بهترین روش پخت سمنو عید؛ نکات طلایی پخت سمنو حرفه ای و خواص آن برای بدن

به گزارش مجله سرگرمی، سمنو یکی از هفت سین اصلی سفره هفت سین است. اما سمنو در سفر هفت سین نماد چیست؟ سمنو نماد قدرت و سمبل خیر و برکت است. پخت سمنو قدمتی به اندازه تاریخ دارد و در اعیاد و مراسم مذهبی و ملی کشورهای مختلف از جمله جمهوری آذربایجان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان و افغانستان پخته می گردد. تاجیک ها و افغانستانی ها به سمنو سمنک می گویند. شاید برای تان جالب باشد که فنلاندی ها هم سمنو می پزند و به آن ممی می گویند. اهالی دَرَق در خراسان شمالی در ماه اسفند مراسم مفصل سمنو پزان دارند و این سمنو عمدتا به کشورهای اروپایی، عربی و شرق آسیا صادر می گردد. سمنو را می توانید به صورت آماده از بیرون تهیه کنید اما درست کردن آن در منزل هم کار سختی نیست. فواید سمنو برای لاغری و نازایی و سلامت مردان و زنان از قدیم مورد توجه پزشکان بوده است. بهترین روش پخت و مراحل پخت سمنو عید در منزل را در مجله خبرنگاران بخوانید.

بهترین روش پخت سمنو عید؛ نکات طلایی پخت سمنو حرفه ای و خواص آن برای بدن

مواد لازم برای پخت سمنو

گندم: 1 لیوان

آرد گندم یا آرد نان سنگک : 2 لیوان

آب: 5 لیوان

بهترین روش پخت سمنو در منزل

خب شاید تعجب کنید که سمنوهایی که از بیرون تهیه می کنید طعم شیرینی دارند اما ما برای طرز پخت سمنو خانگی حرفی از شکر در مواد لازم نزدیم. سمنوهایی که از بیرون تهیه می کنید معمولا شکر دارند اما در تهیه سمنو خانگی احتیاج به شکر نیست. در حقیقت وقتی که گندم ها جوانه می زنند شیرین می شوند. علت این امر تبدیل نشاسته به قند مالتوز در فرایند جوانه زدن گندم هاست. برای امتحان کردن بهترین روش پخت سمنو در منزل ابتدا گندم ها را با دقت تمیز کنید و با آب سرد بشورید. بهتر است دانه های شکسته گندم را جدا کنید و تمام دانه ها درسته باشند.

گندم های شسته شده را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و روی گندم ها مقداری آب بریزید. مقدار آب روی گندم باید دو بند انگشت باشد. قرار است گندم ها را سبز کنیم پس به مدت 2 روز ظرف گندم ها را در جای خنک و کم نور قرار دهید. در این مدت بهتر است 4 الی 5 مرتبه آب گندم ها را عوض کنید. در این مدت گندم ها جوانه سفید می زنند. حالا زمان آن است که گندم های جوانه زده را به مدت 24 ساعت در یک پارچه تنظیف مرطوب تمیز بریزید و پارچه را در یک آبکش قرار دهید تا دانه های گندم کمی ریشه بزنند. در تمام این 24 ساعت باید پارچه تنظیف نمناک (خیس نباشد) باشد.

بعد از یک روز گندم ها را در یک آبکش بریزید. گندم ها نباید روی هم تلنبار و انباشته شوند. بهتر است ارتفاع گندم ها در آبکش 2 سانتی متر باشد.

گندم ها را با فشار ملایم آب بشورید. فشار آب نباید زیاد باشد چون جوانه ها آسیب می بینند. حالا گندم ها را در همان آبکش نگهدارید و روی آن ها یک پارچه تنظیف مرطوب بکشید. این پارچه باید همواره مرطوب باشد. گندم های جوانه زده باید 2 الی سه روز در این حالت باقی بمانند. در این مدت چند بار روی پارچه تنظیف آب بگیرید تا پارچه بوی نامطبوع نگیرد. زمانی جوانه ها که قد کشیده ولی هنوز از پارچه تنظیف بیرون نیامد آماده هستند. یادتان باشد اگر گندم ها خیلی سبز و بلند شوند و از پارچه تنظیف بیرون بیایند سمنو تلخ و شیرینیش کم می گردد. همین که گندم ها شکفته شوند و جوانه بزنند کافی است.

در این مرحله جوانه ها را زیر شیر آب بگیرید، خوب بشورید و سپس گندم های سبز شده را تکه تکه کنید. در مرحله بعد کم کم گندم های جوانه زده را همراه با مقدار کمی آب گرم در مخلوط کن بریزید تا خوب میکس شوند.

گندم های میکس شده را در صافی پارچه ای بریزید و خوب فشار دهید تا شیره اش به طور کامل خارج گردد. شیره گندم را به تدریج روی آرد گندم یا آرد سنگک بریزید و مخلوط کنید. ممکن آرد گوله گردد، اگر گوله شد از الک یا صافی ردش کنید. حالا مواد فوق را به همراه 5 لیوان آب در ظرف روحی یا مسی روی حرارت متوسط بگذارید و مدام هم بزنید. وقتی مخلوط به حالت جوش رسید حرارت را کم کنید و هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد و غلیظ گردد.

وقتی غلظت سمنو مثل فرنی شد زیر قابلمه شعله پخش کن بگذارید و درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید تا سمنو خوشرنگ گردد. اجازه بدهید برای یک ساعت سمنو دم بکشد. در این فاصله دو یا سه بار سمنو را هم بزنید تا ته نگیرد. در نیم ساعت پایانی پخت طبق یک فلسفه قدیمی چند عدد بادام یا گردو را با پوست داخل سمنو بریزید.

بهترین روش پخت سمنو که هم شیرینی متعادلی دارد و هم بدون اضافه کردن شکر یک میان وعده مقوی و سالم به خصوص برای بچه ها و زنان باردار است را امتحان کنید و از دستپخت خود لذت ببرید. اگر شما هم فکر می کنید نسخه بهترین روش پخت سمنو خانگی و فوری را در اختیار دارید آن را در بخش کامنت های این مطلب حتما با ما در میان بگذارید.

نکات طلایی بهترین روش پخت سمنو

*در بعضی مناطق ایران برای تهیه آرد سمنو، گندم ها را در پارچه یا کیسه ای نخی می ریزند و روی آن ها آب می پاشند. این کار را هر چند ساعت یکبار تکرار می نمایند تا گندم ها خیس بماند و بتواند ریشه بزند. این کار را تا وقتی انجام می دهند که ساقه سبز رنگ گندم معین گردد. همان طور که گفتیم این ساقه نباید زیاد رشد کند چون سمنو را تلخ می نماید. بسپس گندم های جوانه زده را از کیسه نخی خارج نموده و در یک جای گرم و خشک پهن می نمایند تا خشک گردد. وقتی گندم ها خشک شد آن ها را آسیاب می نمایند.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

batask.ir: مترجم آنلاین، دارالترجمه آنلاین

منبع: افق کوروش
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 71448

به "بهترین روش پخت سمنو عید؛ نکات طلایی پخت سمنو حرفه ای و خواص آن برای بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهترین روش پخت سمنو عید؛ نکات طلایی پخت سمنو حرفه ای و خواص آن برای بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید