آنالیز خواص جلبک دریایی

به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران | سرویس سلامت - آیا تا به حال درباره جلبک دریایی چیزی شنیده اید؟ جلبک دریایی از خانواده موجودات گیاه مانند آبزی بوده که فواید و خواص زیادی از جمله کاهش سطح کلسترول، جلوگیری از چاقی، تقویت مو و … را داراست. این موجود دریایی اخیرا بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و در ساخت بسیاری از داروها از آن استفاده می گردد. در این مطلب به آنالیز جامع خواص جلبک دریایی، عوارض و نحوه مصرف آن می پردازیم.

آنالیز خواص جلبک دریایی

برای دسترسی سریع به مطلب مورد نظر خود، ا فهرست موضوعی زیر یاری بگیرید.

  • خواص جلبک دریایی
  • اشکال و نحوه مصرف جلبک دریایی خوراکی
  • عوارض استفاده از جلبک دریایی

جلبک دریایی

جلبک دریایی بیشتر در دریاچه ها و دریا های عظیم یافت می گردد. جلبک های دریایی به 3 دسته قهوه ای، سبزآبی و قرمز تقسیم می شوند. جلبک های سبز را در قسمت های کم عمق، جلبک های قهوه ای را در آب های عمیق تر و جلبک های قرمز را در عمق اقیانوس ها می توان یافت. البته جلبک های دریایی گونه های متفاوتی هم دارند که هرکدام برای منظور خاصی مورد استفاده قرار می گیرند؛ مانند گونه لامیناریوم که برای تهیه غذا، مکمل غذایی دام و طیور و تهیه داروی پالکاتو (گواتر) استفاده می گردد یا گونه پورفیرا که تنها برای تهیه غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

خواص جلبک دریایی

جلبک دریایی حاوی مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، کلسیم، پتاسیم، سلنیوم، مس، روی، آهن و ید بوده و می توان آن را یک منبع غنی از مواد معدنی ضروری دانست. علاوه بر آن فیبر و طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان های قدرتمند را می توان با مصرف جلبک های دریایی دریافت کرد. علاوه بر آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی، ویتامین های A ،B ،C ،E ،K نیز در جلبک دریایی موجود است. طبق تحقیقاتی که محققان ژاپنی روی جلبک دریایی داشته اند، این موجود آبزی نه تنها چربی کمی دارد بلکه دارای امگاه 3 و تمام اسید های آمینه ضروری برای بدن است. در ادامه 10 خواص دیگر از جلبک دریایی به تفصیل آورده شده است.

1. کنترل و درمان سرطان

جلبک دریایی حاوی موادی بوده که به عوامل مبارزه با سرطان معروف هستند؛ این مواد برای سرطان هایی مثل سرطان خون، کولون و حتی درمان تومور ها موثر هستند. بر اساس مطالعات صورت گرفته روی اثربخشی جلبک دریایی در درمان سرطان سینه، جلبک دریایی در کاهش فراوری هورمون هایی مانند استروژن که باعث گسترش سرطان می شوند موثر بوده و این توانایی را دارد که پر کاری سلول های سرطانی بدخیم را مهار کند. گفتنی است که دانشمندان در کوشش هستند با این موجود آبزی، سرطان سینه را درمان و سرطان کبد را کنترل نمایند.

2. یاری به کاهش وزن

پژوهشگران طبق تحقیقات صورت گرفته روی جلبک های دریایی، به این نتیجه رسیده اند که جلبک های دریایی با دارای بودن مقدار زیادی فیبر، بیشتر از نان های معمولی باعث سیر شدن می شوند. براساس این تحقیقات اگر افرادی که اضافه وزن دارند به همراه صبحانه خود جلبک مصرف نمایند، در طول روز کمتر احساس گرسنگی نموده و ناهار و شام کمتری می خورند.

بیشتر بدانید: کاهش وزن به راحتی آب خوردن

3. یاری به هضم راحت غذا

به علت وجود فیبر در جلبک دریایی، با مصرف این ماده غذایی می توانید یاری موثری به دستگاه گوارش خود کنید. مصرف فیبر، حرکت مواد غذایی در لوله های گوارشی را راحت تر می نماید؛ در نتیجه نه تنها از ابتلا به یبوست پیشگیری می نماید بلکه باعث بهبود فعالیت باکتری های مفید روده می گردد.

4. تقویت سلامت چشم

آب مروارید یکی از رایج ترین بیماری های چشمی بوده که 25 درصد از مردم جهان به آن دچار می شوند. جلبک دریایی به علت داشتن فوکوکسانین که دارای اثر ضدالتهابی دارد، از مبتلا شدن به آب مروارید پیشگیری می نماید. همچنین این ماده شگفت انگیز با دارا بودن ویتامین A، سلول های چشمی را از آسیب های رادیکال های آزاد در امان نگه داشته و از تاری دید پیشگیری می نماید.

5. کاهش التهاب و درد

از جلبک دریایی به خاطر داشتن ترکیبات ضد التهابی مانند کلروفیل و اسید های چرب امگا 3 برای کاهش التهاب و درد نیز استفاده می گردد. از جمله التهاباتی که با این موجود آبزی می توان درمان کرد التهاب مفاصل است.

6. کنترل قند خون

طبق مطالعات صورت گرفته روی حیوانات، محققان دریافته اند که جلبک دریایی می تواند سطح قند خون را به طور چشمگیری کاهش دهد. در برخی موارد جلبک دریایی بهتر از دارو های دیابتی معروف مانند قرص متفورمین عمل می نماید.

7. بهبود کم خونی

از دیگر خواص جلبک دریایی می توان به درمان کم خونی با این ماده اشاره نمود؛ کم خونی ناشی از کمبود هموگلوبین را می توان با مصرف جلبک دریایی تا حد زیادی درمان کرد.

بیشتر بدانید: چه رژیم غذایی برای کم خونی

8. بهبود سیستم ایمنی بدن

طبق تحقیقات صورت گرفته جلبک دریایی علاوه بر افزایش هموگلوبین باعث افزایش فراوری گلبول های سفید خون، سلول های مغز استخوان و بهبود عملکرد تیموس (یکی از غدد در بدن) نیز می گردد.

9. کاهش کلسترول خون

به علت وجود ماده گاما لینولنیک اسید در جلبک دریایی، این ماده باعث کاهش سطح کلسترول خون شده و سطح کلسترول خوب را بالا می برد.

نکته: افرادی که کلسترول بالا داشته و نمی توانند از لبنیات استفاده نمایند، می توانند از جلبک دریایی، به عنوان جایگزین محصولات لبنی استفاده نمایند؛ چراکه این ماده دارای میزان قابل توجهی کلسیم است.

10. کاهش خستگی و کسالت

یکی دیگر از خواص جلبک دریایی کاهش احساس خستگی در بدن است؛ جلبک دریایی با داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج بدن می تواند کمبود این مواد در بدن را جبران نموده و از این طریق به شادابی بیشتر بدن یاری کند.

اشکال و نحوه مصرف جلبک دریایی خوراکی

  • خوراکی (به صورت پودر، قرص و خود گیاه)

مصرف پودر: نصف تا 1 قاشق چای خوری (معادل با 1.8 تا 3 گرم) در روز از پودر جلبک دریایی را می توانید بهره ببرید. شما می توانید این پودر را در سالاد، شیر، سس، خورشت و … ریخته و میل کنید.

مصرف قرص: قرص جلبک دریایی را قبل از هر وعده غذایی (به جز شام) و به مدت 1 تا 3 ماه مصرف کنید و بعد از یک وقفه 15 روزه تا یکماهه مجددا آغاز به مصرف کنید. از جمله قرص های جلبک دریایی، قرص اسپیرولینا را می توان نام برد. به یاد داشته باشید برای مصرف طولانی مدت از این نوع قرص و پودر ها حتما با پزشک مشورت داشته و زیر نظر او از قرص و پودر جلبک دریایی بهره ببرید.

مصرف گیاه: سوشی، سوپ جلبک و یا حتی جلبک خشک شده نمونه ای از غذا های ژاپنی است که جلبک دریایی ماده اصلی در تهیه آن هاست. شما نیز می توانید در تهیه ماکارانی بدون گوشت و یا ماکارانی سبزیجات خود از این ماده غذایی بهره ببرید. همچنین می توانید جلبک خشک شده را در سس سالاد، املت و حتی اسموتی بریزید. علاوه بر این با تدارک دیدن یک سالاد با این جلبک ها، می توانید یک سالاد مغذی که حاوی ید، ویتامین K، و منیزیم داشته باشید.

گفتنی است که افرادی که منع مصرف نمک دارند، می توانند از جلبک دریایی استفاده نمایند. جلبک دریایی را می توان یک منبع غنی از ید دانست که آن ها را از آب دریا جذب می نماید. ید عنصری است که برای تنظیم عملکرد تیروئید (شامل مغز و غده هیپوفیز) و کنترل کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید لازم است.

  • ماسک

جلبک دریایی با داشتن ویتامین E، سلنیوم، تیروزین و توکوفرول تأثیرات ضد پیری داشته و از پیری زودرس و ایجاد چین و چروک پوست جلوگیری می نماید. همچنین این ماده باعث افزایش جریان خون در سطح پوست می گردد. جلبک دریایی التهابات پوست را کاهش داده و از بروز مجدد آن ها جلوگیری می نماید. اگر با ماسک جلبک دریایی روی پوست خود پاکسازی انجام دهید تعادل چربی پوست شما حفظ شده و مواد زائد پوست از بین می رود. در واقع می توان گفت جلبک دریایی یک پاک نماینده قوی بوده که سلول های مرده پوست و ناخالصی های دیگر را از بین می برد.

  • کود

از بهترین کود های ارگانیک که برای گیاهان می توان استفاده کرد کود جلبک دریایی است. در کود جلبک دریایی ریزمغذی های روی، آهن، منیزیم، پتاسیم و نیتروژن موجود است که همه آن ها برای رشد گیاه ضروری هستند. به طور خلاصه چند مورد از خواص کود جلبک دریایی در زیر آورده شده است.

1- اگر کود جلبک دریایی را برای گیاهانی که در حال جوانه زنی هستند استفاده کنیم، به افزایش جوانه زدن گیاه یاری می نماید.

2- اگر 15 روز قبل از برداشت محصول، از این کود استفاده گردد عمر مفید میوه و سبزیجات بعد از برداشت افزایش پیدا می نماید.

3- اگر یک یا دو روز قبل از بریدن شاخه یک گل، این کود روی آن اسپری گردد، طول عمر گل افزایش پیدا می نماید.

4- اگر از عصاره جلبک دریایی بهره ببرید عملکرد محصول شما افزایش پیدا نموده و گیاه در مقابل بیماری و سرمازدگی مقاومت نموده و مواد معدنی بیشتری از خاک جذب می نماید.

عوارض استفاده از جلبک دریایی

به علت شور بودن برخی از جلبک های دریایی، در صورت مصرف بیش از اندازه، شما دچار تشنگی بیش از حد خواهید شد. علاوه بر این چند نمونه از مضرات گونه های مختلف جلبک دریایی در این بخش آورده شده است.

گونه جلبک سبز آبی دیاتومه: در صورتی که در آب ریخته گردد، باعث ایجاد بو و طعمی نامطبوع در آب مصرفی شما می گردد.

گونه پروتوتکا: این گونه عامل بیماری پروتوتکوز است. در این بیماری تراوشات زیر پوستی و لزیون های پوستی بروز می نماید و در برخی مواقع باعث آسیب دیدن مفاصل می گردد.

گونه دینوفلاژلات ها: این گونه از جلبک ها باعث فراوری سم در آب می گردد؛ بنابراین در مصرف این گونه جلبک دریایی با آب، احتیاط کنید.

کلام آخر

جلبک دریایی یک ماده حیرت انگیز با خواص درمانی فراوان بوده که در آسیای شرقی مصرف آن بسیار رایج است. در این مقاله خواص این ماده از جمله یاری به لاغری و دیابت، نحوه مصرف و عوارض آن ارائه شد؛ اما به خاطر داشته باشید قبل از استفاده و خوردن اشکال مختلف جلبک دریایی، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید. همچنین شما می توانید نحوه پرورش جلبک در خانه را نیز در خبرنگاران بخوانید و جلبک دریایی را پرورش داده و حتی به آن به چشم یک کسب و کار نگاه کنید.

آیا شما تا به امروز جلبک دریایی استفاده نموده اید؟ آیا از خواص جلبک دریایی اطلاع داشتید؟ لطفا نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در قسمت نظرات و پرسش ها با ما و دیگر مخاطبین خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: setare.com
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 141219

به "آنالیز خواص جلبک دریایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز خواص جلبک دریایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید