خواص پسته برای سلامت بدن
به گزارش مجله سرگرمی، پسته منبع عالی از چربی های سالم، فیبر، پروتئین، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مختلف از جمله ویتامین ب 6 و تیامین است. از جمله خواص پسته می توان به تاثیر آن بر کاهش وزن، کاهش کلسترول و قند خون و بهبود سلامتی روده، چشم و رگ ها اشاره نمود. علاوه بر این، یک میان وعده خوشمزه و سرگرم کننده است. در ادامه بیشتر با خواص آن آشنا می شوید.

خواص پسته با توجه به تحقیقات علمی
1- ارزش غذایی پسته بسیار بالاستپسته بسیار مغذی است. یک اونس (28 گرم) یا حدود 50 پسته حاوی مواد زیر است:
کالری: 159
کربوهیدرات: 8 گرم
فیبر: 3 گرم
پروتئین: 6 گرم
چربی: 13 گرم (90 ٪ چربی های اشباع نشده)
پتاسیم: 6 ٪ از میزان احتیاج روزانه
فسفر: 11 ٪ از میزان احتیاج روزانه
ویتامین B6: 28 ٪ از میزان احتیاج روزانه
تیامین: 21 ٪ از میزان احتیاج روزانه
مس: 41 ٪ از میزان احتیاج روزانه
منگنز: 15 ٪ از میزان احتیاج روزانه
نکته قابل توجه: پسته یکی از خوراکی های سرشار از ویتامین ب6 (B6) است. ویتامین ب6 برای چندین عملکرد بدن از جمله تنظیم قند خون و تشکیل هموگلوبین، مولکولی که اکسیژن را در گلبول های قرمز حمل می نماید، بسیار مهم است. پسته بعلاوه سرشار از پتاسیم است و 28 گرم از آن بیشتر از نصف یک موز پتاسیم دارد. نصف فنجان پسته حاوی مقادیر کافی از برخی از مهمترین مواد معدنی مورد احتیاج بدن مانند کلسیم، آهن، مهمیم و مس است.
2- پسته سرشار از آنتی اکسیدان استآنتی اکسیدان ها برای سلامتی شما حیاتی هستند. آن ها از سلول ها محافظت نموده و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان دارند. پسته در مقایسه با سایر آجیل ها به غیر از گردو حاوی آنتی اکسیدان زیادی است. در یک مطالعه، نشان داده شد شرکت نمایندگانی که در روز یک یا دو وعده پسته می خورند، در مقایسه با شرکت نمایندگانی که پسته نمی خورند، سطح بیشتری از لوتئین و γ-توکوفرول داشتند.
بعلاوه در بین آجیل ها، پسته بیشترین میزان لوتئین و زاکزانتین را دارد که هر دو آنتی اکسیدان های بسیار مهمی برای سلامت چشم هستند. آن ها چشم را از آسیب های ناشی از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن محافظت می نمایند، شرایطی که در آن ممکن است بینایی دچار اختلال شده یا کاملا از بین برود.
علاوه بر این، دو گروه از آنتی اکسیدان های موجود در پسته یعنی، پلی فنول ها و توکوفرول ها ممکن است به محافظت در برابر سرطان و بیماری های قلبی یاری نمایند. جالب اینجاست که آنتی اکسیدان موجود در پسته هنگام هضم به خوبی جذب می گردد.
3- پسته کالری کم و پروتئین زیادی داردآجیل ها بسیار مفید هستند، اما در عین حال کالری بالایی دارند. خوشبختانه پسته جزو آجیل های کم کالری است. کالری پسته در یک اونس (28 گرم) 159 کالری است، در حالی که گردو 185 کالری دارد. حدود 20 ٪ از وزن پسته پروتئین است که بعد از بادام در رتبه دوم قرار می گیرد.
پسته بعلاوه نسبت به سایر آجیل ها از اسید های آمینه ضروری بیشتری برخوردار است. به علت اینکه بدن شما قادر به ساختن این اسید آمینه ها نیست، ضروری تلقی می شوند و باید آن ها را به وسیله رژیم غذایی دریافت کنید. سایر اسید آمینه ها نیمه ضروری هستند (به این معنی که بسته به سلامتی فرد، در شرایط خاص ممکن است ضروری باشند). یکی از این اسید های آمینه نیمه ضروری ال- آرژنین (L-arginine) است که 2 ٪ از اسید های آمینه موجود در پسته را تشکیل می دهد. این ماده در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می گردد؛ ترکیبی که به جریان خون در بدن یاری می نماید.
4- ممکن است به کاهش وزن یاری کندعلی رغم اینکه آجیل ها انرژی زا هستند، به کاهش وزن هم یاری می نمایند. در حالی که مطالعات اندکی در خصوص تأثیرات پسته بر وزن اجرا شده است، اما همین مطالعات هم بسیار امیدوار نماینده اند. پسته سرشار از فیبر و پروتئین است، که هر دو احساس سیری را افزایش می دهند و باعث می شوند که کمتر غذا بخورید.
یک مطالعه در خصوص اضافه وزن نشان داد افرادی که 20 ٪ از کالری روزانه شان را با پسته تامین می کردند، میزان دور کمرشان 1.5 سانتی متر بیشتر از افرادی که پسته نمی خوردند، کاهش یافت.
یکی از عوامل موثر در اینکه پسته به کاهش وزن یاری می نماید این است که احتمالا چربی موجود در آن کاملا جذب نمی گردد. علاوه بر این، خوردن پسته های پوست دار بیش از پسته های بدون پوست به کاهش وزن یاری می نماید. وقتی قرار باشد پسته را پوست کنده و بعد بخورید نسبت به میزان خوردن خود مطلع تر بوده و به خاطر زمانی که صرف پوست کندن پسته می گردد، سرعت خوردن کاهش می یابد. پوسته های به جامانده هم به شما در خصوص میزان آجیلی که خورده اید سرنخ می هد.
5- موجب افزایش باکتری های مفید روده می گرددپسته سرشار از فیبر است؛ یک وعده آن حاوی 3 گرم فیبر است. برخی از انواع فیبر ها به وسیله باکتری های خوب موجود در روده هضم شده و به عنوان پروبیوتیک عمل می نمایند. باکتری های روده سپس فیبر را تخمیر نموده و آن را به اسید های چرب با زنجیره کوتاه تبدیل می نمایند، که به کاهش خطر ابتلا به اختلالات گوارشی، سرطان و بیماری های قلبی یاری می نماید. یکی از مفیدترین اسید های چرب با زنجیره کوتاه بوتیرات است و نشان داده شده که خوردن پسته باعث افزایش تعداد باکتری های فراوری نماینده بوتیرات در روده می گردد.
6- مصرف پسته کلسترول و فشار خون را کاهش می دهدپسته می تواند به طرق مختلف خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. علاوه بر سرشار بودن از آنتی اکسیدان ها، پسته موجب کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون می گردد، بنابراین خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد. بسیاری از مطالعات در خصوص خواص پسته و چربی خون نشان داده اند که پسته موجب کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) می گردد.
در یک مطالعه در خصوص افراد مبتلا به کلسترول LDL بالا، شرکت نمایندگان 10 درصد کالری روزانه خود را از پسته دریافت کردند. این مطالعه نشان داد که این رژیم غذایی 9 درصد کلسترول LDL را کاهش می دهد. علاوه بر این، نشان داد که رژیم غذایی متشکل از 20 ٪ کالری پسته، 12 ٪ کلسترول LDL را کاهش می دهد.
در یک مطالعه دیگر، 32 مرد به مدت 4 هفته رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال کردند. سپس به جای میزانی از چربی اشباع نشده، پسته به رژیم آنها اضافه شد. بعد از گذشت 4 هفته از رژیم غذایی، 23 ٪ کلسترول بد، 21 ٪ کلسترول کل و 14 ٪ تری گلیسیرید آنها کاهش پیدا کرد.
علاوه بر این، به نظر می رسد پسته فشار خون را بیش از سایر آجیل ها کاهش می دهد. با آنالیز 21 مطالعه، تعیین شد که خوردن پسته باعث کاهش فشار خون می گردد.
7. پسته سلامت رگ های خونی را ارتقا می بخشددرست کار کردن اندوتلیوم endothelium (پوشش داخلی رگ های خونی) بسیار اهمیت دارد، زیرا اختلال عملکرد اندوتلیال یک عامل خطر برای بیماری های قلبی است. اختلال در عمکرد اندوتلیال موجب تنگی عروق و کاهش جریان خون می گردد. اکسید نیتریک ترکیبی است که نقش مهمی در گشاد شدن عروق و عملکرد اندوتلیوم دارد. پسته منبع بسیار خوبی از اسید آمینه ال-آرژنین است که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می گردد؛ بنابراین، می توان گفت یکی از خواص پسته ارتقا سلامت رگ های خونی است. مطالعات هم آن را تایید نموده اند.
گردش خون مناسب برای بسیاری از کارکرد های بدن از جمله عملکرد نعوظ از اهمیت زیادی برخوردار است. در یک مطالعه، مردان با اختلال نعوظ بعد از خوردن 100 گرم پسته در روز به مدت 3 هفته، بهبودی 50 درصدی در پارامتر های عملکرد نعوظ را تجربه کردند. البته 100 گرم پسته یک وعده بزرگ به شمار میرود که حاوی حدود 557 کالری است!
8- به کنترل قند خون یاری می نمایدبا اینکه پسته نسبت به سایر دانه ها کربوهیدرات بیشتری دارد، اما به خاطر شاخص پایین گلیسمی منجر به بالا رفتن قند خون نمی گردد و مطالعات نشان داده اند که پسته حتی می تواند به کنترل قند خون یاری کند. یک مطالعه نشان داده است که اگر 56 گرم پسته به رژیم غنی از کربوهیدرات اضافه گردد، موجب پایین آمدن قند خون فرد خواهد شد.
بعلاوه مطالعه دیگری نشان داد که مصرف 25 گرم پسته در روز موجب کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می گردد. به علاوه غنی بودن پسته از فیبر، چربی سالم و آنتی اکسیدان همه برای کنترل قند خون مفید است؛ بنابراین یکی از خواص پسته کنترل سطح قند خون در طولانی مدت است.
9- موجب تقویت سیستم ایمنی می گرددیکی دیگر از خواص پسته که به سادگی نمی توان از آن گذشت تقویت سیستم ایمنی است. برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم، مصرف کافی ویتامین ب6 لازم است و یک از برترین راه ها برای دریافت آن مصرف پسته است. کمبود ویتامین ب6 می تواند بر فعالیت های مغز تأثیر منفی بگذارد و بعلاوه سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با عفونت ها ناکارآمد کند؛ بنابراین، مصرف پسته مطمئناً می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد.
10- پسته به حفظ سلامت پوست یاری می نمایدیکی از بیشترین موارد مورد بحث در خصوص خواص پسته مربوط به پوست است. برای داشتن پوست سالم، اغلب توصیه می گردد غذا هایی مصرف کنید که حاوی ویتامین ای (E) باشند، چراکه ویتامین ای به محافظت پوست در مقابل آسیب های ناشی از اشعه ماورا بنفش یاری می نماید. خوشبختانه پسته حاوی ویتامین ای است، بنابراین خوردن این آجیل از پوست شما در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت نموده و بعلاوه مانع پیری پوست می گردد.
11- سلامت چشم را تقویت می نمایدهمان طور که در بخش مربوط به آنتی اکسیدان ها اشاره شد خوردن پسته به بهبود سلامت چشم یاری می نماید. پسته حاوی کاروتنوئید هایی است که چشم را از اختلالات مربوط به سن مانند آب مروارید محافظت می نماید. هنگامی که در رژیم غذایی از غذا های غنی از کاروتنوئید و میان وعده هایی مانند پسته استفاده گردد، احتمال آسیب شبکیه که با افزایش سن رخ می دهد، به حداقل می رسد؛ بنابراین، اگر می خواهید تیز بینی خود را حفظ کنید، به طور متعادل روزانه پسته بخورید.
12- پسته سلامت قلب را ارتقا می بخشدخوردن آجیل پسته به طور متعادل به سلامت قلب یاری می نماید؛ زیرا پسته منبع خوبی از چربی های اشباع نشده است که نقش مهمی در کاهش کلسترول بد دارد؛ بنابراین یک راهکار آسان برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی این است که هر روز یک مشت پسته مصرف کنید. مطالعات ثابت نموده اند که به علت غلظت بالای چربی های اشباع نشده، پسته توانایی شگفت انگیزی در کاهش کلسترول دارد و اضافه نمودن پسته در وعده های غذایی روزانه بیماران قلبی که رژیم غذایی کم چرب دارند، بسیار مفید خواهد بود.
13- واکنش استرس را کاهش می دهدمصرف پسته تا 10 ٪ باعث کاهش فشار خون ناشی از استرس می گردد. این یکی از مهمترین واقعیت های تغذیه ای در خصوص خواص پسته است.
14- پسته فیتواسترول ها را تأمین می نماینداز دیگر خواص پسته میزان فیتواسترول آن است که به کاهش سطح کلسترول یاری می نماید و در نتیجه منجر به افت خطر بیماری های قلبی عروقی می گردد. تحقیقات نشان می دهد که فیتواسترول ها در کاهش خطر ابتلا به سرطان هم موثر هستند. حدود 100 گرم پسته حاوی 279 میلی گرم فیتواسترول است.
15- پسته یک خوراکی خوش طعم استپسته به روش های مختلف می تواند لذت بخش باشد.
می توان این دانه های سبز و بنفش زیبا را به انواع خوراکی ها از انواع سالاد گرفته تا انواع دسر های خوش طعم اضافه نمود. بعلاوه مانند دیگر دانه ها می توان با آن ها کره یا پستو تهیه کرد. حتی می توان پودر پسته را به غذا های مورد علاقه خود مانند برنج، ماهی پخته شده یا انواع صبحانه اضافه کنید. در نهایت اینکه پسته می تواند به تنهایی یک میان وعده سالم، خوشمزه و حتی سرگرم نماینده باشد.
عوارض مصرف پستهاگرچه پسته یک آجیل سالم به شمار میرود، اما خوردن بیش از حد آن می تواند بر روی وزن، فشار خون و دستگاه گوارش تاثیر منفی بگذارد.
1- واکنش آلرژیکافرادی که از حساسیت غذایی به ویژه حساسیت به آجیل درختی رنج می برند، باید با احتیاط پسته مصرف نمایند. مانند سایر حساسیت های آجیل، بعد از خوردن دانه پسته یا تماس با محصولات آن، فرد دچار بثورات و خارش پوست می گردد. سایر علائم عبارتند از:
استفراغ
اسهال
درد شکم
سرفه
تنفس سخت
فشار در قفسه سینه
کهیر
واکنش آنافیلاکسی (در موارد نادر رخ می دهد، اما در صورت وجود و عدم رسیدگی، خطر مرگ در پی دارد و برخی از علائم آن فشار خون پایین، مشکل در تنفس، نبض ضعیف و ناهوشیاری است.)
2- افزایش وزنپروتئین و فیبر زیاد پسته آن را به یک میان وعده مناسب تبدیل می نماید. با این وجود، مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث افزایش وزن گردد. به عنوان مثال، یک فنجان کامل پسته حدود 700 کالری دارد و خوردن ½ تا 1 فنجان پسته در روز علاوه بر رژیم غذایی معمول، می تواند موجب افزایش وزن از 300 تا 600 گرم در هفته گردد. البته که خوردن بیش از حد هیچ چیز خوب نیست و می تواند عوارض جانبی مانند چاقی در پی داشته باشد.
3- فشار خونپسته خام دارای میزان بسیار کمی سدیم است. با این حال، اگر میزان زیادی پسته های بو داده شده با نمک مصرف گردد (حدود یک فنجان پسته شور در هر روز) می تواند میزان مصرف سدیم را 263 تا 526 میلی گرم افزایش داده و موجب بالا رفتن فشار خون گردد. انجمن قلب آمریکا توصیه می نماید برای کاهش فشار خون و سلامت قلب خود، میزان مصرف سدیم را محدود کنید.
4- مسائل دستگاه گوارشمصرف پسته برای افرادی که به ترکیبی به نام فروکتان واکنش نشان می دهند می تواند عوارض جانبی مرتبط با دستگاه گوارش ایجاد کند. فروکتان ها خطرناک نیستند، اما می توانند موجب ناراحتی دستگاه گوارش شده و منجر به نفخ، اسهال، یبوست و درد شکم شوند. هر چه میزان مصرف بیشتر باشد عوارض ایجاد شده هم بیشتر خواهد بود.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخونwallpaper7.ir: مجله تصویر و سرگرمی | مجله آموزشی با سرگرمی گرافیستها و کاریکاتوریست ها
asiaro.ir: تور آسیایی ارزان | تور ترکیبی آسیایی | تور ترکیبی جنوب شرق آسیا
pariha.com: پریها | اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما