تاج محل ایران کجاست؟
به گزارش مجله سرگرمی، این فقط باغ شاهزاده ماهان نیست که در سفر به کرمان می توان به دیدنش رفت و از آنهمه زیباییش سر ذوق آمد. وقتی سوار قطار کرمانیم و هنوز 25 کیلومتری مانده که به شهر برسیم، از داخل واگن می توانیم عمارت سفیدرنگ باغ فتح آباد را در دل آن کویر خشک و بی آب و علف از دور ببینیم. باغی که باغ محبوب کرمانی ها هم هست و خیلی شبیه تاج محل هند است.
باغ فتح آباد کجاست؟
این باغ 25 کیلومتر با مرکز شهر کرمان فاصله دارد. برای رسیدن به آن باید بلوار هوانیروز را برویم و به شهر اختیارآباد که چسبیده به شهر است، برسیم. جمله ای که در ابتدا می بینیم این است وقف، هر فانی را باقی می نماید و این معنی اش این است که به اختیارآباد رسیده ایم.
باغ، متعلق به حاکم کرمان، فضل علی خان بیگلر بیگی بوده؛ حکمران کرمان در زمان محمد شاه قاجار و به همین دلیل به باغ بیگربیگی هم مشهور است.
تاریخ ساخت دقیق آن به سال 1255 هجری قمری برمی گردد و از آنجایی که 40 سال قبل از باغ شاهزاده ساخته شده، الگویی می گردد برای ساخت آن باغ دیدنی تا آنهایی که به کرمان می آیند، از دیدن دو باغ سرسبز در جایی که تا چشم کار می نماید رنگ خاکستری حاکم است به وجد بیایند.
ر
چرا باغ فتح آباد تماشایی ست؟
آب قنات در وسط باغ جاری ست، حوض ها را پر آب می نماید و باعث می گردد فواره، زیبایی باغ را بیشتر کند. قدیم ها، باغ با زمان حالش تفاوت هایی داشته. در ورودی اش چندین بلوار بوده و اطرافش را درخت های بلند و سرسبز کاشته بودند. آب هم برخلاف امروز در دو سمت ورودی جریان داشته.
در آن موقع، باغ محلی بود برای استراحت فضل علی خان و مهمانانش که به خصوص در اتاق نقاشی گرد هم می آمدند.
حاکم بعدی که برسرکار می آید، برای خرید باغ فتح آباد کرمان پیش دستی می نماید، اما از آنجایی که فضل علی خان تمایلی به فروش باغش ندارد، حاکم جدید تصمیم به ساخت باغ دیگری می گیرد که همان باغ شاهزاده ماهان است و باعث می گردد، کرمان نه یک باغ زیبا، بلکه دو باغ داشته باشد.
برای سفر به شهر کلوت های ایران، شهداد را بخوانید.
سرزنده در دل کویر
نگهبانی را که رد کنیم، باغ بیشتر خودش را بهمان نشان می دهد. با زمینی یکدست سنگفرش، چند درخت چنار و حوض درازی که انگار تمامی ندارد. چراغ ها و جایگاه ها را که پشت سربگذاریم به عمارت سفیدرنگ دو طبقه ای می رسیم که انعکاسش در آب باعث می گردد فکر کنیم در جایی غیرواقعی هستیم.
باغ فتح آباد کرمان، باغی ست که با عمارت سفیدش با آن گچ بری های ظریف و طاق های زیبا، شاه نشین، سه دری، پنج دری و شیشه های رنگی باعث می گردد حظ بصری زیادی ببریم و همه جوره بفهمیم که در یک خانه اعیانی-قاجاری پا گذاشته ایم.
سرپا شدن این باغ 14 هکتاری، 9 میلیارد هزینه در برداشته و طوری بازسازی اش نموده اند که معماری اصلی اش آسیبی نبیند. این را هم می توان از درختی که داخل عمارت است و هنوز پابرجا مانده فهمید؛ به اضافه عمارت یک طبقه ای که در گوشه باغ جا خوش نموده. این عمارت حالا به عنوان بخش VIP شناخته و برای مراسم خاص اجاره داده می گردد.
این روزها بودن در جایی که زمانی فقط حکمرانان اجازه ورود به آن را داشتند، چیزی ست به سادگی آب خوردن. می توانیم در آن عمارت زیبای دوطبقه غذا بخوریم یا خودمان را در شربت خانه و چایخانه اش به یک نوشیدنی مهمان کنیم.
حس اینکه در کرمان هستیم در این باغ همه جوره القا می گردد. از غرفه هایی برای فروش گیاه های دارویی تا دکه هایی که مس و پسته کرمان در آن می فروشند.
باغ فتح آباد جایی نیست که فقط روزهایش را دوست داشته باشیم، شب که از راه برسد و چراغ ها که روشن بشوند، عمارت تبدیل به هیبت عظیم پرنوری می گردد که حال وهوایش خیلی خواستنی ست و شب هایش طوری ست که انگار جشنی در دل آن کویر برپا شده.
ساعت بازدید
از 10 صبح تا 10 شب می توان به دیدن باغ فتح آباد کرمان رفت.
منبع: اسنپ تریپکشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها
دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری