ساخت چشم مصنوعی با دید فوق بشری

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران : دانشمندان دانشگاه ویسکانسین با یاری فناوری نانو، پیروز به ساخت یک چشم مصنوعی با قابلیت دیدی بسیار بهتر از چشم واقعی شدند.

ساخت چشم مصنوعی با دید فوق بشری

به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، چشم مصنوعی جدید از چشم انسان تقلید می نماید و ممکن است بهتر از آن باشد؛ این دستگاه با تکنولوژی بالا دارای یک میدان دید و زمان واکنش شبیه به چشم واقعی است.

دانشمندان هنوز نمی توانند کسی را با اعضای بدن بیونیک بازسازی نمایند. آن ها این فناوری را ندارند، اما یک چشم مصنوعی جدید، ما را یک قدم به واقعیت نزدیک می نماید. این دستگاه که از ساختار چشم انسان تقلید می نماید، به همان اندازه به نور حساس بوده و زمان واکنش سریع تری نسبت به کره چشم واقعی دارد.

به گفته محققان ممکن است این چشم مصنوعی قابلیت های دید تلسکوپی یا دید در شب استیو آستین در نمایش تلویزیونی شش میلیون دلاری اش را نداشته باشد، اما این چشمی الکترونیکی پتانسیل بینایی تیزتر از چشم انسان را دارد.

ژیونگ فن، مهندس و دانشمند مواد، از دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ می گوید در آینده ما می توانیم از این روش برای پروتز های بینایی بهتر و رباتیک انسان نما استفاده کنیم.

چشم انسان میدان دید وسیع و قدرت تفکیک بالای خود را مدیون شبکیه گنبدی شکل (ناحیه ای در پشت کره چشم پوشیده از سلول های تشخیص دهنده نور) است. فن و همکارانش برای تقلید از این معماری در کره چشم مصنوعی خود، از غشای اکسید آلومینیوم منحنی، مملو از سنسور های نانو ایجاد شده از ماد ه ای حساس به نور به نام پروسکیت بهره بردند. سیم های متصل به شبکیه مصنوعی، همانگونه که رشته های عصبی از کره چشم واقعی به مغز سیگنال می دهند، بازخوانی آن حسگر ها را به مدار های خارجی می فرستند.

کره چشم مصنوعی تغییرات نور را سریعتر از چشم انسان در حدود 30 تا 40 میلی ثانیه، به جای 40 تا 150 میلی ثانیه می تواند ثبت کند. اگرچه میدان دید 100 درجه آن به اندازه 150 درجه چشم انسان گسترده نیست، اما بهتر از 70 درجه قابل مشاهده در سنسور های تصویربرداری تخت معمولی است.

از نظر تئوری، این چشم مصنوعی می تواند وضوح بسیار بالاتری از چشم انسان را درک کند، زیرا شبکیه مصنوعی حاوی حدود 460 میلیون حسگر نور در هر سانتی متر مربع است. یک شبکیه چشم واقعی در هر سانتی متر مربع حدود 10 میلیون سلول تشخیص دهنده نور دارد، اما این احتیاج به خواندن جداگانه از هر سنسور دارد. در تنظیمات فعلی، هر سیم متصل به شبکیه مصنوعی حدود یک میلی متر ضخامت دارد، آنقدر عظیم است که حسگر های بسیاری را به طور همزمان لمس می نماید. فقط 100 سیم از این دست در پشت شبکیه واقع شده است و تصاویری با 100 پیکسل ایجاد می نماید.

برای نشان دادن اینکه سیم های نازک تری می توانند برای حلال بالاتر به کره چشم مصنوعی متصل شوند، تیم فن با استفاده از یک میدان مغناطیسی آرایه کوچکی از سوزن های فلزی به قطر 20 تا 100 میکرومتر را یکی یکی به نانوحسگر های شبکیه مصنوعی متصل کرد. فن می گوید این مثل یک عمل جراحی است.

یک مهندس برق از دانشگاه ویسکانسین-مدیسون در این باره گفت روش فعلی محققان برای ایجاد پیکسل های فوق العاده کوچک منفرد غیر عملی است، اما می تواند برای چند صد نانوسیم خوب عمل کند؛ او می گوید مهندسان برای ساختن آرایه وسیعی از سیم های ریز در پشت کره چشم مصنوعی به یک روش بسیار کارآمدتر احتیاج دارند تا دید فوق بشری به آن بدهند.

georgiaro.ir: گرجستان: سفری به کشور زیبایی ها

russiaro.ir: روسیه: سفر به کشور پهناور تزارها، مسکو، سن پطرزبورگ، سوچی و کازان

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 4 آبان 1400 بروزرسانی: 4 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 127518

به "ساخت چشم مصنوعی با دید فوق بشری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت چشم مصنوعی با دید فوق بشری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید