درباره سیب زمینی بنفش چه می دانید؟

به گزارش مجله سرگرمی، سیب زمینی بنفش یکی از انواع سیب زمینی هاست که پوست بیرونی آن به رنگ بنفش تیره یا سیاه و گوشت داخلی آن حتی بعد از پخت هم به رنگ بنفش می باشد. سیب زمینی بنفش نسبت به سیب زمینی سفید از بافتی متراکم تر، مغذی تر و خوش طعم تر برخوردار است. در ادامه همراه ما باشید تا با فواید سیب زمینی بنفش بیشتر آشنا شوید.

درباره سیب زمینی بنفش چه می دانید؟
اگر شما جز افرادی هستید که عاشق سیب زمینی هستید اما به علت افزایش وزن از خوردن آن خودداری می کنید باید به سیب زمینی بنفش روی بیاورید. البته که نحوه پخت و همینطور انتخاب نوع سیب زمینی برای خوردن نیز یک عامل مهم در رژیم غذایی است. مثلا سیب زمینی سرخ نموده شش برابر سیب زمینی آب پز باعث افزایش وزن شده و بعلاوه به علت پخت در دمای بالا قابلیت از دست دادن مواد مغذی خود را دارد. اگر فکر می کنید که تنها غذاهای چرب خوشمزه هستند بهتر است سیب زمینی بنفش را برای خوردن انتخاب کنید زیرا طعمی عالی و بی نظیر دارد.

سیب زمینی بنفش حاوی اندازه بالایی آنتی اکسیدان است که پوست و گوشت داخلی آن کاملا بنفش رنگ بوده و هر بشقاب غذا را مجذوب نماینده و فریبنده می نماید. اما فقط رنگ خاص این سیب زمینی نیست که آن را به یک ماده غذایی مجذوب نماینده تبدیل نموده است، سیب زمینی بنفش یک غذای کامل برای افراد ورزشکار و یک ماده ضد فشار خون محسوب می گردد.

ارزش غذایی سیب زمینی بنفشنصف فنجان سیب زمینی بنفش شامل مواد مغذی تشکیل دهنده زیر است :

52 کالری

12 گرم کربوهیدرات

1.4 گرم پروتئین

0.1 گرم چربی

1.3 گرم فیبر

6.5 میلی گرم ویتامین سی (11 درصد کل)

341 میلی گرم پتاسیم (10 درصد کل)

0.1 میلی گرم ویتامین B6 (6 درصد کل)

45.7 میلی گرم فسفر (5 درصد کل)

0.1 میلی گرم مس (5 درصد کل)

0.1 میلی گرم منگنز (5 درصد کل)

0.1 میلی گرم تیامین (4 درصد کل)

0.9 میلی گرم نیاسین (4 درصد کل)

16.5 میلی گرم منیزیم (4 درصد کل) 1

فواید دارویی و درمانی سیب زمینی بنفش برای بدن

قند خون و دیابتسیب زمینی بنفش شاخص گلیسمی یا (GI) پایینی دارد (یک مطالعه مقایسه ای در انسان نشان داده که سیب زمینی بنفش دارای GI حدود 77 است در حالیکه GI سیب زمینی زرد و سیب زمینی سفید به ترتیب 81 و 93 می باشد).

در حالی که تمام انواع سیب زمینی ها به علت محتوای کربوهیدرات بر سطح قند خون تأثیر می گذارند، سیب زمینی بنفش به علت غلظت بالای ترکیبات گیاهی پلی فنول کمتر از سایر انواع آن اثر می گذارد. این ترکیبات ممکن است با کاهش جذب نشاسته در روده تاثیر کمتری بر روی اندازه قند خون داشته باشند.

یک مطالعه حیوانی نشان داده که مصرف سیب زمینی بنفش منجر به افزایش تحمل گلوکز و کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت می گردد.

منبع آنتی اکسیدان هاسیب زمینی بنفش حاوی مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان هاست (دو تا سه برابر بیشتر از سیب زمینی های سفید و زرد) که به کاهش رادیکال های آزاد بدن یاری نموده و خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو را از بین می برند.

سیب زمینی های بنفش حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین هاست که به کاهش کلسترول خون بالا، تقویت بینایی و بعلاوه کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و دیابت یاری می نماید.

سیب زمینی بنفش علاوه بر آنتوسیانین ها حاوی مقادیر بالای ویتامین C، کاروتنوئید ها، سلنیوم، تیروزین و پلی فنول هاست؛

یک مطالعه کوچک بر روی هشت نفر نشان داده که یک وعده غذایی حاوی سیب زمینی بنفش باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان ها در خون و ادرار می گردد.

یک مطالعه دیگر در مردان نشان داده که مصرف سیب زمینی بنفش به مدت 6 هفته باعث کاهش نشانگر های التهابی و نشانگر های آسیب DNA شده است.

فشار خونسیب زمینی بنفش به علت مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و پتاسیم موجود در آن ممکن است باعث سلامت رگ ها و کاهش فشار خون بالا گردد.

یک مطالعه 4 هفته ای بر روی افراد مبتلا به فشار خون بالا نشان داده که خوردن شش تا هشت سیب زمینی بنفش دو بار در روز، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب 3.5 درصد و 4.3 درصد کاهش می دهد.

برخی مطالعات حاکی از آن است که در مقایسه با خوردن سیب زمینی سفید، خوردن سیب زمینی بنفش ممکن است سفتی شریانی را کاهش دهد. داشتن شریان های سفت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و حمله قلبی را افزایش می دهد.

گفته می گردد که ترکیبات پلی فنول موجود در سیب زمینی بنفش به روشی مشابه با برخی از دارو های کاهش فشار خون موسوم به مهار نماینده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) عمل می نمایند.

سرطانچند مطالعه آزمایشگاهی نشان داده که مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در سیب زمینی شیرین ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و پستان را کاهش دهد.

در یک مطالعه تعیین شد که سلول های سرطانی که تحت درمان با عصاره سیب زمینی بنفش قرار داشتند، آهسته تر رشد کردند و در برخی موارد این عصاره حتی باعث مرگ سلول های سرطانی شده است.

سلامت دستگاه گوارشمقادیر بالای فیبر موجود در سیب زمینی بنفش برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

بخشی از نشاسته موجود در سیب زمینی های بنفش نوعی فیبر به نام نشاسته مقاوم است؛

نشاسته مقاوم در برابر هضم در دستگاه گوارش شما مقاومت می نماید اما باکتری های موجود در روده بزرگ شما آن را تخمیر می نمایند. در طی این فرایند تخمیر ترکیباتی معروف به اسید های چرب با زنجیره کوتاه فراوری می شوند که در بهبود سلامت روده نقش مهمی دارند.

ورزشکاران و بدنسازانمقادیر بالای فیبر نامحلول موجود در سیب زمینی شیرین می تواند باعث افزایش سطح انرژی بالا برای مدت طولانی در ورزشکاران و بدنسازان گردد.2

جلوگیری از لخته شدن خونترومبوز نام رسمی بیماری لخته شدن خون است که یکی از علل مرگ و میر در دنیا می باشد. اما مصرف سیب زمینی بنفش از ایجاد این بیماری جلوگیری می نماید. همانطور که قبلا اشاره شد سیب زمینی بنفش حاوی کلرژنیک اسید است که برای تخریب لخته های خون و مهار فعالیت آنزیمی پروتئین ها و پپتیدها ضروری است. اخیرا طبق تحقیقات مجله سم شناسی مولکولی و بیوشیمیایی، کلرژنیک اسید باعث جلوگیری از لخته شدن خون در موش ها می گردد و اثرات ضد لخته شدن را نیز دارد و عامل مهمی در جلوگیری از لخته شدن خون و یا پیشگیری از آن است.

تامین نماینده فیبربر طبق آمار و گزارشات سازمان غذا و دارو، بیشتر مردم از فیبر کافی استفاده نمی نمایند. اما وجود سیب زمینی بنفش در رژیم غذایی شما می تواند به این امر یاری کند و فیبر بدن را تامین کند. یکی از بزرگترین دلایل مصرف فیبر، یاری آن به سیستم گوارشی است. فیبر باعث می گردد تا سیستم گوارش به درستی عمل کند و کاملا هماهنگ باشد و از یبوست جلوگیری نموده و دفع را منظم می نماید.

فیبرها به دو دسته محلول در آب و نامحلول در آب تقسیم می شوند. سیب زمینی معمولی، آرد گندم، سبوس گندم، آجیل، لوبیا و سبزیجاتی مانند گل کلم و لوبیا سبز دارای فیبر نامحلول هستند و برای بدن ضروری می باشند. اما وجود فیبر محلول و نامحلول در یک ماده غذایی ارزش آن را بالاتر برده و به سلامتی بیشتر یاری می نماید. سیب زمینی بنفش حاوی فیبر محلول و نامحلول است که می تواند کل اندازه فیبر بدن را تامین کند که اندازه فیبر نامحلول آن بیشتر است. 1

بهبود عملکرد کبدکبد یکی از مهم ترین اندام های بدن است که به شدت آسیب پذیر می باشد. این عضو قادر است تا به پاکسازی و تصفیه بدن شما از سموم و آلودگی ها یاری کند. شاید باورش ساخت باشد اما در طول روز ما اندازه قابل توجه ای آلودگی را وارد اندام های خود می کنیم که اگر کبد نباشد، این آلودگی ها قادر هستند به سرعت ما را از پا دربیاورند. مشاهدات نشان می دهد آنتی اکسیدان های موجود در این سیب زمینی مانند آنتوسیانین می توانند به بهبود عملکرد کبد با از بین بردن آسیب های استرس اکسیداتیو، یاری نمایند.

بهبود عملکرد شناختیتأثیرات آنتی اکسیدان تنها در مبارزه با سرطان خلاصه نمی گردد. در سال 2015 تحقیقاتی به وسیله دانشمندان هندی انجام شد که نشان می دهد آنتی اکسیدان های این ماده می توانند التهابات مغری را از بین ببرند. آنها اعتقاد دارند با پاکسازی مسیرهای عصبی و جلوگیری از رسوب بتا آمیلوئید، این سیب زمینی می تواند خطر بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد. این خاصیت باعث شده تا انجمن بیماران آلزایمری توصیه کند که کهن سالان استفاده از این سیب زمینی را در دستور کار خود قرار دهند.3

طریقه مصرف سیب زمینی بنفشسیب زمینی بنفش را مانند سیب زمینی معمولی برای تهیه انواع غذا، سالاد، سوپ و آش، خورش، پوره سیب زمینی، سیب زمینی سرخ شده و چیپس سیب زمینی به کار می برند.

آنتوسیانین های استخراجی از سیب زمینی شیرین برای رنگ آمیزی طبیعی مواد غذایی مانند نوشیدنی ها، آب های ویتامینه، بستنی و ماست عالی هستند.

آیا سیب زمینی بنفش تراریخته است؟خیر! برخلاف تصور عموم سیب زمینی بنفش یک گیاه تراریخته نیست و رنگ بنفش آن به علت مقادیر بالای آنتوسیانین های موجود در آن می باشد.2

پی نوشت:

1.www.bazram.com

2.www.coca.ir

3.www.asanteb.com

bestarticles.ir: بهترین مقاله، گلچینی از بهترین های دنیای فناوری و گردشگری

boostanchat.ir: بوستان گفتگو | انجمن بحث و بررسی فناوری های روز دنیا

منبع: راسخون
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 163180

به "درباره سیب زمینی بنفش چه می دانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره سیب زمینی بنفش چه می دانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید