بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم
به گزارش مجله سرگرمی، بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم؛ مواد غذایی و تغذیه مناسب نقش مهمی در مقابله با بیماری روماتیسم و بعضی از بیماری های ناشی از آن مانند روماتوئید پلی آرتریت دارند. در واقع بعضی مواد غذایی خواص التهاب زدایی دارند در حالی که بعضی دیگر التهاب زا هستند؛ بنابراین ضروری است که در گام اول مصرف مواد غذایی التهاب زدا را افزایش و مصرف مواد غذایی التهاب زا را کاهش داد تا درمان روماتیسم موثر واقع گردد.
خبرنگاران| بدون شک روماتیسم بیماری دردناک و مزمنی است، اما مانند هر بیماری دیگری راه هایی برای مقابله و تسکین آن نیز وجود دارد. خوشبختانه بعضی مواد غذایی باعث کاهش و تسکین درد مفاصل و بافت های همجوار می شوند. در ادامه با مواد غذایی مفید برای مقابله با التهاب ناشی از این بیماری و احتباس آب در بافت ها آشنا می شوید.
خشکی اعضا، درد، تورم و ... در مفاصل و بافت های هم بند آن جزو علائمی هستند که می توانند نشان از ابتلا به روماتیسم باشند. این اختلالات مزمن محدود نماینده اند و می توانند برای زندگی روزمره و عادی فرد مبتلا مسائل جدی ایجاد نمایند، چون درد آن گاهی شدید و غیرقابل تحمل است.
مواد غذایی و تغذیه مناسب نقش مهمی در مقابله با بیماری روماتیسم و بعضی از بیماری های ناشی از آن مانند روماتوئید پلی آرتریت دارند. در واقع بعضی مواد غذایی خواص التهاب زدایی دارند در حالی که بعضی دیگر التهاب زا هستند؛ بنابراین ضروری است که در گام اول مصرف مواد غذایی التهاب زدا را افزایش و مصرف مواد غذایی التهاب زا را کاهش داد تا درمان روماتیسم موثر واقع گردد.
ضروری است که مصرف مواد غذایی حاوی میزان بالای سدیم (نمک) کاهش داده گردد تا مشکل احتباس آب که در نتیجه دریافت کورتون بروز می نماید کاهش یابد. تزریق کورتون یکی از درمان های رایج روماتیسم است. لازم به ذکر است که بعضی عناصر مغذی برای مقابله با روماتیسم مفید هستند مانند مس و سلنیوم که اولی برای نگهداری و حفظ غضروف ها و استخوان ها و دومی برای مقابله با درد های مفاصل موثر هستند.
موز سرشار از پتاسیم است و به انواع شیرینی، غذا، نوشیدنی ها و … افزوده می گردد. پتاسیم و منیزیم موجود در این میوه، تراکم استخوان ها را افزایش داده و علایم و درد روماتیسم را کاهش می دهد.
توت سیاه، علاوه بر خوش طعم بودن سرشار از آنتی اکسیدان است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. نتایج آنالیز های اخیر نشان داده، افزایش آنتی اکسیدان های بدن به کاهش درد روماتیسم و التهاب مفاصل مبتلایان به آرتریت روماتوئید یاری می نماید.
ماهی سالمون سرشار از اسید های چرب امگا 3 است. یافته های دانشمندان انجمن مبارزه با روماتیسم آمریکا نشان می دهند، التهاب و درد روماتیسم و مفاصل افرادی که دست کم دو روز در هفته ماهی سالمون می خوردند کاهش یافته است.
یافته های محققان نشان می دهند، چای سبز خواص ضد التهابی دارد و علایم و نشانه های آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت را کاهش می دهد. دانشمندان بلژیکی با افزودن مواد تشکیل دهنده چای سبز به کشت سلولی غضروف انسان، مواد شیمیایی و آنزیم هایی که غضروف ها را از بین می برند را نابود کردند.
آب پرتقال، مثل سایر مرکبات سرشار از ویتامین ث. است. ویتامین ث. نقش اساسی در رشد طبیعی غضروف ها ایفا می نماید. کمبود ویتامین ث. تاثیر منفی بر تندرستی استخوان ها، دندان ها و غضروف های بدن می گذارد.
نتایج تحقیقات آن ها نشان داد کاهش مصرف غذا های سرخ شده و آماده طبخ مثل گوشت های سرخ شده و غذا های یخ زده آماده طبخ می تواند التهاب و درد روماتیسم را کم نموده و در واقع به باز گرداندن دفاع طبیعی بدن یاری کند. پیشنهاد ما: مصرف غذا های سرخ شده و آماده طبخ را کم نموده و سبزیجات و میوه بیشتری در برنامه غذایی تان قرار دهید.
غذا های کبابی، سرخ شده و یا پاستوریزه، مولکول خطرناک، پروتئین های خاصی را در بدن تخریب می نماید و بدن کوشش می نماید این مولکول های سمی را به یاری سیتوکین ها از هم جدا کند و این فرآیند ها پیغام آور التهاب در بدن هستند.
بسیاری از غذا ها و اسنک های پخته شده دارای روغن ذرت و دیگر روغن هایی هستند که سرشار از اسید چرب امگا-6 می باشند. اگرچه این غذا ها طعم خوبی دارند، اما ممکن است التهاب را در بدن افزایش دهند. در مطالعات اجرا شده بر روی اثرات ضد درد امگا-3 بخصوص در مبتلایان به روماتیسم معین شد که روغن ماهی که دارای مقادیر بالایی اسید چرب امگا-3 است ممکن است در بعضی افراد به تسکین درد یاری کند. مصرف غذا هایی که دارای امگا-6 هستند را با غذا های حاوی اسید چرب امگا-3 سالم و ضد التهاب مثل روغن زیتون، آجیل ها، بذر کتان و تخم کدو تنبل جایگزین کنید.
الکل و سیگار مسائل بسیاری برای سلامت بدن ایجاد می نمایند از جمله مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهند. در افراد سیگاری خطر بروز روماتیسم بیشتر است، در حالیکه در کسانی که الکل مصرف می نمایند خطر ابتلا به نقرس افزایش می یابد. برای داشتن مفاصل سالم و کاهش درد روماتیسم باید تعادلی از رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و مقدار کافی استراحت در بدن وجود داشته باشد که همه این موارد می تواند با مصرف الکل و سیگار به خطر بیفتد. پس تا دیر نشده سیگار و الکل را ترک کنید. سعی کنید خود را به خوردن غذا های سالم، ورزش منظم و خواب با کیفیت عادت دهید.
محصولات لبنی از آنجا که دارای نوعی پروتئین هستند، ممکن است در درد روماتیسم نقش داشته باشند. بر اساس مطالعات اجرا شده در بعضی افراد این پروتئین ممکن است بافت اطراف مفاصل را تحریک کند. بعضی از مبتلایان به روماتیسم که از درد های روماتیسمی رنج می برند، رژیم غذایی پیروی می نمایند که فاقد محصولات حیوانی و البته لبنیات است. پس اگر با رماتیسم درگیر هستید، برای درد روماتیسم بیشتر از آنکه پروتئین مورد احتیاج بدن را از از منبع حیوانی و لبنی تامین کنید، به منابع گیاهی و سبزیجات مثل اسفناج، کره مغزها، سویا، لوبیا، عدس و بذر گنه گنه مراجعه کنید.
بسیار مهم است که بدانید در غذایی که می خورید چه موادی است. بسیاری از غذا ها بیش از حد نمک دارند و گروهی دیگر برای افزایش مدت زمان مصرف، مقدار زیادی مواد نگهدارنده. در بعضی افراد مصرف بیش از اندازه نمک ممکن است باعث بروز التهاب در مفاصل گردد. پس ارزش این را دارد که کوشش کنید نمک کمتری بخورید. ضروری است، برچسب مواد غذایی را بخوانید و تا حد ممکن از خوردن مواد نگهدارنده و افزودنی بپرهیزید. نمک کمتر به مدیریت درد روماتیسم یاری می نماید، بنابراین از مصرف غذا های آماده بپرهیزید. اگرچه مصرف غذا های آماده طبخ در ماکروویو راحت است، اما این غذا ها اغلب سدیم بسیار بالایی دارند.
منبع: فرادیدbanima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما