تجربه عکاسی از دنباله دار نئووایز با هواوی P40 پرو
به گزارش مجله سرگرمی، در این مقاله شما را با تجربه عکاسی با دوربین گوشی هواوی P40 پرو از دنباله دار نئووایز آشنا می کنم. دنباله دار نئووایز در تیر 99 نمایش باشکوهی داشت. در حالی که بیشتر عکاسان آسمان شب با دوربین های DSLR و بی آینه برای ثبت این دنباله دار شتافتند، من گوشی هواوی P40 پرو را به منطقه ای در نزدیکی روستای فیلبند در مازندران بردم. دو سال پیش هواوی P20 پرو را دقیقا همانجا برای عکاسی از آسمان شب آزمودم و نتیجه فوق العاده بود. طبیعتا از P40 پرو که سنسور تصویر دوربین اصلی آن عظیم تر هم شده، انتظار بیشتری داشتم.
هواوی P40 پرو اکنون با امتیاز مجموع 128 در صدر جدول DxO Mark قرار گرفته است. DxO Mark یکی از معتبرترین مراجع تست کیفیت و نقد و آنالیز دوربین، دوربین موبایل و لنز است.
وقتی P40 پرو را در دست می گیرید، اولین چیزی که نظرتان را جلب می نماید ماژول دوربین غول پیکری است که روی آن نوشته شده LEICA. این ماژول که قسمت زیادی از مساحت پشت گوشی را اشغال نموده، متشکل از سه دوربین واید، اولترا واید، تله فوتو، یک سنسور TOF و فلش LED است.
نکته: کیفیت همه عکس ها در وب سایت کاهش یافته است.
درباره دوربین اصلی گوشی هواوی P40 پرو
دوربین اصلی مجهز به سنسور تصویر 50 مگاپیکسلی 1/1.28 اینچی است. در زمان نوشتن این مقاله، این عظیم ترین سنسور تصویر موجود روی دوربین یک گوشی است. درواقع اکنون سایز سنسور این دوربین خیلی به یک اینچ نزدیک شده و اگر کمی عظیم تر بود به اندازه سنسور دوربین هایی مثل کانن G7X مارک 3 یا سونی RX100 VII می رسید.
سنسور تصویر P40 پرو تقریبا دو برابر سنسور تصویر دوربین آیفون 11 پرو مساحت دارد. مقام های بعدی سایز سنسور تصویر متعلق به Vivo X50 Pro+ و سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا است.
عظیم شدن مساحت سنسور تصویر یاری زیادی به بهبود کیفیت عکاسی در شب می نماید. این سنسور تصویر 50 مگاپیکسلی در حالت عادی با استفاده از تکنیک Pixel Binning خروجی 12 مگاپیکسلی می دهد. Pixel Binning برای افزایش کیفیت عکاسی در شب و افزایش داینامیک رِنج کاربرد دارد. دیافراگم لنز دوربین اصلی F/1.9 است و در میان گوشی ها سریع ترین نیست. مثلا دوربین اصلی هواوی P30 پرو F/1.7 داشت و دوربین اصلی سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا F/1.8. این لنز معادل 23 میلی متر است ولی تصویر به صورت اتوماتیک کراپ می گردد تا در نهایت میدان دید معادل یک لنز 27 میلی متری روی یک دوربین فول فریم داشته باشید.
عکاسی با هواوی P40 پرو از نئووایز
پنجشنبه 26 تیر برای عکاسی از دنباله دار نئووایز راهی جایی در نزدیکی روستای فیلبند شدم. البته به جز P40 پرو، دوربین فول فریم کانن 6D را هم با خودم داشتم.
دوربین گوشی هواوی P40 پرو اپلیکیشن مفصلی دارد. این اپلیکیشن طراحی شده که پاسخگوی احتیاج هرکسی باشد که می خواهد هرجور با این گوشی عکاسی کند. برای من که چند سالیست آیفون دارم، این همه امکانات و تنظیمات خیلی جالب است. این اپلیکیشن احتیاج کسانی را که می خواهند کنترل کامل روی تنظیمات دوربین داشته باشند پاسخگو است. به طور طبیعی احتیاج آن هایی که اصطلاحا Point And Shoot عکاسی می نمایند و البته از انواع فیلترها و افکت ها استفاده نمایند را هم پاسخ می دهد.
برای عکاسی از آسمان شب باید تنظیمات Manual و فرمت RAW را انتخاب کرد. البته یک مود Night هم وجود دارد که برای عکاسی از آسمان شب مناسب نیست و بیشتر به درد شرایطی مثل عکاسی از مناظر شهری در شب می خورد.
از مود عکاسی Pro (همان Manual) می توانید تنظیمات سرعت شاتر، ISO، فوکوس، وایت بالانس و چیزهای دیگر را بر عهده بگیرید. مهم ترین کار برای عکاسی از آسمان شب چه با گوشی و چه با دوربین این است که گوشی یا دوربین را روی یک سه پایه محکم نصب کنید. سپس روی ستاره ها فوکوس کنید، ایزو را بالا ببرید و نوردهی کنید. دیافراگم گوشی، برخلاف دوربین ثابت است.
عکس زیر را در ایزو 800 و با نوردهی 30 ثانیه گرفتم. ساعت 21:42 از دنباله دار نئووایز درحال غروب به همراه ستاره های آسمان شب و دریای ابر که به زیبایی تشکیل شده بود. عکس های RAW این گوشی 50 مگاپیکسلی هستند و حدود 100 مگابایت حجم دارند.
عکس در ACR و فوتوشاپ پردازش شده و کراپ شده است. عکس های بعدی به ترتیب حالت کراپ نشده و پردازش نشده هستند.
عکس زیر را هم ساعت 21:49 دقیقه شب بعد گرفتم. ایزو 400 و نوردهی 30 ثانیه. عکس در ACR پردازش شده است.
مسأله فوکوس روی ستاره ها
همان طور که گفتم، دو سال پیش هواوی P20 پرو را برای عکاسی از آسمان شب تست کردم. پارسال هم سعی کردم با P30 پرو از آسمان شب عکس بگیرم. برخلاف P20 پرو، وقتی فوکوس دستی P30 پرو را روی بی نهایت قرار می دادم، ستاره ها شارپ ثبت نمی شدند. هرچه سعی می کردم کمی اسلایدر فوکوس اتوماتیک را جابجا کنم که این اتفاق بیفتد هم پیروز نمی شدم. البته این یک مشکل نرم افزاری بود چرا که وقتی روی نور چراغ های دوردست از فوکوس اتوماتیک استفاده می کردم، فوکوس روی بی نهایت با پیروزیت انجام می شد.
درباره P40 پرو هم همین مشکل وجود داشت ولی نه به حادی P30 پرو. وقتی فوکوس P40 پرو را به صورت دستی روی بی نهایت گذاشتم، ستاره ها اصطلاحا Pin Point Sharp نبودند. به همین دلیل در عکس های بالا می بینید که ستاره ها درشت ثبت شده اند.
ولی جالب است که روی دوربین 5X (معادل 125 میلی متر)، وقتی اسلایدر فوکوس را روی بی نهایت گذاشتم، ستاره ها کاملا شارپ بودند. عکسی که می بینید را با دوربین 5X گرفتم. ایزو 1600 و سرعت شاتر 20 ثانیه است. سنسور این دوربین 1/3.56 اینچی و دیافراگم لنز آن F/3.4 است. البته چون فاصله کانونی معادل 125 میلی متر بوده و سرعت شاتر 20 ثانیه، ستاره ها رد انداخته اند.
عکاسی از منظره روز با دوربین گوشی هواوی P40 پرو
تمرکز این سفر روی عکاسی از دنباله دار بود. با این حال با غروب زیبایی روی دریای ابر روبرو شدم. این غروب زیبا فرصتی بود برای تست قابلیت تایم لپس این گوشی. نکته خیلی خوبی که درباره مود تایم لپس این گوشی وجود دارد، امکان تنظیم فاصله بین ثبت عکس ها یا همان Interval با انتخاب های خیلی زیاد است. تازه خود گوشی هدایت می نماید که کدام Interval برای چه نوع تایم لپسی مناسب است. مثلا من اینتروال 2 ثانیه را انتخاب کردم که راهنمای گوشی می گفت مناسب دریافت تایم لپس از ابرهاست.
این هم یک عکس با دوربین 5X روی تنظیمات اتوماتیک. این عکس مقداری در Snapseed پردازش شده است.
نتیجه گیری
در کل شکی نیست که هواوی P40 پرو دوربین خیلی خوبی دارد. به خصوص برای عکاسی در نور کم یا آن هایی که می خواهند کنترل زیادی روی تنظیمات دوربین داشته باشند. البته پرچم داران اندرویدی دیگر هم در این زمینه رقابت سختی شروع نموده اند.
واقعا چیز بدی درباره دوربین این گوشی وجود ندارد و جز حُسن در آن نیست. تنها نکات آزاردهنده درباره P40 پرو که البته در P20 پرو و P30 پرو هم آن را تجربه کردم این است که حتی در حالت AI خاموش گاهی اوقات خیلی زیاد در عکس ها اغراق می گردد؛ مثل HDR خیلی غلیظ و افزایش خیلی زیاد شارپنس.
دوم اینکه یک Toggle برای انتخاب سریع عظیمنمایی 2X کم دارد. بسیاری اوقات واقعا به 5X احتیاج نیست و برای عکاسی، خیلی سریع به فاصله کانونی معادل حدود 50 میلی متر احتیاج پیدا می کنید.
خود من دیگر به جز برای عکاسی از منظره ستاره ها، از DSLR استفاده نمی کنم. به همان دلایلی که همه می دانیم و حتی به این دلیل که در بسیاری شرایط اساسا با گوشی عکس های زیباتر و خوش آب و رنگ تری می توانید بگیرید. گوشی ها یک عالمه پردازش داخلی انجام می دهند. خودشان HDR می نمایند، رنگ ها را غلیظ می نمایند، شارپنس را زیاد می نمایند و خلاصه هرکاری که باعث گردد زیباترین عکس به محض لمس دکمه شاتر حاصل گردد. فوقش در نهایت می ماند چند دقیقه کار کردن با Snapseed. در نهایت هم بیشتر مردم می خواهند عکس را در اینستاگرام منتشر نمایند و به ندرت عکسی در سایز عظیم چاپ می گردد و روی دیوار خانه قرار می گیرد.
P40 پرو هم آمده که یک بار دیگر ثابت کند می توان بهترین دوربین ها را کنار گذاشت و با گوشی عکاسی کرد؛ حتی برای کارهای سختی مثل عکاسی از یک دنباله دار.
- تجربه عکاسی از آسنان شب با هوآوی P20 پرو
- تجربه 21 روز عکاسی با هوآوی P30 پرو در دامنه های آلپ
منبع: دیجیکالا مگcanadaro.ir: تور کانادا: مجله گردشگری و مسافرتی تور کانادا، ویزای کانادا
indiaro.ir: تور هند ارزان قیمت indiaro | تور بمبئی، گوا، آگرا، جیپور، تور مثلث طلایی، تور نوروز، بهار، تابستان، پاییز، زمستان