طرز تهیه خاگینه گل مینا
به گزارش مجله سرگرمی، خاگینه گل مینا یکی از انواع دسرهای خوشمزه سنتی است که برای تهیه آن احتیاج به کاتر یا قالب گل مینا دارید. با طرز تهیه خاگینه گل مینا آشنا شوید.

خاگینه یا قیقناخ یکی از انواع دسرهای سنتی آذربایجان است که اغلب آن را به عنوان دسر تبریزی می شناسیم. خاگینه تنوع بسیار بالایی دارد و به شکل های مختلفی تهیه و طبخ می گردد. مواد اصلی برای تهیه خاگینه شامل آرد، تخم مرغ، ماست و ... می گردد و اصولا در مواد اولیه از شکر یا شیرین نماینده دیگری استفاده نمی گردد بلکه بعد از پخت خاگینه، آن را داخل شهد غلیظی می ریزند تا شهد را به خود جذب کند. به این ترتیب که یا خاگینه سرد را درون شهد داغ می اندازند و یا برعکس یعنی خاگینه داغ را داخل شهد سرد غوطه ور می نمایند.
همچنین در بعضی از انواع خاگینه، روی خاگینه شیره انگور یا شیره خرما می ریزند و آن را به عنوان دسر، صبحانه یا عصرانه میل می نمایند.
تا به حال طرز تهیه انواع خاگینه های خوشمزه در سایت خبرنگاران به شما آموزش داده شده، این بار اما نوبت آموزش طرز تهیه خاگینه گل میناست. با ما با این آموزش همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خاگینه گل مینا:
آرد | 2 پیمانه |
ماست | ¼ پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن مایع | 2 ق سوپ خوری |
بیکینگ پودر | 1 ق مرباخوری |
وانیل | ¼ ق چای خوری |
شکر | نصف پیمانه |
آب | نصف پیمانه |
گلاب | 1 ق سوپ خوری |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
طرز تهیه خاگینه گل مینا:
- برای تهیه خاگینه گل مینا ابتدا باید تخم مرغ و وانیل را با چنگال خوب هم بزنید.
- سپس ماست و را به آن اضافه نموده و مخلوط کنید.
- روغن را افزوده و باز هم مواد را هم بزنید.
- حالا آرد را به تدریج و کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
- روی خمیر را با نایلون پوشانده و در دمای محیط حدود 1 ساعت قرار دهید تا استراحت کند.
- بعد از استراحت، خمیر را با وردنه باز نموده و از قالب گل مینا در سایزهای مختلف بهره ببرید و خمیر را قالب بزنید.
- روی گل ها را با قلمو کمی به سفیده تخم مرغ آغشته کنید تا بهم نچسبند.
- روغن مخصوص سرخ کردن را داخل تابه ریخته و صبر کنید تا داغ گردد.
- خاگینه ها را با حوصله، داخل روغن داع انداخته و سرخ کنید و بعد از سرخ کردن، داخل سبد بگذارید تا روغن اضافی آن ها برود.
- برای تهیه شهد نیز شکر، آب، گلاب و زعفران دم نموده را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید و هم بزید و صبر کنید تا شکر حل گردد.
- وقتی خاگینه ها آماده شدند، آن ها را داخل شهد ولرم بیندازید و چند دقیقه صبر کنید تا شهد به خورد خاگینه ها برود.
به همین سادگی شما یک خاگینه خوشمزه و البته بسیار زیبا دارید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید و این خاگینه خوشمزه را تهیه نموده و به عنوان صبحانه یا عصرانه یا حتی دسر سنتی در کنار خانواده میل کنید و از طعم آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران
منبع: setare.commastanehtoline.ir: مجله مستانه، وبگاه گفتگو و انجمن بحث و تبادل نظر
kulu.ir: کولو: مجله جاذبه های گردشگری ایران
cicagraphic.ir: مجله گرافیک | همه چیز درباره طراحی بصری و گرافیکی