جشن نیمه شعبان ثبت ملی شد
به گزارش مجله سرگرمی، مدیرکل میراث فرهنگی استان قم از ثبت ملی جشن نیمه شعبان با موضوع مسجد مقدس جمکران اطلاع داد.

به گزارش ایسنا حمید یزدانی با اعلام این خبر، گفت: به غیر از جشن نیمه شعبان، هشت اثر معنوی دیگر استان قم شامل مهارت انگشترسازی، مهارت ساخت کاشی هفت رنگ، مهارت ساخت لعاب سبز قمی، مهارت چلنگری، مهارت عصاری، مهارت پخت آبگوشت یخنی، و دو بازی الک دولک و توپ مره در اجلاس ثبت آثار معنوی کشور که در استان اردبیل برگزار گردید واجد ارزش شناخته شدند و در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیدند.
مدیرکل میراث فرهنگی قم با بیان این که جشن نیمه شعبان باعث وفاق ملی و اجتماعی و ایجاد حس همبستگی در جامعه می گردد، اضافه نمود: این جشن بزرگ و فرخنده به مناسبت تولد حضرت مهدی (عج) در سراسر ایران با شور و شعف برگزار می گردد، اما مرکزیت این جشن که معمولاً از اقصی نقاط کشور و بعضاً از سایر کشورهای دیگر در آن شرکت می نمایند، مسجد مقدس جمکران قم است.
یزدانی با اشاره به رواج رشته انگشترسازی در شهر قم به دلیل حضور گسترده گردشگران مذهبی، گفت: بر اساس شواهد موجود و آثار به دست آمده از تپه صرم، فراوری و استفاده از انگشتر بیش از دو هزار سال پیش از میلاد مسیح در قم معمول بوده است و جای آن بود که با حمایت مسئولان امر زمینه تقویت هرچه بیشتر این رشته از لحاظ کمی و کیفی مورد توجه قرار گیرد و این رشته در لیست آثار صنایع دستی ثبت گردد.
او با بیان این که مهارت پخت کاشی هفت رنگ قم از جمله پرونده هایی بود که در فهرست میراث ملی ثبت شد، ادامه داد: قدمت کاشی در استان قم به دلیل وجود مزارهای متعدد امامزادگان مقرب بسیار کهن است و مدارک بسیاری از کاشی هفت رنگ در جای جای شهر قم نمایان است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان قم گفت: مهارت ساخت لعاب سبز قمی بسیار قدیمی است اما از آنجایی که سفال در طول زمان می شکند و از بین می رود اطلاعات ما از منشأ و قدمت واقعی آن بر اساس اطلاعات شفاهی است اما طبق اطلاعات مستند استاد هنرمند رضا سرکارپور، پدربزرگ ایشان در دوره قاجار اقدام به ساخت این نوع لعاب می نموده اند و قدمت آن حداقل به دوره قاجار می رسد.
حمید یزدانی ادامه داد: چلنگری یعنی آهنگری سبک و محلی که در آن اشیای سبک وزن مانند میخ، انبر و … ساخته می گردد که خوشبختانه این هنر به دلیل کاربردی بودن هنوز در بین اهالی قم رواج دارد.
او اضافه نمود: عصاری در لغت به معنی روغن کشی است که با توجه به وجود عصارخانه ای متعلق به قرن یازدهم هجری قمری در شهر کهک قم، نشان از قدمت این مهارت در عصر صفوی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی قم گفت: آبگوشت یخنی از غذاهای سنتی تهیه شده در استان قم است که نحوه پخت آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
یزدانی گفت: بازی الک دولک و بازی توپ مره نیز به عنوان دو بازی بومی و محلی قم واجد ارزش شناخته شدند و در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیدند.
او توضیح داد: در این همایش استان قم در زمره استان هایی نهاده شد که بیشترین آثار ثبتی را داشت و پرونده جشن های نیمه شعبان با موضوع مسجد مقدس جمکران در رده پرونده های بسیار ارزشمند این همایش شناخته شد.
منبع: همشهری آنلاینrugozar.ir: مجله روگذر: مجله اخبار گردشگری
fastnote.ir: یادداشت سریع: گلچین اخبار و مقالات روز