک غذای ملی و محبوب تبدیل کردهاند.
پائهیا: اسپانیا در یک دیگ
پائهیا، غذای ملی اسپانیا، ترکیبی رنگارنگ از برنج، سبزیجات، زعفران و انواع گوشت یا غذاهای دریایی است که در دیگهای بزرگ پخته میشود. از پائهیاهای سنتی والنسیایی با مرغ و خرگوش گرفته تا پائهیاهای دریایی با میگو و صدف، این غذای اصیل اسپانیایی با طعمهای غنی و زعفرانی، کام هر غذاخوری را به وجد میآورد. فرقی نمیکند در یک رستوران محلی در والنسیا یا یک مهمانی خانوادگی اسپانیایی باشید، پائهیا همیشه طعم اصالت و صمیمیت را به همراه دارد.
تکه ماسخ: سلطان سوپهای اندونزیایی
تکه ماسخ، سوپ تند و خوشمزه اندونزیایی، ترکیبی آتشین از شیر نارگیل، سبزیجات مختلف، فلفل چیلی و گوشت یا توفو است. این سوپ غلیظ و پرانرژی، نه تنها کامتان را گرم میکند، بلکه با تندی دلنشینش، هوس ماجراجوییهای غذایی جدید را هم در دلتان بیدار میکند. چه تکه ماسخ را در رستورانهای خیابانی جاکارتا با نانهای سنتی امتحان کنید، چه در کافههای مدرن با انواع تاپینگهای خلاقانه، این سوپ اندونزیایی تجربهای فراموشنشدنی را رقم میزند.
پیتزا: ایتالیا در دستانتان
پیتزا، آن دایرهی جادویی خمیری که با ترکیبات مختلف سس، پنیر و مواد دلخواه پر میشود، نیاز به هیچ معرفی ندارد. از پیتزاهای نازک ناپلی با گوجه و موزارلا گرفته تا پیتزاهای شیکاگو با خوراک گوشت، پیتزا یک زبان غذایی بینالمللی است که همه آن را میفهمند و دوست دارند. چه پیتزاهای سنتی ایتالیایی را ترجیح دهید، چه با طعمهای خلاقانه و مدرن وسوسه شوید، پیتزا همیشه راهی به قلب (و معده!) آدم باز میکند.
تام یام: تایلند آتشین در هر قاشق
تام یام، سوپ تند و ترش تایلندی، یک انفجار طعم در دهانتان ایجاد میکند. ترکیب آب لیمو، شیر نارگیل، علف لیمو، انواع فلفل و سبزیجات معطر، یک سوپ سبک و در عین حال تند و آتشین را خلق میکند. چه تام یام گونگ با میگوهای درشت را ترجیح دهید، چه تام یام کای با مرغ را انتخاب کنید، در هر صورت تام یام شما را به سفری به دل آشپزی تایلندی خواهد برد.
فاهیتا: مکزیک روی سینی داغ
فاهیتا، ترکیبات مختلف گوشت یا سبزیجات که روی سینی داغ با پیاز و فلفل دلمهای سرخ میشوند، یک غذای مکزیکی گرم و پرشور است. فاهیتاها را معمولاً با تورتیلای ذرت نرم، گشنیز تازه، سس گواکاموله و سس سالسا میخورند و طعمهایشان را با هم ترکیب میکنند. چه فاهیتای گوشت گاو را ترجیح دهید، چه فاهیتای سبزیجات را انتخاب کنید، فاهیتا همیشه یک ضیافت مکزیکی رنگارنگ و خوشمزه را برایتان به ارمغان میآورد.
همبرگر: سلطان ساندویچهای آمریکایی
همبرگر، ساندویچهای چَپلوی گوشت گاو که بین نانهای مخصوص قرار میگیرند، دیگر نیازی به معرفی ندارند. از همبرگرهای سادهی پنیر و کاهو گرفته تا همبرگرهای غولپیکر با انواع مواد و سسهای مختلف، همبرگرها طعم وسوسهبرانگیز خود را به سراسر دنیا رساندهاند. چه در رستورانهای زنجیرهای آمریکایی با طعمهای کلاسیک لذت ببرید، چه در همبرگرفروشیهای مدرن با طعمهای خلاقانه و ترکیبات خاص، همبرگر همیشه یک گزینهی دلچسب و سیرکننده است.
پِلا: اسپانیا در یک دیگ
پِلا، غذای ملی اسپانیا، ترکیبی خوشمزه از برنج، زعفران، گوشت مرغ یا خرگوش، سبزیجات و ادویههای مخصوص است. پلا در دیگهای بزرگ طبخ میشود و با طعمهای گرم و دلنشینش، هر وعدهی غذایی را به یک جشن تبدیل میکند. چه در رستورانهای سنتی والنسیا با پلاهای اصیل و پر از عطر زعفران لذت ببرید، چه در رستورانهای اسپانیایی مدرن با انواع مختلف پلا و تزئینات زیبا، پلا سفری به قلب آشپزی اسپانیایی است.
جِرمَن کِنِکه: سوسیسهای خوشمزه آلمان
جِرمَن کِنِکه، سوسیسهای آلمانی که به روشهای مختلف دودی، پخته یا سرخ میشوند، یک میانوعده یا غذای خیابانی محبوب در آلمان و بسیاری از کشورهای دیگر هستند. از سوسیسهای سادهی Bratwurst گرفته تا انواع مختلف Currywurst با سسهای مخصوص، جِرمَن کِنِکه طعمهای لذیذ و حس دلچسبی از فرهنگ خیابانی آلمان را به شما هدیه میدهند. چه در کریسمسمارکتهای برلین با جِرمَن کِنِکههای داغ و سسهای تند لذت ببرید
نکتهی پایانی:
این لیست تنها قطرهای از اقیانوس پهناور غذاهای خوشمزهی بینالمللی است. هر کشوری با فرهنگ و تاریخ خود، مزههای منحصر به فردی را خلق کرده که ارزش امتحان کردن را دارند. پس در سفرهایتان، چه واقعی چه مجازی، از امتحان کردن غذاهای محلی غافل نشوید و به کامتان احترام بگذارید!