تیغ تغییرات اقلیمی بر گردن قدیمی ترین غارنگاره دنیا
به گزارش مجله سرگرمی، مطالعات دانشمندان روی غارنگاره های 11 نقطه از استان سولاوسی جنوبی در اندونزی نشان داد گرمایش فزاینده زمین و شرایط نامساعد جوی، به ایجاد ترک و شکستگی در سطح بوم های سنگی این آثار تاریخی منجر شده است.

نتایج این مطالعه که در مجله علمی Scientific Reports منتشر شده، نشان می دهد تغییرات در دما و رطوبت ناشی از دوره های بارش شدید تا خشکسالی، منجربه تشکیل کریستال های نمک روی سطح سنگ های غار شده که به ترک خوردن آن ها منتهی می گردد. به گفته محققان، افزایش شمار حوادث هواشناسی ناشی از تغییرات اقلیمی که انسان ها عاملش هستند، این فرایند را تسریع نموده است.
مجموعه سنگ نگاره های موجود در غارهای این منطقه، قدیمی ترین نقش شابلونی دنیا را شامل می گردد که از قرار دادن کف دست روی دیواره غار و پاشیدن رنگدانه های توت قرمز به آن رسم شده است. تصویر خوک های وحشی و افراد در حال شکار از دیگر سوژه های موجود در بین این سنگ نگاره ها هستند.
دانشمندان می گویند: مناطق استوایی میزبان بعضی از نخستین آثار شناخته شده از هنر سنگ نگاری هستند که با سرعتی نگران نماینده در حال فرسایشند.
محققان در این مطالعه هشدار دادند افزایش فزاینده و مستمر دما، پیامدهای خطرناکی برای این میراث دنیای ارزشمند به همراه دارد.
پیش از کشف غارهای سنگ آهک در اندونزی در دهه 1950 میلادی، تصور می شد انسان های اولیه در اروپا حدود 40 هزار سال پیش اولین غارنگاره ها را ترسیم نموده باشند اما سنگ نگاره های پیدا شده در سولاوسی جنوبی به همان اندازه یا حتی بیشتر قدمت دارند.
روزنامه نشنال نوشت، این غارنگاره ها جهت مهاجرت 100 هزار سال پیش انسان های نخستین از آفریقا به اروپا و آسیا را ردگیری می نمایند.
منبع: گردشبانdorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری
pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.