طلاق هایی که راه برگشتی ندارند
به گزارش مجله سرگرمی، اگرچه در عالم واقع و به لحاظ حقوقی، سه طلاقه کردن امری بی معناست، اما مراد از سه طلاقه، نوعی از طلاق است که در اصطلاح حقوقی به آن طلاق بائن گفته می گردد.
براساس ماده 1143 قانون مدنی طلاق بر دو قسم است: بائن و رجعی. و براساس ماده 1144 قانون مدنی، در طلاق بائن برای شوهر حق رجوع نیست. در طلاق رجعی، شوهر در مدت عده می تواند به همسرش رجوع کند. زن نیز در مدت عده حق نفقه و سکونت دارد. طلاق بائن در لغت به معنای جدایی است و از این جهت به طلاقی که رجعی نباشد، بائن می گویند، زیرا در آن حق رجوع برای شوهر دیگر وجود ندارد و با وقوع طلاق، رابطه نکاح به طور کامل از بین می رود. در این نوشتار از خبرنگاران به موضوع طلاق هایی بدون بازگشت می پردازیم.
انواع طلاق بائن
- طلاق قبل از نزدیکی: اگر زن و شوهر قبل از عروسی یعنی دورانی که در عرف نامزدی یا عقدبستگی گفته می گردد، از یکدیگر طلاق بگیرند، البته به شرطی که در این دوران نزدیکی نداشته باشند، در این صورت، طلاقشان از نوع بائن خواهد بود.
- طلاق یائسه: اگر مردی همسر یائسه خود را طلاق دهد، در این صورت دیگر حق رجوع به او را ندارد. سن یائسگی در زن ها فرق دارد. در عرف برای زنان عادی 50 سالگی و برای زنان سیده 60 سالگی، سن یائسگی قلمداد می گردد.
- طلاق که پس از سه بار وصلت یا رجوع محقق می گردد: اگر مردی همسر خود را طلاق دهد در مدت عده به همسرش رجوع کند، دوباره زن را طلاق دهد، و دوباره رجوع کند، اگر بخواهد برای بار سوم همسرش را طلاق دهد، در این صورت دیگر حق رجوع ندارد. این نوع طلاق، طلاق بائن تلقی می گردد.
- طلاق خُلع و مبارات: طلاق خلع، طلاقی است که در آن زن بواسطه کراهتی که از شوهر دارد، اقتصادی را به عنوان فدیه به همسرش می دهد.
احکام طلاق بائن
- اگر طلاق به صورت بائن واقع گردد، زن و شوهر به محض جاری شدن صیغه طلاق بر یکدیگر حرام شده و تنها راه حلال شدنشان به یکدیگر، جاری شدن مجدد صیغه نکاح است.
- هم چنین زن حق سکونت در منزل مرد را ندارد و مرد هم وظیفه ای در قبال نفقه زن بر عهده نخواهد داشت، مگر این که زن حامله باشد که در این صورت از زمان طلاق تا زمان وضع حمل، نفقه وی بر عهده شوهر خواهد بود.
- هم چنین پس از وقوع طلاق، زن باید سه طهر (سه ماه) عده نگه دارد و در صورت فوت شوهر چه در زمان عده و چه پس از آن، از شوهر خود ارث نمی برد.
- البته اگر مرد زن خود را در حالتی که خودش بیمار است، طلاق دهد و ظرف یکسال از تاریخ طلاق بواسطه همان بیماری فوت کند، در این صورت زن مطلقه اش از وی ارث می برد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب این نکات بسیار مهم را هنگام طلاق باید بدانید مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا