سوء استفاده رسانه ای از نام بیرانوند
به گزارش مجله سرگرمی، علیرضا بیرانوند برای سومین سال پیاپی در لیست برترین فوتبالیست های قاره آسیا نهاده شد؛ اتفاقی که حتی برای بزرگانی مانند علی دایی، علی کریمی، مهدی مهدوی کیا و ... هم رخ نداده بود که سه بار پیاپی در این لیست قرار بگیرند. علیرضا بیرانوند، سنگربان پرسپولیس و تیم ملی فوتبال ایران، اما با فرایند رو به رشدی که در دو، سه فصل اخیر فوتبالی خود داشت، توانست به چنین جایگاهی در فوتبال ایران و آسیا برسد.

دروازه بان سابق نفت تهران، اما پیش تر دوبار دیگر هم به عنوان یکی از بازیکنان منتخب در لیست کنفدراسیون فوتبال آسیا نهاده شد. اولین بار سال 2018 بود که تقریبا بیشتر اهالی فوتبال مطمئن بودند که توپ طلا به بیرانوند خواهد رسید؛ به خاطر موفقیت هایی که در آن سال همراه با پرسپولیس و تیم ملی ایران در جام جهانی کسب نموده بود. بیرو با پرسپولیس به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسیده بود و درخشش غیرقابل وصفی در ملاقات با السد و الدحیل داشت و یکی از بازیکنان تأثیرگذار سرخ ها بود؛ ضمن اینکه بیرانوند در جام جهانی نیز با مهار پنالتی کریس رونالدو در دور گروهی تبدیل به تیتر یک رسانه های ورزشی جهان شده بود.
این جایزه، اما در کمال شگفتی به او نرسید تا باز هم لابی قطری ها در تقسیم کردن این جوایز معین تر از قبل گردد. در سال 2019، اما او توانست خودش را در جمع سه نامزد برتر آسیا ببیند، اما باز هم این جایزه به یکی دیگر از بازیکنان قطر؛ یعنی اکرم عفیف تکنیکی رسید تا دست بیرو برای دومین بار از رسیدن به این جایزه باارزش کوتاه بماند.
بعد از این دو ناکامی بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا به نوعی با علم به اینکه حضور بازیکنان ایرانی در نظرسنجی های این سایت اعتبار جالبی به رتبه سایت می دهد، نام بیرو را در بین بهترین بازیکنان آسیایی تاریخ جام جهانی قرار داد! دروازه بانی که فقط سه بار در جام جهانی به میدان رفته و در قیاس با سایر بازیکنان آسیایی که قدمت بیشتری در این تورنمنت عظیم تر دارند جایی در این فهرست نداشت، اما از دید کنفدراسیون فوتبال آسیا، فقط تعداد شرکت کنندگان در این قبیل نظرسنجی ها اهمیت داشت. سنگربان پرسپولیس، اما در نهایت با آرای بالا و اختلاف زیاد نسبت به نفر دوم توانست به عنوان بهترین فوتبالیست آسیایی در تاریخ جام جهانی انتخاب گردد و کیسوکه هوندای ژاپنی رتبه دوم را از آن خود کرد. از بین 697 هزار و 108 شرکت کننده، بیرانوند با کسب 68 درصد آرا نفر اول شد و کیسوکه هوندا با 24 درصد کل آرا نفر دوم شد، سامی الجابر عربستانی 6 درصد رأی آورد و پارک جی سونگ که در منچستریونایتد یک مهره تأثیرگذار بود، تنها یک درصد رأی آورد که نشان می دهد کره ای ها چندان علاقه ای به شرکت در این گونه نظرسنجی ها ندارند!
بیرانوند بعد از تصاحب این عنوان مجازی اعلام نمود چنین جایزه ای از صدتا توپ طلا هم برایش باارزش تر است، چراکه با انتخاب مردم ایران به دست آمده و کنفدراسیون فوتبال آسیا دخالت مستقیمی نداشته است.
بعد از این اتفاق بود که این بار باز هم نام علیرضا بیرانوند در جمع 10 بازیکن برتر آسیا از سوی کنفدراسیون فوتبال این قاره لحاظ شده است؛ البته درحال حاضر سایت استاد الدوحه این موضوع را نقل نموده که اغلب چنین خبر هایی با توجه به لابی قطری ها زودتر در اختیار این رسانه قرار می گیرد و به حقیقت تبدیل می گردد. در نهایت، اما طعنه آمیز اینکه در سال 2020 علیرضا بیرانوند در بسیاری از ملاقات های تیمش در پرسپولیس نیمکت نشین بوده و بوژیدار رادوشویچ حتی عملکرد قابل قبول تری نسبت به او داشته و به طورمثال بیرانوند در لیگ قهرمانان آسیا هم درخشش خاصی از خود نشان نداده و پرسپولیس نیز رتبه خوبی در دور گروهی ندارد.
مسابقات ملی هم برای بیرانوند مقابل بحرین و تیم ملی عراق چندان خوب نبود و منجر به دو شکست خارج از خانه برای سفیدپوشان ایران شد.
اپلیکیشن وابسته به باشگاه پرسپولیس نیز مصاحبه ای را با بیرانوند ترتیب داد که در این مصاحبه بیرانوند می گوید: تا سه نشه بازی نشه!. هرچند خود بیرو نیز احتمالا با بسیاری از طرفداران فوتبال هم عقیده است که در سال 2020 او درخشش قابل قبولی از خود نشان نداده که نامش در بین 10 فوتبالیست برتر قاره آسیا قرار بگیرد و بعید به نظر می رسد همانند سال 2019 نیز او بتواند در اعلام نهایی سه نفر برتر قاره جایی داشته باشد. اگر او برای سومین بار نتواند به چنین عنوان باارزشی دست یابد، حداقل تفاوتش با سال های قبل این است که او زیاد هم ناراحت نخواهد شد، چون در قیاس با سایر بازیکنان عملکردش آن طور که باید قابل قبول نبوده است. البته که ادامه سال 2020 برای بیرانوند در کشور و لیگ بلژیک ادامه خواهد یافت، اما طبعا 80 درصد حضور بیرانوند در سال 2020 با پیراهن پرسپولیس و تیم ملی ایران گذشته است و عملکرد او بر اساس یکی، دوماه تعریف نخواهد شد.
آن طور که از ظاهر امر پیداست، در دو مورد قبلی، حق با بیرانوند بود که در عین شگفتی، کنفدراسیون فوتبال آسیا آن جوایز را به قطری ها داد، اما برای مرتبه سوم برد خبری حضور بیرانوند است که اهمیت ویژه ای برای ای اف سی دارد.
منبع: فراروgeorgiaro.ir: گرجستان: سفری به کشور زیبایی ها
russiaro.ir: روسیه: سفر به کشور پهناور تزارها، مسکو، سن پطرزبورگ، سوچی و کازان